Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • laci06

    senior tag

    Sziasztok!

    Nem tudom merre lenne érdemes mozdulnom, ha a következő a cél.

    Jelenleg van egy gépem, amiben 6 vinyó van, de már kezdenek megtelni, és többet nem tudok már belerakni, vagyis más irányba kell néznem, ha bővítené szeretnék. Nincsen preferencia, lehet NAS, új gép, esetleg szerver, teljesen mindegy, de a következőt szeretném.

    Szeretném, ha új bővítésbe legalább 8 vinyót tudnék rakni. 2*4 vinyó lenne, és a 2 blokk RAID 10-ben menne. A "blokkokon" SQL szerver futna, és cloud szerverekről történik adatmásolás a gépre a nap 24 órájában. A vinyók 10-12 TB-os vinyók lesznek majd.

    Tehát a kérdésem, hogy milyen irányba lenne érdemes nézelődnöm? Néztem NAS-okat, de 4 vinyós NAS is 100k fölött kezdődik, és 8 vinyót be tudok rakni egy gépbe is amit 200k-ért össze tudok rakni. Vagyis ha kell választanom 2 NAS vagy 1 gép között, akkor nekem úgy tűnik, hogy a gép a jobb választás, mert azt másra is tudnám haszálni, ha úgy alakul.

    Kérdeztem már más topikban, ott azt mondták, hogy "munkaállomásra" lenne szükségem. Ezt értem, de az mi?:) Gondolkodtam szervereken, de szerintem ez az a határ ahol még nem igazán érné meg, az a következő lépés kéne, hogy legyen szerintem. A 8 vinyó óvatos becslésem szerint is 1.5 évig jó lesz (a reális 2-2.5 év).

    Mit gondoltok?

Új hozzászólás Aktív témák