Aktív témák
-
apyka
tag
válasz Frequence #2250 üzenetére
Gyanítom hogy nem nekem céloztad a választ de a problémádra a javaslatom a következő.
Ha átraktuk a jumpert, akkor várjunk kb. 1 percig, majd tegyük vissza úgy, ahogy eredetileg volt, indíthatjuk is a számítógépünket, természetesen első utunk a BIOS-ba vezessen, hiszen minden bállított érték törlődött!
Nálad más a felállás tehát hagyd rajta addig a jumpert aztán vedd le.Másik lehetőség az alaplapi elem kivétele. Ehhez áramtalanítsuk a számítógépet (húzzuk ki a konnektorból, majd nyomjuk meg a power gombot), aztán óvatosan vegyük ki a gombelemet az alaplapból. Várjunk egy percet, aztán minden mehet vissza a helyére.
A legcélszerűbb ha nem 1 percet hanem kicsit tovább vársz.
"A rallysport olyan, mint a sakk, csak nincs idő két lépés között gondolkodni." Isten szekere is LADA VFTS!
-
törölt tag
válasz Frequence #2250 üzenetére
gigabyte lapoknál nem kell kivenni az elemet, csak jumpert kell dugni rá min. 10mp-re, de inkább 30mp, és előte mindig áramtalanítsd az alaplapot(vagy az egész gépet)
ha sikerült onnan láthadod, hogy minden beállítás törlődött, ha nem valszeg nem jó a jumper(én kis csavarhúzóval szoktam összezárni, de megteszi egy olló is)
aztán belépsz a biosba optimal default beállítást kérsz és mentéses kilépéssel újraindítod a gépet és csak azután állítgatod a biost kedved szerintlehet hogy elszállt valamelyik ramod, próbáld őket egyesével(gondolom tudod hogy hárdver csérénél is áramtalanítani kell, és nem szabad mobil közelébe tenni a ramot)
azért kaptál hozzá manualt hogy belenézz mielőtt csinálod[ Szerkesztve ]
-
Frequence
tag
Köszi mindenkink a gyors és segítőkész válszt!
Megoldódott a probléma... Mindent kiszedtem a gépből, kivéve a procit. Kitakarítottam mindent egy ksi ecsettel, majd újra összeraktam. Mostmár jó, de a ram továbbra sem megy, mivel használtan szereztem, lehet hogy rossz, vagyis biztos. Valószínü hogy mikor beleraktam, beletoltam egy porcicát és összezárt ...annyi előnye votl a kalandnak h kitakarítottam a gépet alaposan...a cmos reset sikerült, bár nem lett volna rá szükség.
Ui: Mindig áramtalanítok mielőtt valamit csinálok a gépben...
Szóval nagy kő esett le a szívemröl
Soul and Style!
-
Tompo92
senior tag
Hali...
Kellene egy kis eegitség...
Nero 9 et leszedtem...és egy win 7 et írnék rá...
csak mivel 1 dvd-m van nem állnék neki kisérletezni..
mivel iso fájban van a cucc hogy irjam úgy rá hogy azt be is tudjam boot-olni..
van két lehetőségem DVD-ROM (ISO) vagy DVD-ROM (boot) van több lehetőség is de szerintem e kzül a 2 közül kell valameik..
vagy ha nem akkor segitsetek pls.. -
Tompo92
senior tag
óóóó...na mind1 sikeresen elbasztam szokás szerint..
holnap megprobálom újra..ahogy mondtátok -
b3Ro
senior tag
Sziasztok !
Nem tudom pontosan melyik temat kellene hasznalnom, ezert ide irok !
SzovaL az a problemam, h vettem egy Acer Spire 7735 G nevezetu laptopot, amin vista volt, amit en letakaritottam, es XP raktam, fel ugy, h a biosban az AHCI-t IDE re, es ezutan feltudtam raknia Xp SP3 at! Ezutan felraktam szepen sorban a drivereket, es hasznalom a gepet, de fogja magat es ujraindul menetkozben magatol, valtozo idokozonket ! Everestel neztem a hofokokat, es azok rendben vannak, es ezutan en szoftveres gondra gyanakodok ! Az elehtseges, h az Xp nem szuperal ezzel a laptoppal, vagy mashol kell keresnia problemat ?
-
veterán
a kérdés az, hogy valóban "csak" újra indul, vagy kéket hal, csak olyan gyorsan, hogy nem látszik... kapcsold ki az autómakitus rendszer újraindulást.
Egyébként ezzel a hibával Te vagy kb az 1000 ember aki találkozik (nem csak ACER) laptoppal. Általában driver gondok szoktak lenni. -
r3v0Lut10n
senior tag
TP-Link N-es router-t wifin "N only" módban ki tudom használni a 30 mbit-es netemet laptopon, viszont nekem "BGN mixed" mód kell mivel a PDA-mon csak B/G van. Emiatt viszont a laptopon csak 24-25 mbit sebességet kapok (www.speedtest.net). A kérdesem az, hogy ezt tudom valahogy konfigurálni, valamit beállítani h megfelelően működjön? A másik, hogy 300 mbit-es a router, ez elméletileg a gépről 150 mbit-es hálózati másolást engedélyezni (150 küld, 150 fogad - elméleti). Ez ugye ~19 mb/s másolást engedne, a gyakorlat viszont olyan ~4 mb/s (a helyi gépemről (lan) a laptopra(wifi)). Ez miért lehet ? (Ha tiszta N módra rakom akkor is ennyi). 5letek, hozzászólások ?
be quiet! Silent Base 801 - Asus X570-Plus TUF Gaming - AMD Ryzen 7 5700X3D - Thermalright Phantom Spirit 120 - Corsair LPX Vengeance 4x8 Gb 3200 CL16 RAM - PowerColor Hellhound 7900XT - WD_Black SN850X & Sabrent Rocket 1TB NvME - 2x 6TB Storage
-
Lmh
őstag
sziasztok! vettem egy uj egeret (razer deathadder) és az a problémám lenne, h windowsban, asztalon minden tökéletesen müködik, de ha elinditom a game-et (cs1.6) totál ratyi lesz az egér, nem érzékeli az apro mozgásokat, szogletessé válik a mozgása. pl huzom lassan oldalra és elkezdem lefelé is huzni, akkor ezt egy ideig nem érzékeli, marad ugyanabban a pixelsorban vagy nemtom,h hogy ogalmazzam és csak nagyobb eltérésnél mozdul el lefelé a kurzor!! kb mindent kiprobáltam, de semmi hatása :'(
ujrarajtak a drivert, frissitettem, leszedtem teljesen.... semmi
vki help! meghálálom vhogy!Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
r3v0Lut10n
senior tag
feltételezem érzékenység állítás, adatátvitel (ha valamilyen vezetéknélküli technika is befigyel). acceleration kikapcs (bár ez gondolom alap), de csak tapogatózok, régen cs-ztem anno belőve nem volt gond vezetéknélküli rágcsálóval soha ...
be quiet! Silent Base 801 - Asus X570-Plus TUF Gaming - AMD Ryzen 7 5700X3D - Thermalright Phantom Spirit 120 - Corsair LPX Vengeance 4x8 Gb 3200 CL16 RAM - PowerColor Hellhound 7900XT - WD_Black SN850X & Sabrent Rocket 1TB NvME - 2x 6TB Storage
-
tomta
tag
válasz r3v0Lut10n #2265 üzenetére
Death Adder vezetékes
-
r3v0Lut10n
senior tag
akkor talán felbontás, adat kommunikációs bajok kilőve megmondom őszintén nem néztem meg milyen típusról van szó, de cs-hez (kis érzékenységnél sem (<2.5)) sem szabad hogy gond legyen 800 dpi feletti egérnél
-
Lmh
őstag
vezetékes, acceleration kilőve a driverben, de igen, pont olya tüneteket produkál játékban mintha be lenne kapcsolva
és ha nem teszem fel a drivert akkor is csinálja, esetleg vezérlőpultos alap egérbeállításoknál vmi? ott is beficcenhet az acceleration? mert ott nem találtam semmi használhatót igy 1.-2. ránézésre...
elöre is kösziSteam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
r3v0Lut10n
senior tag
pad amin használod milyen ?
alap wines driverben is van acceleration, oprendszer ?[ Szerkesztve ]
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz r3v0Lut10n #2263 üzenetére
fentiekre tipp ?
-
Lmh
őstag
válasz r3v0Lut10n #2270 üzenetére
razer mantis control
oprendszerem: XP professional 2002esde á m az egérpaddal nem lehet gond, asztalon müködik, meg játékban is, csak az irányváltást nem vágja alacsony sebességen, huzom lassan pl jobbra és finoman elkezdem jobbra-lefelé huzni és uugy megy tovább csak jobbra...
lassan feladom a hirdetést :'( :
Razer Deathadder ELADÓ
-zsír új(pár órát volt csak használva) 2 év gari pixelbe, BP-en bárhova odaviszem![ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Lmh
őstag
driverben mindent kiprobáltam, legujjabb firmware van fent azért köszi
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
r3v0Lut10n
senior tag
vezetékes egérrel akkor tapasztaltam ilyet ha alacsony dpi-s volt (800 alatt) vagy sérült volt a kábel, bár inkább előbbre tippelnék továbbra is xD bár a másodikra is generált jópár példát régi logitech rágcsáló
-
Mr.Herold
tag
Üdvölet, PH bagázs!
Lenne egy kérdés: adott egy WinXp Sp3... ki vagyok zárva a Windows komolyabb beállításaiból (no Rendszergizda - újratelepítés, más oprendszer, rendszergazda beállítás nem megoldható!)
Azonban, van itt egy aktív tűzfal, tiltja az UDP/TCP portokat. Na nekem azok kellenének / vagy az, hogy hogyan tudok hozzáadni programot s engedélyezni, illetve, hogy hogyan tudnám kikapcsolni a Windows tűzfalat.
Válaszaitokat előre is köszönöm, már ha lesz
{signature}
-
Lmh
őstag
válasz r3v0Lut10n #2275 üzenetére
hihetetlen,h ezek a rejtélyek mindig nálam jelentkeznek :S:S 3500dpi, vadinatuj kábel, játékon kivül mindenhol tökéletes :S:S szoval: ELADÓ RAZER DA V2!
-
SzalaiG
addikt
A .cc az melyik ország?
-
P100
senior tag
válasz SzalaiG #2279 üzenetére
Cocos Islands
De a kresztény egyházzal is azonosítható (Christian Church).Szvsz ez egy ilyen játék domain, valaki kitalálta, hogy legyen ilyen és lett. De javítsatok ki, ha tévedek.
[ Szerkesztve ]
Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier
-
senior tag
Hogy lehetne DVD-re úgy kiírni file-okat és mappákat, hogy azok rejtettek.
Rejtettek legyenek mind PC és MAC user számára.Én Windows-ban simán rejtetté tettem, de kiírva DVD-re már nem voltak azok.
-
Lenry
félisten
olyan nincs, hogy játékdomain. főleg nem TLD-k kapcsán. azokat egy hivatalos testület osztotta ki az egyes országoknak vagy 20 éve, de lehet, hogy régebben.
a Kókusz-szigeteknek pont a cc jutott
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Wooh09
csendes tag
Skacok segítsetek légyszíves!
Szeretnék venni egy számítógép tápot!
Ez a configom van:CPU típusa DualCore AMD Athlon II X2 240, 2700 MHz
Alaplap neve Asus M4N78
Rendszermemória 2048 MB
Videokártya ATI Radeon HD 4870 Series (512 MB)Szerintetek milyen márkájú és nagyságú legyen? Illetve MAX 8.000 FT-ot szánnék rá!
Válaszotokat előre is köszönöm! -
RootRulez
félisten
GIGAGYTE SuperB 460W Valamivel drágább, mint amit te mondtál, de ennél alább nem kellene adni...
═════════════════════════════════════════
-
FRENK1988
veterán
Ez mitől van hogy ha leküldöm a gépem alvásba (Win7) akkor ha visszatérek akkor nincs meg a másik HHD-m. Mitől van ez?
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
dajani
tag
Hy.
nForce3 250chipset-es alaplapon Asus AH3650 AGP videókari, és alapjáraton 80-100%-os CPU használat. Ha nem teszem fel az alaplapi drivereket akkor 0-4%, de akkor nem ismeri fel a videókarit.Mindenböl a legutolsó(legújabb) driver van fent és hotfix-es catalyst.
Már szinte mindent kipróbáltam, de nem tudok rájönni a megoldásra!
Segítség, valakinek valamilyen ötlete? -
Wyll
őstag
Az itt lévő videó file-ját ti hogyan mentenétek le? Nem az elején a reklám, hanem a műsor kéne. Ötlet?
OneClick YouTube Downloader pl nem akar működni...Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
Mukorka
addikt
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám!
Mostanában a pc-m rendre kék halált kap, vagy épp nem azt , akkor kikapcsol, majd magától rögtön vissza, van hogy ezt megismétli rögtön. Felfedeztem hogy ezt csak akkor csinálja ha komolyabb Grafon futtatok egy játékot, tehát cod4 közben nem csinál ilyet, de BFBC2 alatt már igen. a Lényeg hogy ez zavaró, a hőfokok rendben vannak, a memóriát már megtisztítottam, a proci ventri pörög. Többször előfordul hogy a tápom kerreg egy ideig, valamint ha bekpacsolom a gépet vagy magától indul újra, és a windowst tölti ( xpsp2) többször egymás után elmegy az áram az egérből, billenytűböl és fejhalhatóbol, aztán visszajön mire belép a windows. Valakinek ötlete van ezügyben?
Köszi előre is válaszokat
Üdv
Mukor#2214 --- "Ezt nem én gondolom így, EZ EGY TÉNY!"
-
narkooo
csendes tag
Hellosztok! kéne egy kis segitség ha tudtok adni: az a helyzet hogy külföldröl(kínábol) akarok rendelni tárgyakat és nem tudjátok hogy kell -e valamit fizetni a vámnál vagy hogy elkopozák vagy valami?! SZOVAL AZT SZERETNÉM MEGTUDNI H MIVAN A VÁMNÁL!
[ Szerkesztve ]
-
Wyll
őstag
válasz narkooo #2294 üzenetére
Szia!
Két dolog:
1. Talán inkább itt tedd fel a kérdésed, mivel nem számtech-kel kapcsolatos.
2. Fogalmazz igényesen, akkor szívesebben válaszolnak rá!Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
csiktor
tag
válasz Mukorka #2292 üzenetére
Mekkora vas? Mekkora táppal? Mióta van meg?
Így látatlanban kicsi a táp a géphez.
Első körben meghajtanám valami live oprendszerrel (monjuk Ubuntu), hátha csak valami szoftveres hülyeség. Ha így is szar, akkor kipróbálnám egy másik tápegységgel (nagyobbal), ha úgy is, akkor valszeg az alaplap kontaktos valahol.
A feszültség ESIK, az áram pedig FOLYIK!
-
ToBeY
nagyúr
Az mitől van hogy a vinyó művelet megfogja a gépet,pedig elvileg nem kéne 16MB cache Sata2. Pl ha bemegyek a videoklippek mappába 100% cpu használat
-
Wyll
őstag
▼ Erre ▼ valaki?
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest