- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen TV-t vegyek?
- HDMI topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Asztrofotózás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
Bubu79
addikt
válasz Sátán44 #4103 üzenetére
A piros általában a vinyó aktivitását jelzi - azért világít, mert a rendszer próbál(na) kapcsolatot teremteni vele POST-olás közben.
Az, hogy bekattant a helyére a hűtő a világon semmit nem jelent - a lényeg az, hogy a hűtő felülete rendesen felfeküdjön a procin. Az Athlon XP-knek viszonylag kis felületű a magja, mivel nincsen rajta az intel procikhoz hasonló hőátadó/lesarkazásvédő sapka.
Nem túl nehéz rosszul felrakni a hűtőt - én ezért szoktam ilyenkor az alaplapot kivenni a házból. Amikor felraktam a hűtőt, körbe szoktam nézni a foglalatot ( a lehetőségekhez képest ) és azt nézem, hogy a hűtőborda minden oldalon párhuzamosan áll-e a foglalattal.
Volt már rá példa, hogy úgy tűnt, a hűtő a helyén van, ám az ellenőrzéskor kiderült, hogy a rögzítő klipsz nem egészen oda került vissza, ahol volt, emiatt egy kicsit ferdén állt a borda.
Ha nem néztem volna meg, biztosan ellőttem volna a procit, mert csak az egyik oldalán feküdt fel rendesen a borda...
Eagl3 #4109: Annyira vészesen nem melegszenek, egy Prescott azért forróbb fejű
[Szerkesztve]"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
Eagl3
veterán
Volt egy NORTHWOOD magos P4-em, kicsit tudatlanabb voltam akkoriban és kitaláltam, hogy leszedem a pasztát, mivel P4-ek nem nagyon melegszenek ezért nemvolt gáz alindult a gép meg minden de jó 15fokkal magasabb volt a hőmérséklete a teljesítmény visszaesésről nemis beszélve Az AMD bartonok meg amúgy is eléggé melegszenek ha jóltudom.
-
eastsider
nagyúr
ja a barton meg a többi K7-es 70 fikog is felmehet húzás nélkül nekem soknak tűnt az A64-m terhelt 41 fokához képest de megnéztem everestbe a hőmérsékletet és tényleg
-
Sátán44
addikt
Megnéztem és nincs lesarkazva,se elhajolva egy tűje sem!
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
Bubu79
addikt
válasz eastsider #4111 üzenetére
Kötekedj csak nyugodtan, de itt per pillanat egy K7-es Bartonról van szó, amin nincsen ( a K7-ek egyikén sem volt ). Ez olyan szempontból jó, hogy így a legjobb a hőátadás, tekintve, hogy nincs közbenső anyag, aminek mindkét oldalán van egy-egy pasztázott felület.
A közhiedelemmel ellentétben a paszta nem a legjobb hővezető, csak azért használják, hogy az esetleges karcolódásokat ( alig láthatóakról beszélek, nem a Mariana árokról ) kitöltsék vele, mert a levegőnél azért magasan jobb hővezető.
Ezért is kell vékonyan alkalmazni a pasztát - ha vastagon kened, még az is előfordulhat, hogy melegebb lesz a procid, mint újrapasztázás előtt.
A K8 pedig még kupakkal együtt sem nagyon megy 40 fok fölé
Sátán44 #4113: A gép elindul, tekintve, hogy a BIOS-t a Super I/O IC - Chipset páros indítja be
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
Sátán44
addikt
Az alaplapom úgy van kialakítva,hogy a processzor foglalat környékén nincs semmi,de amúgy vigyáztam rá mikor szedtem le a hűtőt.
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
rlph
tag
Hali!
Hogy lehet megcsinálni, azt hogy egy power point fájl induljon el a cd berakásakor.(autorun)
Leírnátok pontosan mert ahogy eddig pröbáltam ,nem ment.Szép az élet b@szni jó éljen Szovjetúnió ----- by Norbi
-
Bubu79
addikt
válasz eastsider #4124 üzenetére
Esetleg használtál is K7-et, vagy csak hallottál valamit és azt mondogatod?
A harmadik K7-emet gyűröm ( egyik sem ment tönkre; eladtam ),de egyik sem ment 55 fok fölé, akárhogy is nyúztam. Persze aki nem rak egy házhűtő ventit hátulra, az ne csodálkozzon, hogy megfő a ház... ( Nem csak AMD mellé ajánlatos ! )
Sátán44: Én megpróbálnám újrapasztázni a procit és felrakni a hűtőt a fenti/lenti szempontok alapján, hátha összejön ( #4120 )
-
Eagl3
veterán
Lehet, hogy hülyeség, de hallottam h. esetleg ideiglenesen lehet helyettesíteni a pasztát vmi háztartási eszközzel, nem tudsz erről vmi?
-
Sátán44
addikt
válasz eastsider #4124 üzenetére
A kezemben tartom a procit és semmilyen sérülés nem látható rajta egy repedés sem.
Korábban már csinált ilyet és akkor leszedtem a hűtőt,kivettem a procit,majd mindent visszaraktam a helyére és megjavult,de ma úgy döntött többet nem indul el.Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
Bubu79
addikt
Semmi ilyesmiről nem hallottam És nem is próbálnék ki semmit Mekgájver módra
Sátán44:Van itthon vagy négy tubus Titan ezüstpaszta - kár, hogy messze vagyunk, mert nekem egy is bőven elég
Esetleg próbálj meg visszarakni mindent és csinálj egy CMOS Reset-et, bár nem hiszem, hogy sokat segítene...
-
Sátán44
addikt
Teszek még egy pár próbát hátha meggondolja magát a gépem Azt nem értem nem látszik rajta se égés nyom,és semmilyen sérülés és mégsem indul el.
Attól még be kellene bootolnia,hogy nincs rajta paszta!
Már a resetet is próbáltam,de nem reagál rá semmit
[Szerkesztve]Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
Eagl3
veterán
Gondolom nincs rá lehetőség, hogy kipróbálj egy másik procit a lapban...
-
Bubu79
addikt
válasz Sátán44 #4131 üzenetére
Égésnyom nem is szokott lenni - inkább kicsi kráter...
Hogy is volt? Valakinél láttam, hogy a procik füsttel működnek, ha kijön a füst, nem megy tovább A Tiéd nem füstölt ugye?
Alap esetben egy kicsit kékes-bordós színű szokott lenni a mag
Originál AMD hűtőd van rajta? Általában az azon lévő paszta meg szokott keményedni - ezt célszerű eltávolítani. Én alkohollal szoktam lemosni.
A volt elektronika oktatóm azt mondta, hogy a fénykorban , amikor még nem volt kapható a szilikonzsír, tranzisztorokat szedtek szét és abból nyerték ki az anyagot ( BC301, BC303, 2N2222 megfelelő méretűek )
-
-
Bubu79
addikt
válasz eastsider #4135 üzenetére
Ha Nálad felment valamelyik 60-70 fokig, akkor valami nem volt rendben...
Az 1600+-od Palomino magos lehetett, az pedig a legjobban melegedő volt a K7-ek közül.
Sátán44: Csak akkor gáz, ha ezüstpaszta - állítólag vezeti az áramot, de szerintem a gyárban sem volt a közelében annyi ezüst, hogy vezessen.
Előrébb már írtam, hogy alkohollal szoktam procit mosni
#4139: A házhűtő hiánya miatt lehetett annyi
-
eastsider
nagyúr
ja ez a 1600+ volt 1,4 ghz-en és házhűtő nélkül
a K8-as konfigomban sincs
ja palomínó volt te az GTA3-nél volt 62
amúgy lehet h vmi gáz volt mer 4 évig 1GHZ-en ment nemtom milyen volt a hűtő és a gyári órajel 1,4 ghz most raktam fel annyira amikor elajándékoztam
de bekapcsoltam és megjelent a bios és vissszaraktam 1,0-ra
[Szerkesztve] -
Sátán44
addikt
-
Bubu79
addikt
válasz Sátán44 #4143 üzenetére
Egészen konkrétan jelenthet. Az, amit látsz a zöld NYÁK-on, az maga a hordozó szilícium - ennek a másik oldalán helyezkedik el maga processzor áramköre. Ha a tetejéből/oldalából hiányzik egy darab, akkor jó eséllyel a processzor áramköréből is ( föleg, ha ilyen ''nagyobbacska'' darabról van szó )
Sajnos a világon semmit nem lehet kezdeni vele.
Hiába pasztázod be, a hiányzó részt az nem helyettesíti
-
Zaparozset
tag
Hi!
Kérdésem a red alert 2-höz fűződik! Adott három gép és routeren keresztül szeretnénk játszani! Két asztali pc látja egymást és tudnak is játszani egymás ellen míg a laptop ami a harmadik gép lenne látni ugyan látja a két gépet játék alatt meg azon kívül is (tudok másolni minden gépről oda-vissza, asztali pck is látják a laptopot!), de amikor joinra nyomok behal, nem megy tovább nem csinál semmit! Miért lehet ez? Mit csinálunk rosszul? Tűzfal kikapcs, vírusírtó kikapcs! Lehet hogy a routeren kell valami beállítást véghezvinni? A két asztali gépnek ki van osztva fix ip a routeren, lehet a laptopnak is az kéne?Sz.F.P.
-
_cirmos_
őstag
lehet a mac-címet szoftveresen módosítani windows alatt?
kösz, megtaláltam, azt hittem bonyolultabb....
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Garanciális be quiet! Silent Loop 2 360mm (BW012) ( Light Wings ventikkel )
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest