Hirdetés

Aktív témák

  • DarPet

    tag

    Hello!

    Ötleteket szeretnék kérni, mert mostanában (már úgy dec. óta) random kifagy vagy kékhalállal újraindul a gépem. Ennek gyakorisága eltér. Tegnap két kékhalál, és egy kifagyás... Természetesen újra raktam a gépet. Kifagyni Windows alatt akkor szokott, ha megnyitok egy videóklippet (mp4) mindegy, hogy winmediaplayerrel vagy mediaplayer classic-kal. A BSOD meg nem kiszámítható, hogy mikor jön... legutóbb akkor, amikor csatlakoztam a w-lan routerre. Annyit elcsíptem belőle, hogy "kernel"... :)

    Linux alatt játék közben fagy ki, pl. ha sokáig otthagytam (épp annyira, hogy bekapcsolt az üres képernyő mód), és utána folytattam, akkor kb. 1-2 perc után szétcsúszott a kép, és kb. az maradt ott... nem reagált másra csak resetre. Különben az asztali környezetnél is volt ilyen probléma a képernyővédőből való kilépéskor... ATI-s driver volt fent...

    A nagyobb probléma a windows. Win 7 van fent, legújab frissítéssekkel. Azt mondjuk észrevettem, hogy a probléma az amd-nek a south bridge driverének a telepítése után jelentkezett... (aminek az előző verziója az összes usb eszközt ráadásul eltüntette...)
    Memtest nem rég futott, semmi hiba nem volt. Takarításkor észrevettem, hogy a D-i híd hűtője kicsit labilis, de gondoltam, ha nyáron nem volt probléma, akkor most se lesz.

    Hardver: giga ga-ma78gm-ud2h, athlon64 x2 5000+, FSP400W, HD3200-as integrált videóvezérlőt használom. Minden alapon ketyeg, kivéve a memót, ami 1066 helyett 800-on van. Proci nem melegszik túl, egy Triton 75 van rajta azon meg egy 12-es venti.

    Előre is köszi a segítséget!

Aktív témák