- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelly416
veterán
válasz bitpork #17700 üzenetére
Annak idején direkt nagy telket kerestem, hogy akármit is lehessen csinálni. Aztán feladtam a medencés tervet meg sok minden mást is. De ez csak a fele az udvarnak, a másik felén ott a 2 ház, némi melléképület és további füves udvar.
Valami 1500 m² körül van a teljes terület, nem teljesen jól felosztva, de Lölőke pénze talán elég lenne az álmaim szerinti átépítésre. -
kisza25
félisten
válasz ANDROID??? #17704 üzenetére
Amúgy lehetne robot, de nem sík, és a ház a telek közepén van, és a ház mellett betonlapokból lerakott járda van, nem tudom mennyire kedvelné, meg van eper azt nem tudom, hogy kikerülné-e
És igen, kb 2 óra, van egy elektromos damilos, meg egy benzines fűkasza is, meg egy benzines fűnyíró, ház előtt is füves az árok, ha az udvar nem lenne elég
Közel 40 éve nyírom, már megszoktam[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
brumi1024
veterán
válasz kisza25 #17705 üzenetére
nem sík, és a ház a telek közepén van, és a ház mellett betonlapokból lerakott járda van, nem tudom mennyire kedvelné, meg van eper azt nem tudom, hogy kikerülné-e
Ha nem akkora a jarda pereme, hogy nem tud felmenni rajta akkor nem gond. Nem siksag szinten nem gond, itt siman maszik 3 emeletet a legmelyebb es a legmagasabb pont kozt, pont most nyomtattam hozza "szoges gumit", igy ugy tunik nedves talajnal sem fog elakadni. Az eper kikerulese annyival megoldhato, hogy azt is korbe kell huzni a hatarolo vezetekkel.
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
válasz F_Zolee #17708 üzenetére
Kollégám céleszköz hijján csinált egy keretet a fűnyírónak, felrakta rá és körbe tolták a telket Szilvásváradon.
Aztán rájött, hogy minden talaj-egyenetlenség hatványozottan mutatkozik a sövény tetején, meg a szomszédok is hívni akarták a természet felettiekkel foglalkozó tarsaságot, hogy "lebeg" a fűnyíró a sövény felett.
Végül vettek céleszközt. -
Alusky
aktív tag
[link]
Ez az Ioniq 5 N egy villanyautó amibe raktak váltókallantyúkat meg hanggenerátort és a semmit kapcsolgatja vele meg a kijelző is a nem létezőt mutatja?
Hát ez...[ Szerkesztve ]
Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Alusky #17718 üzenetére
Én hülyét kapok a Ford hibridek imitált váltásaitól. CVT váltó, semmi értelme padlógáz esetén imitálni a váltási fokozatokat.
Sport módban legalább nem csinálja és nem lassítja a gyorsulást vele.Azt mondták erre, hogy azért rakták bele, mert nem akartak olyan unalmas és gumimadzag effektust mint ami Toyota hibrideknél van.
⭐ Stella
-
kisza25
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
-
FeRRaR1
őstag
válasz Alusky #17715 üzenetére
Szerintem gáz. Az alap elve hogy benzinest utánoz meg váltást. Akkor már veszek egy benzinest ami nem 2.2 tonna és igazi váltás meg nem kamu 4 hengeres 2 literes turbo utánzat hangja / karaktere van.
Tehát az kell egy jó vezetési élményt adó EV-hez hogy benzinest imitáljon.
20 perc csapatás 20 perc töltés után meg erősen kérdéses bennem. Elvileg tudja, de az akksi meddig fogja tudni. Mert a model S P100D akksit néha pályázással ki lehetett nyírni 2-3 év alatt...
A 25 féle mód meg kamu hangok nagyon nem tetszenek benne.
Ami viszont tetszik hogy a mérnökök egy jó vezetési élményt adó EV-t akartak gyártani. Ami ha hihetünk a 20 YT felszopó videónak sikerült is.
Az önmagában nagy teljesítmény hogy jobbnak mondta több tesztelő is kanyarban meg határon mint a Porsche Taycan Turbo S.
Szóval a valós mérnöki munkát díjazom mint futómű hangolás, elményre törekvés, hajtáslánc programozás.
Viszont a kamu váltások, kamu leszabájzások kamu hangok kínosan nevettségesek. Számomra.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz kisza25 #17729 üzenetére
De, tudni fogom, most is tudom.
Én faluban nőttem fel, 16 éves koromig a WC-re is biciklivel jártam, voltak állataink, kukorica földünk, nagyszülők kertjei, saját udvar amit rendbe kellett tartani. Hidd el, pontosan tudom miről beszélsz, ha egyszer megint meghülyülök és lesz egy nő aki kiérdemli hogy kertes házat vegyek, akkor veszek/bérlek, de a tboldi-ék féle garázs alap. Amíg ez nem következik be, addig marad a "lakás", én biztosan nem bohóckodom a fűnyíróval meg a szegélynyíróval többet. Azért tanultam és dolgoztam egész életemben hogy ne kelljen földet kapirgálni meg ganézni, önszántamból nem térek vissza rá. Ugyanez igaz a fával tüzelésre is, egy kandallóig még elmegyek, de "ott a fal", hogy én többet nem gyújtok be a vegyestüzelésűbe, az is biztos.
De mindenki azt csinál amit akar az életével."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
kisza25
félisten
válasz 2ozzmexy #17740 üzenetére
Úgy érzem érzékeny témát érintettem.
Én csak arra gondoltam, hogy a növényzet elnyeli a hőt és nem adja vissza, a beton meg felmelegszik és mikor lemegy a nap, mint egy kályha vissza adja
Hátsó udvar ahogy nem süti a nap érezhetően hűvös lesz, a beton az meg tolja vissza.
Én szeretek füvet nyírni, nekem ez nem jelent problémát
Állatok meg csak a szomszédban vannak mikor a nagyvárosiak leszabadulnak és azt hiszik itt mindent lehet
Mi gázzal meg fűtő hűtő klímával fűtünk[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
2ozzmexy
senior tag
válasz kisza25 #17743 üzenetére
Nem érzékeny téma, már egy ideje amúgy is gondolkodom egy 'ars poetica'-n...
Én így nőttem fel, hogy reggel 5-kor ébresztő helyett dobálják a kucuk az acélvályút a betonon és bőg a tehén hogy meg kellene fejni.
Aki átélte az értette Bödőcs poénját, aki nem, az meg próbálja ki. ("ágyas-meggyes lófax-al nem lehet ganajt rakni" )[ Szerkesztve ]
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Szoszo94
őstag
Közel 4500m² volt a telek, ahol a családi ház volt. Minden hétvégén fűnyírás, első kb 1800m², majd következő hétvégén a hátsó kb 2000m² (a maradék a ház, térkő, veteményes, ilyesmik). "Szerencsére" tele volt fával is, mivel csak akkor lehetett oda építkezni (Kőszeg, külterület), ha gyümölcsösként volt besorolva a telek, akkor is maximum 3% volt beépíthető.
Csodák csodájára nem utáltam meg a fűnyírást, de megfogadtam, hogy nekem maximum 1000m² ami kell, a többi az már csak nyűg. Nem beszéltem akkor a veteményes felásásáról, rotálásáról, fák metszéséről, gyümölcsszedésről, ősszel a diófák alól a levelek gyűjtéséről és még sorolhatnám. RIP gyerekkor Legalább nem lettem elveszett, de azért hiányzott, hogy én is tudjak "haverozni" - helyette maradt az otthoni munka, plusz az esti-éjjeli motorozások miután végeztem az otthoni teendőkkel. Nem hiába léptem le mihelyt betöltöttem a 18-at.
Volt azóta válás, a ház el lett adva, úgy nézem a fák nagy részét az új tulajok kiírtották és a veteményes is eltűnt.[ Szerkesztve ]
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
6030D
Ármester
válasz Szoszo94 #17747 üzenetére
A mai világban nem a fogadalom dönti el, mekkora telked legyen, hanem a pénztárca. (Vegyük ki a képletből most a város vs. falu dolgot.)
Bár az is igaz, hogy az elmúlt napok után úgy vagyok vele, hogy de jó hogy nincs 1000 nm telkünk. (2x rota, 2x raklapozás, gerebélyézés....)Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Szoszo94
őstag
Nem lehet kivenni a képletből szerintem. Én is vehettem volna nagyobbat (700m² lett végül), 20km-es vonzáskörzetében Győrnek, néztem is párat ugyanazon az áron, mint amibe került amit végül választottam. Viszont az igaz, hogy az üres telkek árai a városokban és közvetlen környezetükben nagyon megdrágultak
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Kupon kunyeráló
- Milyen monitort vegyek?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest