Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz sutszi #29578 üzenetére

    "Téged minősítettelek. Ne bosszants már fel. Egyszerűen a varázslat kategóriába illik amit írtál..."

    Körülbelül azt jelenti, amit írtál, hogy hülye vagy bazdmeg csak kicsit árnyaltan. Ez inkább téged meg a vita stílusodat minősíti, nem engem.

    "Különben nem a "megvonás" szót használnád következetesen."

    Haha, próbáld ki a ketogén diétát vagy a vegán diétát, aztán mondd, hogy nincs benne megvonás. Legalább 50 féle diéta van, és akkor talán keveset mondtam [link], mégis neked valahogy az összes egyetlen általad "egészséges étrend"-nek titulált dologgá sűrűsödött össze, aminek igazából még neve sincs, hogy rákeressünk. Ez alapján még a témakör alapjaival sem vagy tisztában.

    "Nem írt olyat senki, hogy kenyéren meg vízen éljen hónapokig."

    Ahogy én sem.

    "Magyarázd már meg nekem, hogy a sportszelet összetételében mi az az elengedhetetlen összetevő ami a bajnokok reggelijévé teszi?"

    Ilyet sem írtam. A sport szelet egészségtelen.

    "Te meg jössz itt ilyenekkel, hogy jajj...stresszes lesz mert nem eszi meg a reggeli sport szeletét."

    Veled ellentétben én a betegségén próbálok segíteni, ami miatt két naponta fosik. Amit te javasolsz az meg gyökeres életmód váltás egy "hátha bejön" felkiáltással, ami igenis stresszel jár. Ha meg nem az étrend okozza a betegségét, akkor az étrend váltással járó stressz súlyosbíthatja.

    Csak néhány példa, egyik rokon COPD-ben halt meg, és valószínűleg nem élt volna vele még 5 évet, ha abbahagyja a dohányzást, mert a leszokással járó stressz elvitte volna. Amikor diagnosztizálták, akkor már rég túl volt azon a határon, hogy a cigi megvonása megállíthatta volna a betegségét.

    Ugyanígy valaki dohányzik napi 1-2 szálat, viszonylag magas a koleszterinje, mellette van egy alkoholista férje, és 150 és 200 között ugrál a vérnyomása. Nem fogom azt mondani neki, hogy szokjon le a cigiről, álljon át zsírszegény diétára 60 év után vagy szedjen sztatinokat a koleszterinjére, mert azt, hogy fel-fel ugrál a vérnyomása ennyire magas értékekre valószínűleg az okozza, hogy állandó stresszben él, mert retteg a férjétől. Ezt a sztori is igazolta, mert azt mondta, hogy két zár van a hálószobája ajtaján plusz tart egy baltát is az ágya mellett. Először a férjétől kell megszabadulni, utána lehet foglalkozni az étrenddel vagy a gyógyszerezéssel, ha már alacsonyabb a stressz szintje és mégsem áll vissza a vérnyomás 140 alá. A közhiedelemmel ellentétben egy étrend váltás nem megy varázsütésre. Nem mindenkinek sikerül, és komoly stresszel járhat, ha az addig megszokott dolgokat fel kell adni.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák