Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BiP

    nagyúr

    Én úgy értelmeztem, hogy itt a kérdés nem arra vonatkozott, hogy szeretne igénybe venni orvosi ellátást, hanem hogy szeretne most normális helyen dolgozni, bejelentve, ennek van-e bármilyen akadálya azzal, hogy eddig nem fizette a TB-t.

    Szerintem (saját vélemény) magának a munkába állásnak ilyen feltétele nincs. Az új cég szépen elkezdi fizetni a TB-t. Mondjuk lehet, hogy ennek kapcsán fog szemet szúrni, hogy bizony itt kimaradt 10 év.

    Viszont, ha egyszer mégiscsak szeretne igénybe venni egészségügyi szolgáltatást, akkor jön elő az az eset, amit a többiek mondanak. A folytonosság jegyében ki fogják fizettetni az elmaradt éveket. (most épp havi 7710Ft.) Nem tudom, kamatot dobnak-e rá. Ha tényleg kimaradt 10 év, akkor érdemes ennek hivatalos helyen is utánanézni, mert biztos nem hiányzik egy hirtelen jövő 800e-1M-s hátralék.

    (#31535) B.i.L: a kimaradt időszak pótlásáról nem mondtak semmit?

    témába vágó aktuális: [link] [link]
    [jogi fórum] - itt azt írják, hogy adó szerinti elévülés van. Ami meg még nem évült el, az behajtható, de ezzel nem feltétlenül foglalkoznak. Szóval van rá némi esély, hogy a munkába állással ez magától rendeződik.
    Az új szigorúbb törvény meg csak július 1-től lép életbe.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák