Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Memora

    senior tag

    Sziasztok, segítségre lenne szükségem egy súlyos probléma diagnosztizálásához/elhárításához!

    Kb: 1-2 napja állt elő az a helyzet, hogy a Windows 7-es asztali gépemről egyetlen program sem tud kapcsolatot létesíteni kifelé az internetre, pl: nem tud a vírusirtó frissíteni, használhatatlanok a letöltött trojan remover, anti-malware, stb programok, (mert újabban az a divat, hogy egy előzetesen letöltött telepítő sem indul el újbóli internetes csatlakozás nélkül :W ), jdownloader sem csatlakozik, torrent kliensek sem csatlakoznak a trackerekhez (bár van ami így is megy...), stb. A böngészők -már csak Tor (és iexplorer (!?) van rajta, a többit épp a napokban uninstalláltam) - amúgy működnek, bejönnek a weboldalak is. Az otthoni hálózat is megy.

    Párszor elindítottam az OS hálózati hibakeresőjét, mindig előjön az üzenet, hogy a "szélessávú modemnél kapcsolódási problémák léptek fel" (amit persze az újraindítás nem old meg...). Az is eszembe jutott, hogy talán a Vodafone kavart be valamit, de még nincs itt a nagy leállás ideje...
    Van rá esély, hogy valami vírus állított el valamit (nem szokásom, de az utóbbi időben párszor böngésztem egy kicsit a gépről), pl: a (néhai) Chrome temp mappájában volt valami, amit az Avast eltávolított.

    Mit kéne tennem következő lépésként? Arra gondoltam, hogy meg kéne nézni a modem beállításait (UPC technicolor), de nem tudom, mit keressek? Windows tűzfalat már kikapcsoltam, de nem segített.
    Van egy régi Windows XP laptopom is, lehet hogy rádugom a modemre, a vezetékes kapcsolat hibájának kizárása érdekében.

    A Windows 10-es laptopomon egyébként a WiFi tökéletesen működik...
    + tudtok ajánlani olyan vírus/malware/trojan/stb keresőt, ami előre, egyben letölthető, és pl: akár pendrive-ról, OS indítás előtt is futtatható?

    [ Szerkesztve ]

    Fancy quote placeholder

Új hozzászólás Aktív témák