Hirdetés

Aktív témák

  • Osi222

    tag

    Hellosztok!
    Talán valaki tud segíteni, vagy bármiféle tippet adni az alábbi problémára:
    Több mint egy hónapja keserít meg gépemen a következő őrjítő probléma:
    Zenelájátszásnál kb. fél – egy óra eltelte után elkezd akadozni és ugrálni a hang. Mellette előfordul, hogy az egér is megakadozik, de ez ritkább. Az egész általában 1-2 percnél nem tart tovább, utána minden megy tovább, mintha mi sem történt volna. Aztán kezdődik a történet előröl megint…
    Alább felsorolom, eddig mit tettem hardveres oldalon, hogy megszabaduljak a bajtól (jelenlegi konfigom a profilom alatt megtalálható):
    1. Ramokat teszteltem memtesttel és orthossal, semmi hiba 12 óra után sem. Ennek ellenére cserélve lettek 2gb kingstonra, ugyanaz a jelenség.
    2. Videókari cserélve lett inno3d 9600gt-ről palit 9600gt-re, semmi változás.
    3. Táp cserélve lett egy egyszerűbb codegen 450w-ra, maradt minden a régi.
    4. Alaplap cserélve egy p5b deluxe-ra, emlett rendszer kompletten újrahúzva, akadozás még mindig kitart.
    5. Raid kötet megszüntetve, és a két vinyóra külön-külön friss op rendszer került (egyikre xp, másikra vista, hátha 7 alatt valamelyik driver gebaszol ami a gyártó oldalán található), emellett az 500 gigás tárhely is cserélve teljesen egy új 500 gigás hitachira (holott mindegyik vinyó sentinel szerint 100%-os), ugyanúgy folytatja mint az elejétől kezdve: még mindig akadozik!
    6. Proci cserélve egy e6550-re, mindhiába, ez az utolsó próbálkozás is kudarcba fulladt(itt jegyezném meg, hogy a proci és alaplap hőmérséklete 40 és 45 körül szokott lenni).

    Szoftveres oldalon víruskereső is végigment az összes vinyón (ez még legelső körben), eseménynapló semmi hibát nem mutat és különben minden problémamentesen fut, az őrjítő akadozás mellett semmi túlzott prociterhelés vagy memóriatúlhasználtság nem lép fel.

Aktív témák