Aktív témák
-
gogle
aktív tag
Volt nekem is ilyen bajom jumper megoldotta.
Próbáltad?
Trószáld végig az egészet sőt ha kell szedd is ki és úgy nézd meg!
Az a helyzet hogy ha van benne cd-dvd meghajtó vagy még +vinyó akkor üthetik egymást.
Nekem volt olyan is hogy a 120-as vinyóra azt írta ki hogy 38gb.
[Szerkesztve] -
turho
addikt
Végignyomtam már a jumpereket, sak keresztbe nem
Egyedül van, primary masteren. Most frissítettem biost is, gigabyte 8I865P i865-ös lapon. F4-re.
De multiword dma 2.
Bezzeg az Epox i875-ös gépemben ha beteszem primary slave-nak, akkor meg udma5.
Persze hogy fontos is volna. De ha így folytatja, kalapáccsal verem szétEladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
turho
addikt
válasz hobizoli #2503 üzenetére
Képzeld, beszívtam ég is a pofám.
Kínomban végignéztem 3 másfajta mindenfajta vinyót.
És nem műxik az alaplap csak multiword dma módban....egyszerűen hülyét csinált belőlem. Mondjuk használtan vettem a gépet itt a ph-n.
biosfrissítés, driverfrissítés ide vagy oda, ez a lap biza xar
Sok i865-875-öt telepítettem a legváltozatosabb alkatrészekkel, és sima winxp sp2 install után alapban ata100-on mentek.
Vehetek másik i865 lapot olcsón...Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
ToBeY
nagyúr
Van egy Logitech Quickcam Express ilyen kamerám.Ez elvileg manuál fókuszos,legalább nagyon nagyon homályos a kép,csak pacákat lehet látni.Kérdésem hogyan lehetne fókuszt,élességet állítani?Pls fontos lenne nagyon!
-
aXXon
őstag
öööö hun is kell beallitani a windowsban, hogy DMA vagy Pio uzemmodban menjenek az ide eszkozeim?? elfelejtettem es gyanus, hogy miota valtottam a64re az uj rendszer valamit elkurt...
"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov
-
muxi-muxi
senior tag
Sziasztok! A következő kérdésem lenne hozzátok. Van egy katyvasz gép, Win98-al(SE). A konfig: 450-es Cerka,Abit BX6, 64 Mb ram. A gépet LAN-on és routeren keresztül szeretném az internetre kötni. (router D-Link 604), amit sehogy sem tudok elérni. Segítség kéne. A másik két gép XP-vel tökéletesen kapcsolódik a netre, és megosztáskotr is ''látják'' egymást.
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
DrSoul
őstag
Sziasztok!
Van már pár éve egy ilyen Audigy Player hangkártyám, és néhány hónapja egy Casetek 10182B házam.
Nem tudtam rájönni, hogy az ''előlapi'' (a Caseteken ez a tetején van) fülhallgatót hogyan kössem az audigyhez.
Tudtok segíteni?Mindig az X jelöli a pontot...
-
-
oregcsóka
őstag
Az előlapi /ami a tetején van/ kivezetés kábelét dugd rá a hangkártya bővítő csatijára.ekkor a legtöbb esetben egy jumpert is át kell dugni, hogy a hátsó kivezetéást letiltsa.
''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/
-
lajo
senior tag
Sziasztok ! Nem tudom hogy ide tartozik e.Nem tudja valaki hogyű mennyi a postaköltség ha valamit elküldenek nekem Amerikából? Vagy Franicaországból?( Utánvéttel)
Sőt...
Biztos nem tartozik ide de azért érdekelne mert nem tudom...
[Szerkesztve] -
oregcsóka
őstag
Hát, tekintve, hogy belföldre az utánvétes csomag feladás belekerül 1500-1800Ft-ba, értékbiztosítással, úgy a tiedet kb.5-6000Ft-ra saccolom.
''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/
-
DrAk3
csendes tag
valaki mondja meg hogy mejik a legolcsóbb bolt pesten mert kéne valami olcso közepes socket A alaplap
-
negro
őstag
hello! kovetkezo a gondom! az xp figyelmeztetett 1xcsak, hogy malware fertozesem van elvileg amire ha rakilikkelek letoltotte a ''legtutibb'' irto progit ami persze fizetos volt ill. ahoz, hogy leszedje a gepemrol az mar fizetos! ad-aware progival leirtotam de az a qrva figyelmezteto ablak meg mindig elojon a systray bol! (winupdate es piros x icon valtakozasa)
lenyeg a lenyeg, hogy tudnam ezt kikapcsolni a faszra???''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''
-
jakewyler
senior tag
Sziasztok!
Körülbelül 1hónapja vettem egy prescott 2,8procit, elötte egy 1,7 cerkám volt,
azóta a gép olyat csinál amióta beletettem ,hogy befagy az egér 1percre utána meg mintha semmi nem történt volna!
A configom: ati 9600xt,asrock p4 alaplap,2,8 celeron,512mb ram,
2 winchester 70gb+80gb, 1 dvd író, 1 cd író.
Ja még annyit a gépem hibájáról hogy ha beírok 1 honlapcímet,
és nem mozdítom meg az egeret akkor nem jön be ,de ha meg mozdítom,
akkor rögtön behozza.Már lekötöttem a dvd írót+a cd írót,de
úgyanilyen volt nem változott semmi,ja meg még olyat csinál ,hogy
ha egymás után az asztalon a frissítés gombot nyomogatom olyan 10szerre akkor is befagy és csak rá 1 percre mozdul meg az egér a folyamatokba megnéztem amíg nem mozog az egér akkor föl 100százalékosra a cpu használat.
Tudnátok segíteni?,már mindenhol megkérdeztem ezt a hibát senki nem tudott segíteni!!!
Ja már tápcsere volt 400w-osra
Előre is köszi -
tildy
nagyúr
Mostani amd procik már mind lockosak?
downclockra kéne!
Jahm és melyik aza típus ami már dual core+os?"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
westlake
félisten
ha mostani procik alatt a 939-es csaladot erted, akkor:
-az osszes proci lefele unlockos, folfele csak az fx szeria ''szorozhato''
-dualcore processzorbol ugymond ket csalad van.. x2 es opteron (sokak szerint ez a ket csalad ugyanaz, csak marketing fogas mas neven is piacra dobni)
x2 3800+ 2*1800mhz_2*512kbyte l2 cache
x2 4200+ 2*2000mhz_2*512kbyte l2 cache
x2 4400+ 2*2200mhz_2*1024kbyte l2 cache
x2 4600+ 2*2200mhz_2*512kbyte l2 cache
x2 4800+ 2*2400mhz_2*1024kbyte l2 cache
opteron 165 2*1800mhz_2*1024kbyte l2 cache
opteron 170 2*2000mhz_2*1024kbyte l2 cache
opteron 175 2*2200mhz_2*1024kbyte l2 cache
opteron 180 2*2400mhz_2*1024kbyte l2 cache
[Szerkesztve]Play nice!
-
DrSoul
őstag
válasz oregcsóka #2511 üzenetére
Kösz a választ, de számomra nem egyértelmű. pedig a kari manualját is néztem.
A firewire kivezetést simán egyértelmű3n összekötöttem (mert az audigy Playeren van fire wire port), de valahogy a fülhallgatóra nem jövök rá.
Eleve a ház kábele is a füleshez meg van osztva sok felé, tehát nem egy csati, hanem legalább 5-6.Mindig az X jelöli a pontot...
-
SzalaiG
addikt
Két kérdés: - mi az a kvázi-tag?
Van egy új konfigom és állandóan viágít az egér, ha a gép le van állítva akkor is. Hogyan tudnám ezt kikapcsolni? -
SzalaiG
addikt
Én kari előtt kaptam egy majdnem 5kg-os csomagot aminek kint 250 dollár volt a díjja, ami kb 500huf. Most jön a poén én ugyanezt a dobozt 4.95kg súllyal 7500huf-ért tudtam kiküldeni. Magyar Királyi Posta. Hogy is van az a kígyó a fejétől a farkáig ötezer visszafele már hétezerötszáz?
-
_Petya_
őstag
válasz SzalaiG #2525 üzenetére
kvázi-tag: az a rangod. [link]
egér világítás: az alaplapon egy jumper szabályozza, hogy kikapcsolt állapotban kapjon-e áramot az USB port, illetve a PS/2. Nézz utána az alaplap manualjában.
250 dollár volt a díjja, ami kb 500huf.
Mennyi is a dollár árfolyama?
Petya
[Szerkesztve]Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
chop
őstag
hahh, jo is volna,ha ilyen eros lenne a draga magyar forint..
-
muxi-muxi
senior tag
válasz oregcsóka #2512 üzenetére
A router IP címe folyton változik...a windows98-at meg ugye a változtatások mentéséhez újra kell indítani, ez pedig lereseteli a routert... persze lehet hogy láma vagyok. Nem tudom hogy kinek wan dlink d-604-es routere (sztem a megosztók 80%-ának), de jó lenne ha valaki konkrét beállítási tippekkel lepne meg win98se alatt...Nekem nem sürgős, de az öcsém nem tud olyan hardvert venni, amin eldöcög az XP. Ennél az ablaknál van router webfelületén aszondja hogy ''STATUS'' fülnél ezek vannak
WAN
MAC Address
Connection PPPoE Connected
IP Address
Connection Time
Subnet Mask
Gateway (na ez az ami folyton változik)
Domain Name Server
Mindenesetre köszönöm a segítséget...Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
_Petya_
őstag
válasz muxi-muxi #2534 üzenetére
Nekem ilyen routerem van. Ha jól értelmezem, az a baj, hogy a belső hálón is dinamikus címek vannak kiosztva, ettől indul újra mindig a 98. Használj fix Ip-ket! Tehát pl. legyen a router belső IP-je: 192.168.1.254. A gépeké 192.168.1.1. 192.168.1.2 és így tovább, így a Win98 azt látja, hogy mindig a 192.168.1.254 felől ''jön a net '', és az ő címe mindig 192.168.1.x . Ez így működőképes, mindössze le kell tiltani a DHCP servert, és a gépeken fix IP-t beállítani. A gépeken: IP:192.168.1.x, gateway és DNS: 192.168.1.254, maszk: 255.255.255.0.
Petya
[Szerkesztve]Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
muxi-muxi
senior tag
-
_Petya_
őstag
válasz muxi-muxi #2536 üzenetére
Nem, a DC++-nak semmi köze a DHCP-hez. LEtilthatod a DHCP-t nyugodtan. A DC-hez virtual servert kell beállítani, de az nyilván be is van állítva, mert különben nem menne a DC++ acive mode . Egyébként DC++-ban az IP-hez a külső IP-t kell beírni, és ha az változik, akkor át kell írni, vagy DynDNS-t használni
Ezért az öcsédnek semmilyen hardvert nem kell vásárolnia...
PetyaFontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
negro
őstag
Hello!
A #2514 hszomra senki nem tud megldast??????
Elnem tudom mondani, hogy mennyire idegesito ez> qrva xp!''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''
-
oregcsóka
őstag
Downclockra jó a pentium is.
Én egy 3.0/512/800-as Northwood-ot használok, úgy, hogy az FSB vissza van véve 100-ra, így csupán 1500MHz-en fut a proci. /kisebb melegedés-hűtési igény,kisebb fogyasztás,netezésre tökéletes sebesség/. És ha szükséges, bármikor visszaállítom 3.0-ra, vagy még feljebb is.''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Nem találtam a kérdésemnek megfelelő témát (ill. zárva voltak), ígyhát ide írok.
Miért lehet az, h. egy MSI alaplap BIOS-frissítése szépen lefut (a hozzá való LiveUpdate programot használom), a köv. bootoláskor kiírja a gép az új BIOS-verziószámot, az XP rendre meg is talál mindent újra, viszont újra rákeresve a frissítésekre a LiveUpdate megint kiírja u.azt a verziószámot.
U.ez a helyzet a videókártyával is...Xiaomi 13T
-
tildy
nagyúr
válasz oregcsóka #2540 üzenetére
Vissza lehet venni a pentiumok fsbjet is? én eddig ugy tudtam nem.
Ha ez igaz, az lenen a legjobb, emrt parom gepe inteles, de a cerkat nem lehetett downclockolni benne."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Szabesz
őstag
Hali!
Minden Windows (XP SP2) indításkor telepíteni akarja magát egy alkalmazás, valami TrayApp, de nem talál valamit és kér egy ''1'' CD-t, kilőni csak nagynehezen a feladatkezelőből lehet. Tegnap óta csinálja ezt
Megpróbáltam, hogy letiltok minden alakalmazást bootolni (msconfig) de így is előjön
Legfrissebb NOD32 és CounterSpy nem talált semmit...
Találkozott már valaki ilyennel? Egyátalán ez mi?
[Szerkesztve]¯\_(ツ)_/¯
-
tuskooo
addikt
Üdv!
Megint egy hülye kérdés. A sata-s alaplapokon is gondolom van IDE, mivel kell az optikai meghajtóknak...arra mehet rá simán pata-s vinyó is? -
ngabor2
nagyúr
válasz tuskooo #2546 üzenetére
szerintem nincs értelme. gyorsabb nem lesz, a s478 pedig kifut(tat)ot széria. inkább gyűjtögess mé egy kicsit, és egyszerre cserélj (a64-re )
csak a sata miatt felesleges lecserélni, a vinyónál még mindig nem az ata100 a szűk keresztmetszet, hanem a vinyó fizikai olvasási sebessége. -
Ck.
addikt
Volt egy ilyen topic, hogy ''Átverésem igaz története''. Emléxik erre valaki?
Arról szólt, hogy a topicnyitót átverték elég szépen, de ő pár haverjával és asszem talán az apjával lenyomozták az átverőt, megtalálták, jól befenyítették és visszaszerezték a pénzt!
Ki volt a topicinyitó? Tudnátok segíteni? Szeretném a kapcsolatot felvenni vele...
Előre is köszönöm a segítséget!
[Szerkesztve] -
Clubforum2
tag
Sziasztok.Mi az a konzisztencia?Miért akarja ellenőrizni?Tudom láma kérdések,amikor hagyom hogy ellenőrizze,akkor meg,mintha lefagyna.
Aztán a NOD32 indításakor ez a hibaüzi: C:\pagefyle.sys - (fájl zárolva) hiba a megnyitáskor (4)?
Köcce előre is.
Plusz a vírusírtás végén kiírja,hogy a fájl nem nyitható meg,mert kizárolagos joggal használja egy másik alkalmazás
[Szerkesztve]Magyarosítás kell? szórd le pirospaprikával, kösd át nemzetiszín szalaggal, dobd be gulyáslevesbe és már kész is...
Aktív témák
Hirdetés
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs