- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
csokad
senior tag
Sziasztok. lenne egy fontos kérdésem. mi a különbség a slim(gombos) és a sima billentyűzet között? nem bírok rájönni. melyik jobb és miért? előre is köszi.
-
kovy79
őstag
válasz galóca18 #17596 üzenetére
Ingyenes és egyszerű Paragon Drive Backup.
Backup készítés.
Visszaállítás.
Én mindenkinek ezt ajánlom az egyszerűsége, gyorsasága és hatásossága miatt.
(ám erről nem volt már szó?)#17597: milyen oprendszerrel?
[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
Mag__
tag
sziasztok
hogyan lehet win xp sp3-nál az asztalon lévö fájlok és parancsikonok neve körüli szürke részt
eltávolitani,és áttetszöre átállitani ?köszönöm
[20:21:00] <.[VIP]Viky> miért van az, hogy oda van egy film mögé írva hogy avi és közbe angol?????????????????????
-
kabanka
aktív tag
válasz hardy586 #17595 üzenetére
1. Azért van hogy gyorsabb legyen az adatátvitel, próbáld ki hogy a "kisebbeik" usb-t dugod be, fel sem fogja ismerni, ellenben amelyiknél hosszú a kábel azzal felismeri. Tehát Az egyik az áramellátás
2. passz
3. Nekem Medion van ALDI-s jópár hónapja megy, asszem karácsony óta. Csak akkor zörgött mikor párszor leejtettem:S Elméletileg nem szabadna baja lennie, elvégre abban is csak egy vinyó van.kabankaWorks - Esküvők és rendezvények filmezése!
-
kovy79
őstag
válasz kabanka #17610 üzenetére
Nem azért, h gyorsabb legyen, hanem, hogy egyáltalán legyen adatátvitel.
Az usb 2.0 500mA-t képes leadni 5V feszültség mellett , ami ugyebár 2,5W. Azért kell a 2 usb, ha egy külső eszköz nagyobb teljesítményt igényel, mint 2,5W (de persze kevesebbet, mint 5W).(#17595) hardy586, BIOS-ban be tudod állítani, hogy standby-ban ne kapjon feszültséget az usb?
[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
replika
tag
Sziasztok!
Kissé elakadtam a hang gépből való kicsiholását illetően...
Jelenség: "nem ismeri fel a külső hangszórókat" a jack aljzatba (hátsó-első) dugott csatolókon nem jön hang, a windows azt mondja az eszköz le van titva. Az eszközkezelőben alapértelmezettként bejelöli, de már a beállításokat nem engedi megnyitni, ill. jelerősséget nem lehet állítani. A tálcán lévő hangszóró ikonra kattintva keresni kezdi a hibát, de nem tudja megoldani, majd kiírja : le van tiltva. Ha usb-n használok fejhallgatót akkor teljesen működik minden.
A realtek saját vacka felismeri, hogy a jack használatban van, sőt azt is felismeri, hogy az fejhallgató, vagy hangfal, viszont már nem jeleníti meg a manager programjában sem. Hát kicsit elvesztem... HD Audio Codec Driver fel lett pakolva, semmi...
Ötletet kérek hol tudnám megfogni a dolgot, én arra tippelek, hogy valahol a win fogja a kimeneteket (letiltva?).Win7 64; realtek int. hang ALC889 új driver telepítve: [link] ;gigabyte alaplapi driver [link] is volt kipróbálva.
UI: csomó fórumot átolvastam nem találtam semmi értelmezhetőt...
[ Szerkesztve ]
cya
-
brd
nagyúr
A topictárs hozzászólásához egy kis kiegészítés, ha csak azzal nem működne.
The only real valuable thing is intuition.
-
hardy586
csendes tag
válasz kovy79 #17612 üzenetére
ŐŐŐ... Van adatátitel mindenképp sőt sebességbeli különbség sincs ha egyet ha kettőt dugsz be.
Nem lehet az alaplapomon állítani mindenképp mindig ad le áramot USB-n keresztül.Arra senki választ, hogy hova kell a külső hőmérőket ragasztani? Fontos lenne mert vettem egy ilyen [link] cuccot és nincs hozzá használati utmutató
hogyan lehet ujoncból továbbfejlődni?[ Szerkesztve ]
Köszi!!!!
-
Dan-szan
senior tag
Üdv.Kinőttem a "C" meghajtót de nem tudom hogyan adhatnám hozzá amit a "D"-ből már elvettem? Win7 alatt a lemezkezelőben már próbáltam,mivel/hogyan lehetne csinálni?Köszi
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
kabanka
aktív tag
válasz Dan-szan #17617 üzenetére
Régen a Nortonnak/Symantec volt asszem ilyen particionmedzsikje, jól be is szopatott röpke 36 gigám veszett oda. Ismerőseim közt is volt aki a tűzzel játszott. Neki sajnos mindene elveszett. Szerintem formázd és particionáld újra a windows telepítőben, előtte meg ments le minden fontos adatot. ez a legtutibb. Az ilyen átparticionálás alatt elég egy röpke áramingadozás és bumm így lesz a csokapik...
[ Szerkesztve ]
kabankaWorks - Esküvők és rendezvények filmezése!
-
brd
nagyúr
válasz Dan-szan #17617 üzenetére
Amit a D:-ből már elvettél, azt a Win7 lemezkezelőjében is hozzá tudod adni a C:-hez (jobbgomb a C:-n és méret növelése, vagy valami ilyesmi lehetőség lesz). Legalábbis, ha jól fogalmaztál, mert amit leírtál, az azt jelenti, hogy a C: után van egy üres rész, ami korábban a D: része volt.
-
csokad
senior tag
Sziasztok. lenne egy fontos kérdésem. mi a különbség a slim(gombos) és a sima billentyűzet között? nem bírok rájönni. melyik jobb és miért? előre is köszi.
-
kabanka
aktív tag
válasz csokad #17621 üzenetére
A slim vékony nem emelkednek ki annyira a gombok, majdnem mint egy laptopnál, a leütési út is rövidebb lehet, típustól függően. Képeken eléggé látszik a különbség. A slimek sok esetben helytakarékosak is, mert zsúfoltabb. Ha ilyet tervezel a Speedlinket kerüld el!
Kinek melyik kényelmes amúgy. Én Logitech UltraSlim keyboardot használok előtte Trust Slim volt. Ami most nagyon jó a Logitechnek és jó áron van az a K300. Nem zörög, minőségi érzet, halk, egyedül a nyilak furcsák rajta, ha játékra is használnád előbb nézd meg MediaMarktban.
[ Szerkesztve ]
-
csokad
senior tag
értem és a Genius-ról mit gondolsz?
-
Mag__
tag
Sikerült!!!
Nagyon nagyon köszönöm!
A megoldást a Te hozzászolásod 3. részében leirtak adták! Ime:
3. A Display/Desktop/Customize Desktop/Web panelen az összes pipát ki kell venni (azaz a Web pages alatt semmi és a Lock desktop items sem lehet kipipálva).Köszönöm!
[20:21:00] <.[VIP]Viky> miért van az, hogy oda van egy film mögé írva hogy avi és közbe angol?????????????????????
-
Peetry
senior tag
válasz csokad #17623 üzenetére
nekem genius van, egész pontosan ilyen
1 éve használom, eddig teljes mértékben meg vagyok elégedve. Könnyű, kellemesek a billentyűk is, nem zörög nem kopog. És olcsó. Tudom ajánlani.
Előtte volt egy logitech ultraflat, elhoztam a boltból 5 gomb nem működött. Alapvetően a logitech jó cuccokat gyárt, de azt a típust inkább kerüld szerintem. -
Peetry
senior tag
csak akkor tudod hozzáadni a D-ből elvettet ha fizikailag is a C után van a szabad terület. Ez általában nem így van. Tipikusan D-n defrag, ez az elejére pakolja az adatokat, utána ezeket át kell pakolni hátrébb a D-n, és azután lehet az elejéről levágni, ha jól rémlik.
Vagy dinamikus lemezzé kell konvertálni. a C-t. Akkor ha jól emléxem megengedi hogy két különálló részen legyen fizikailag.
Mindkét megoldás nagy kockázatot hordoz, mentés nélkül semmiképp se állj neki. Ha meg már mentesz, akkor célszerűbb és biztonságosabb újrapartícionálni az egészet, mint az előttem szólok írták. Egyszer próbáltam ilyen szabad hely átpakolást, 1 nap szopás után kidobtam az egészet, és 0ról újrapartícionáltam és újrahúztam az oprendszert.
Amugy csinálhatsz image-t is a rendszerről és akkor nem kell minden progit újra feltelepítgetni. -
PH-User
addikt
Sziasztok!
Alábbi gépecske:
ASUS P2B alaplap
Intel Pentium 2 300MHz Slot1 processzor
256MB 133MHz SDRAM
40GB ATA HDD
Crystal ISA-s hangkártyaMit érdemesebb, Windows 98-at vagy lehet rá Windows XP-t telepíteni?
Véleményem szerint rámenne az XP is, csak a hangkártyában nem bízom.[ Szerkesztve ]
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
kabanka
aktív tag
válasz csokad #17623 üzenetére
Geniusról megoszlanak a vélemények, olcsóbb mint a logitech és minőségben egy szinten van, szerintem jobb az ár érték aránya. Nekem van logitech kormányom, billentyűzetem, kontrollerem összehasonlítottam egy olcsóbb geniussal hát a logitechemn érződik a vacak kínai minőség. Recseg ropog a műanyag. De mondom logitechben a K300as elég jóféle, teszteltem vennék is, 6000ft körül van az ára, de más márkában kb ugyanaz olcsóbb. Nézz még Labtec-et. Nekem Trust slim billentyűzettel 3év után jöttek ki hibák, kopás, elhasználódás, gomb beragadás stb, ennél a logitechnél fél év után a gumiharangokat át kellett cserélni mert az E betű beesett. Trustnál is ez volt csak ott pár év után. Haverom egy Chicony billentyűzetet nyom, nagy méretű de slim, nem tudom a típusát, csendesebb, kényelmes és 3000 ft körül van. Sőt belegondolva tényleg nagyon jó, csak a formavilága nem tetszik hogy ilyen amőba szerű szeretem a szögletesebb formákat de ez egyéni probléma
-
kabanka
aktív tag
válasz agemate #17630 üzenetére
Ha tesz bele videokarit menni fog az, mondjuk egy geforce mx440es-t 64 megával. Akkor nem a 256ból vesz le videómemóriát. Pár éve láttam nyomtam ilyen gépen hát nem volt szupergyors de ment rajta ami kell. Muterom gépében szintúgy 256 volt XP csak neki benne volt egy 256os AGP-s ATI R. 9600pro is Abban 2 Gh-z Celeron volt vagyis lehet még most is az van benne, de lehet a memória már nagyobb.
[ Szerkesztve ]
-
whited
addikt
Sziasztok
Win install-ra készülök, most jönne hogy hova telepítem, van a gépbe 1 winyó meg 1 ssd de az ssd-t alapból nem látja mit kellene tennem hogy lássa és oda telepítsem fel(win7 pro)Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
kabanka
aktív tag
válasz whited #17636 üzenetére
BIOSban tuti most nem tudom melyik menüpont alatt. Gigabyte lapod van szóval felülről a 3adik asszem rögtön a legelején Utána kapcsold ki a Native Sata 0-3-at. És mielőtt telepíted a másik vinyót húzd le csak az SSD maradjon rajta.
-
Peetry
senior tag
én nem tudom neked miből derül ki hogy az elejéről vette el, én csak azt találtam a hozzászólásban hogy lecsípett a D meghajtóról valamenyi helyet. A partíciókon tipikusan a végén van felszabadítható hely, ezért gondoltam jobb tisztába tenni a dolgokat
A hozzászólásból úgy lehetett venni, hogy az illető nincs tisztában ezekkel -
kabanka
aktív tag
válasz dfdfdf #17642 üzenetére
Nem is celeron volt hanem AMD Sempron de a típusát nem tudom (Asrock alaplap) és 256 mega ram semmi videókari ezért abból vett le és 194 Mb-t írt ki és ment az XP, neteztünk meg Risk2ztünk. Lehet 2600+ volt.
[ Szerkesztve ]
-
Peetry
senior tag
válasz kabanka #17644 üzenetére
te p4 celeronról meg amd sempronról beszélsz... a szóban forgó konfigban egy Pentium 2 celeron 300 MHz van. Ne próbáld összehasonlítani.
Az eredeti kérdéshez: énis 2000-et javaslok, XP-vel csak erőlködne. Bár nem tudom a felhasználási célt, egy fapados linux talán még jobban futna rajta, ha nem idegenkedsz tőle.
[ Szerkesztve ]
-
Dan-szan
senior tag
Köszi a segítséget a partició ügyben mindenkinek,úgy látom marad minden a régiben,nincs most kedvem újra telepítgetni,később úgyis tervezem ssd beszerzését majd akkor újrahúzom.Esetleg van olyan hely, rejtett mappa stb ahol egy kis "takarítással" megszabadulhatnék felesleges dolgoktól?
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
Peetry
senior tag
válasz Dan-szan #17647 üzenetére
lomtár ürítés, c:\windows\temp tartalmát törölheted, illetve a temporary internet files-t, ami valahol a documents and setting\usernev\local settings alatt van.
Az utóbi kettő temp mappáknak csak a tartalmát töröld, magát a mappát ne.
Ha régóta megy az OS, akkor a temp-ben, akár több GB is felhalmozódhatott.
virtuális memóriával lehet még játszani, meg hát telepítheted a programokat a D-re is.
Vagy ha pl firefox, thunderbirdöt használsz a profilokat átpakolhatod és csak ini fájlt kell átírni. -
brd
nagyúr
válasz Peetry #17641 üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy a partíció végén van üres hely, főleg NTFS esetén. Azt írta, hogy a D:-ből már elvett, ha ez nem azt jelenti, hogy már nem tartozik a partícióhoz (akár előtte van, akár utána), akkor rosszul fogalmazott, de az már nem az én problémám. Ha utána van az üres hely (vagy még a partíción van az az üres hely), akkor a Win7 nem tud segíteni, mindenképpen szakosodott program kell, és ekkor veszélyesebb is a művelet.
Aktív témák
Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest