Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
válasz zsolesz010 #18201 üzenetére
azt nem néztem de szerintem az sem. Semmi info nem jön a lemezről még a hőmérséklet értékek se. Amugy megy szépen duruzsol, szal üzemel.
-
zsolesz010
senior tag
válasz VinoRosso #18202 üzenetére
Anno vistával olyan gondom volt, hogy ha feltelepítettem az alaplaphoz kapott SATA drivert, akkor többet nem fértem hozzá a SMART infóhoz, és még pl. az Everest sem látta a vinyómat.
Mondjuk utólag már okos voltam, hogy miért kellett feltennem SATA drivert, mikor a vista alapból egy jót használt Úgyhogy eltávolítottam a SATA/IDE drivert, restart, a vista az alap drivereket használta, és ment is szépen az Everest is, SMART infó kiolvasása is.
Bár nálam lehetett használni a vinyót. De egy próbát megér nálad is.
- - - - - - - - - So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes. - - - - - - - Eladó ezmegaz -> https://goo.gl/YLYYAv - "Veszi a rák újonnan, hardverapróról van. :)" by lezso6 Ennyi :)
-
jimmy399
senior tag
Helló!
Az lenne a kérdésem hozzátok, hogy adva van egy Nokia 6300-s telefon. A múltkor az történt, hogy amikor megnéztem egy mp3-as fájl adatait, akkor újraindult a teló. Ezt már nem először csinálta. Volt, mikor ment a zene, de váltottam a rádióra, és ekkor is újraindult. Mitől lehet ez? Vagy ez olyan Nokia szokás ?
--- N/A ---
-
placzy
csendes tag
válasz fastleslie #18169 üzenetére
Szia,
Jók az ötleteid, köszi, de már mindent végigpróbáltam.
Viszont úgy néz ki, hogy csak a lemezek szívattak. 10 -RW-ből 4-et elrontott, 6 hibátlan.
Ez még csak a vadiúj SATA-s írómmal lett tesztelve, hétvégéne megnézem a Pio-111-gyel is.
Valamint szereznem kellene egyszer írhatókat is, remélem azokkal sem lesz gond. (Bár a múltkor egymás után 2 olyat is elrontott). -
VinoRosso
veterán
válasz zsolesz010 #18203 üzenetére
Hali nálam ilyen probléma nincs, és csak az egyik HDD tűnik el, a másik 2 nem
-
SzlobiG
félisten
Tegnapóta nemtudom mitől, de minden szövegnek a betűi dőlten jelennek meg internet explorer 7-be, hogyan tudom ezt állítani, mer már nagyon idegesít és csomó beállítást megnéztem, de semmit nem találtam.
-
greatchaos
addikt
egy rövidke kérdés
melyik a jobb
sempron le1100 (1900mhz)
vagy sempron 2800+ (1800mhz)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz greatchaos #18209 üzenetére
Sempron LE1100 jobb. Gyorsabb ugye dupla L2 cache-e van (128 VS 256), és kisebb fogyasztása is (90nm VS 65nm).
#nincsbennetarcsi
-
wowmaster
csendes tag
Sziasztok!
A gépemre raktam volna fel a WoWot és az OpenOfice-t, és mindkettőnél hibás volt a telepítés. Jó akkor ujra. Nagy nehezen sikerült az Office-ot máodszorra, a WoWot meg negyedjére telepíteni.
Na de most a WoW kidobál egy semmilyen hibaüzenettel (OK gomb és a figyelmeztetés "jele", szöveg sehol), csak látom hogy Failed Read data. Na jó, Prime95-öt neki. Hibázik. Jajjdejó... Most a memória lehet a ludas? Az nem lesz gond a gépnek ha az egyiket kiveszem, hátha hibás? GS fórumon írták hogy lehet SW-hiba is Valaki segítsen.
Köszönöm! -
Qru
MODERÁTOR
válasz greatchaos #18212 üzenetére
Elég sok minden. De első körben a ramot csekkold (nem csak, hogy hibázik-e, kape kellő feszt, időzítései stimmelnek-e), winyót is nézd meg (bad sector, HDD SMART mit ír...) Esetleg ha van tuning akkor tedd vissza alapra.
Jah és a szokásos rutinon kívül: Jártam már úgy, hogy a win telepítőlemez volt rossz...
#nincsbennetarcsi
-
Stirbi
addikt
válasz zsolesz010 #18199 üzenetére
és mien procit ajánlasz?
és hol tudom megnézni,h támogatja e azt a szériát az alaplapom?
az everest ben nem találtam -
Stirbi
addikt
ja, és köszi a segitséget
-
Stirbi
addikt
ja, és köszi a segitséget
-
zsolesz010
senior tag
válasz Stirbi #18215 üzenetére
Az alaplapod gyártójának honlapján keresd meg a Poducts menüpontban a lapod, ott lesz róla infó.
Attól függ, milyen procikat támogat, és persze, hogy mennyit szánsz rá.
Ha nagyon olcsón akarsz kijönni, akkor E21xx, E22xx szériákat nézegesd.- - - - - - - - - So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes. - - - - - - - Eladó ezmegaz -> https://goo.gl/YLYYAv - "Veszi a rák újonnan, hardverapróról van. :)" by lezso6 Ennyi :)
-
greatchaos
addikt
válasz greatchaos #18219 üzenetére
kis fejlemény, hogy a reggeli satás hdd-t csatlakoztatva szépen bootol. teháta ramhibát mindenképpen kizárnám és a lap, proci egyéb hibáját, mert dolgozni lehet rajta
-
Stirbi
addikt
válasz zsolesz010 #18220 üzenetére
itt az alaplapom
http://www.foxconnchannel.com/product/Motherboards/detail_overview.aspx?ID=en-us0000341
de ez nem támogatja a 45nm technologiát
ajánlj vmi közép árkategoriás dual coret v core 2 duo t 65 nm technologiával, kiváncsi vagyok, h te mit ajánlasz -
Stirbi
addikt
válasz zsolesz010 #18220 üzenetére
http://beakn.ekatalog.biz/zbozi/cpu-pentium-dual-core-e5200-box/detail.aspx?p=z:126296
én mondjuk ezt találtam oan jobbnak türhetö áron
-
Superman
nagyúr
No ide is beírom, hátha lesz valakinek ötlete:
Mivel az alaplapom topikja eléggé kihalt, ezért itt tenném fel a kérdést. Ilyet ugyanis még nem tapasztaltam.
Lap: Asus Striker II NSE 790i NForce DDR3
Bios: Striker Extreme II 1002-es (működik vele, csak crossflashelni kellett)
Jelenség: ma délután bekapcsoltam a gépet és hibát jelzett. Biosba belépve döbbenten tapasztaltam, hogy egyes opciók "eltűntek". Azért írom idézőjelben, mert ott vannak ugyan, de nem látszódik az értékük.
Például a Voltage monitornál:
NB:
SB:
Nagy fehérség mindkét értéknél, mintha az alaplap elfelejtette volna az északi és a déli híd hőmérsékletét monitorozni, vagy tönkrement volna az érzékelő.
Az Extreme Tweaker menüben pedig egyes opciók szintén "nem publikusak" a lap szerint. PL:
CPU PLL:
CPU VTT:
Ha ezekre rákattintok, lenyílik a menü, amelyből választani lehet, de kábé ennyi és nem több. Ha beállítok valamilyen feszt, érvényre jut újraindítás után, csak nem látom a biosban az értéket.
Az Everest viszont monitorozza a hőmérsékleteket a Windowsban.
Kérdés: mi a jó fene történik? A lap egy hetes..... -
gyulabs
tag
válasz greatchaos #18212 üzenetére
Szia!
A jelzett hiba lehet hibas telepitolemeztol, nem formatalt wincsesztertol(toredek, felulirt fajlok)
is, vagy meg esetleg olyan hardverelmektol amelyek driverei nincsenek beintegralva a win. telepitolemezebe.Legvaloszinubb a lemezolvasasi hiba, ez fordul elo legtobbszor. -
zsolesz010
senior tag
válasz Stirbi #18223 üzenetére
Az már 45nm.
Most látom, hogy külföldön laksz.
Sajnos fogalmam sincs, milyen árak vannak arrafelé.Most itt PH-n 10-15000 HUF között már találni E2xxx - E4xxx - E6300-ig minden finomságot. Kicsivel 20k fölött már E6750-ek is vannak.
- - - - - - - - - So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes. - - - - - - - Eladó ezmegaz -> https://goo.gl/YLYYAv - "Veszi a rák újonnan, hardverapróról van. :)" by lezso6 Ennyi :)
-
gyulabs
tag
válasz greatchaos #18226 üzenetére
Bocs! Optikai.
-
Stirbi
addikt
válasz zsolesz010 #18227 üzenetére
hát ez amire akk esett a választás [link]
2440sk azaz kb 16000 ft
szted ez jo proci?, megéri kicserélni , am a cpu hütöm az AC Freezer 7 pro -
greatchaos
addikt
válasz greatchaos #18221 üzenetére
szintén fejlemény, hogy másik ATA hdd-re sem telepíti fel.
-
ngabor2
nagyúr
hol lehet beszerezni 8-16-32MB-os NOR flash chippet? routerben akarnám lecserélni a jelenlegi 4MB-osat, de mindenhol csak NAND chipek vannak, amik nem jók.
meg keresnék mini-pci slotba illeszthető usb-kártyát, ha létezik egyáltalán ilyen (utalásokat találtam rá, de konkrétumot még nem láttam...)
van egy jóképességű routerem mini-pci slottal, azt akarnám alaposan megokosítani, usb-s vinyóval, meg egy normális firmware-rel.
[ Szerkesztve ]
-
dejv
tag
válasz zsolesz010 #18201 üzenetére
sziasztok!
végre megjött az új router,de túl szép is lenne,ha csak ennyi lenne a dolog,természetesen nem akar működni....
egy Asus WL-520GC-t próbálnék beüzemelni,de mivel asus-om még nem volt,nem akar sikerülni a dologtöbbszöri próbálkozás után visszaállítottam gyári beállításokra,és ezekkel a paraméterekkel rendelkezik:
IP Address: 192.168.1.1
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway 192.168.1.1Internet Connection Status
Type Automatic IP
Status: Disconnected
Reason lost IP from servermár mindent megpróbáltam,manuálisan beírni az ipt,úgy hagyni,ahogy volt,stb.
de úgy tűnik valamit kifelejtettem/rosszul csináltam
remélem valaki tud segíteni a beállításokban,mert eléggé szükség lenne a családnak a netre
-
bazsikaaa
csendes tag
Üdv!
Van egy kis problémám...
Acer Aspire 5315 gépecske...
Benyelt az ürge valami trójai vírust, és az rontja a kedvem már egy ideje...
Rögtön xp reinstall, először csak C meghajtó format, telepítés után egy ideig ment, aztán kidobta, hogy warning! spyware detected...., aztán rájöttem, hogy hülye voltam, újra install, mindent format... telepítés után ismét kijött az üzenet. Olyan mintha lefagyna a gép, de nem, csak nem tölt be teljesen mindent, de amúgy működik a rendszer, szóval ctrl+alt+del-re reagálva, előhozza a tskmgr-t, és tudok futtatni, viszont asztal, start menü stb, nincsenek...
Valakinek valami ötlet???
Előre is köszi!Bazsiiii
-
Stirbi
addikt
válasz zsolesz010 #18232 üzenetére
hát igen ugy gyorsabb volt
itt is nagyon szépen köszi a segitséget mégsem tuning lesz hanem egy uj proci -
searosin
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom, hátha tud vki vmi okosat mondani rá...
Van egy Repotec printserverem (RP-UB2803A), és ma vettem egy HP P1006-os lézernyomtatót. A serverre 3 nyomtató is köthető (1 parallel, 2 USB), és van is rajta most egy canon IP4300, ami jól müxik.
A HP nyomtató viszont nem hajlandó nyomtatni a serverről. Ha direktbe USB-n keresztül rákötöm a gépre, akkor minden okés, de ha printserveren keresztül van felrakva, akkor, miután elindítom a nyomtatást elkezd a hibaüzenet lámpa pirosan villogni, majd egy idő után abbahagyja, és a nyomtatási sorból is eltűnik a doksi. Ha megnézem a logját a printservernek, akkor az úgy tekinti, mintha kinyomtatta volna (completed).
Alapból LPR beállítást használna a cucc, de próbáltam már RAW módban is, engedélyeztem a megfelelő portokat is, igazából már mindent megpróbáltam, egyszerűen nem értem a dolgot...
Várom az ötleteket!
Köszi!
-
Draut_HeV
tag
Üdv!
Mitől fagyhat ki egy játék, ismétlődő hanggal (sound loop)? Az az érdekes, hogy utána Ctrl+Alt+Del-el a Win visszatér, és be tudom zárni...
"Magyar ütőérre magyar vámpírt."
-
-
Cicero
őstag
Sziasztok! Hálás lennék, ha valaki megmondaná milyen kábellel csatlakozott a Nintendo Entertainment System-hez (NES) a gamepadja, vagy tudna szolgálni valami forrással!
Köszi!
-
mizu_
tag
Sziasztok!
A frekvencia fogyasztás szempontjából mennyit számít?
A procim szorzóját RMclock-al be lehet állítani 8x-re ekkor 0,96V-ot vesz fel és be lehet állítani neki 6x-et ekkor 1,2V-ot vesz fel? Hova állítsam ha az a cél, hogy minél kevesebbet fogyasszon? -
Somebody_HUN
csendes tag
Hello
Remélem valaki tud segíteni... Billentyűzet és egér vásárlása előtt állok és már ki is néztem magamnak egy-két szép darabot többek közt ezt a bill+egér eggyütest : Logitech Cordless Desktop S 510 Media Remote amihez elméletileg(több helyen láttam viszont még több helyen nem) jár egy távirányító. Ezt a kombót csak akkor venném meg ha tényleg jár hozzá a távirányító. Ha valaki tud valamit erről akkor kérem segítsen...
-
őstag
Arra tedd, ahol a legkevesebb feszt veszi fel. Ekkor lesz a leglassabb a teljesítménye, e a legalacsonyabb a fogyasztása. Egyébként, lehet, hogy a program mérése nem pontos. Ha 100%on megy a proci (Orthos) akkor nézd meg a voltot, mondjuk Everesttel.
Vagy BIOSban állítsd be manuálisan a feszültséget, ha van rá lehetőséged. És utána ahhoz állítsd a szozót, illetve a teljesítményt.
Icewolf || kósza ||
Aktív témák
Hirdetés
- SEGA - MEGADRIVE 2 /// +196 játék // +3 eredeti vezérlő / antenna és A/V vezeték / használatra kész!
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB - független, 91%, Apple garancia
- Apple iPhone 14 256GB - független, 87%, Apple garancia, doboz
- Zephyrus G GU502DU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 3750H GTX 1660 Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- Apple Iphone 13 Mini 128GB Starlight 3 Hónap Garancia
- Playstation 5 Pro Bontatlant cserélnék Sima PS5 vagy Xboxra
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB 6GB RAM Dual Mobiltelefon,Szép állapotban,1hónap garancia
- Komplett 1151es gép eladó monitorral és perifériákkal
- iPhone XR 64GB Fekete, független
- Nikon Nikkor Z 40mm f/2 fix mindenes nagyon jó fényerővel még 9 hónap garanciával eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest