Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cambi

    tag

    Üdvözletem!

    Segítségre lenne szükségem, egy ideje küzdök egy olyan problémával, hogy játék közben pár perc után újraindul a gépem. Először a tápra, ramra, esetleg VGA-ra gondoltam, eseménynaplóban csak ennyi van, hogy:

    A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
    Kernel Power a forrás, eseményazonosító 41, feladatkategória 63. Igazából ugyanezt írná akkor is, ha játék közben manuálisan indítanám újra a reset gombal, szóval sokkal okosabb nem lettem tőle.

    Viszont elolvasva pár száz hozzászólást kipróbáltam egy érdekesnek tűnő tippet, ami tulajdonképpen bevált... Ha letiltom az alaplapi audio drivert (egy újraindítás után) akkor ultra grafikán 4K felbontásban több óra után sem indult újra a gépem végre.(Ezt csak azért emelem ki, mert amikor mondjuk csak FULL HD-ban játszottam akkor volt, hogy több óra után indult csak újra. )

    Én ilyet még nem tapasztaltam. Persze rögtön akkor szimpla driver problémára gondoltam. De hiába rakom fel az alaplapi dvdről, vagy bízom a winre, vagy mondjuk egy driverkereső programra, mindegyik esetében újra fennáll a probléma. Ha USB-vel csatlakoztatok egy fülest akkor tudok egyedül hanggal játszani, ezt is már teszteltem több órán keresztül semmi gond nem volt.

    Erre tudna valaki mondani valami okosat? Egyszerűen csak az alaplappal lehet valami gond? Az alaplap hőmérséklete 50 fok fölé se megy játék közben, ha jól emlékszem, mert gondoltam arra is.

    Most már lassan egy hete tudom így érdemben használni a gépemet és játszani, de azért szeretnék utánajárni a dolognak. Egyébként az is érdekes, hogy ha nem játszok, csak mondjuk filmezek, vagy nézek egy videót bárhol, akkor tudom engedélyezni a Realtek drivert és akkor működik is a hangfal minden probléma nélkül és nem is indul újra a gép. :D Csak játék közben csinálja ezt, de akkor pár perc után előre tudom, melyik résznél fog megtörténni kb. :) Több játéknál is ugyanaz.

    Előre is köszönöm, ha van bárkinek ötlete, nekem ez már magas. :R

Új hozzászólás Aktív témák