- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Friss pörkölés után jó kis Bellarom brazil-kolumbiai keverékkel etetem az automatikát, erre nem megszaladt 22-ről 28-ra a kalibrált mennyiség? Újra kellett állítani, 20.5 lett, így egész jó, még sava is lett ahogy kicsit hűl. Szóval érdemes időről időre kalibrálni a mennyiséget, nálam nem az a cél, hogy minél több sötét levet facsarjak ki az egységnyi kávépogácsából, hanem hogy egy könnyed, aromás, sűrű viszkozitású, krémes, kissé (nem nagyon!) savanyú, gyümölcsös magvas utóízű italt kapjak. Többnyire szokott sikerülni.
-
h1mpi
félisten
válasz #85578752 #3351 üzenetére
Ez mindig is érdekelt, hogy honnan tudom meg, hogy az én gépemet, hogy állítsam be?
Nekem ez van: e'Longhi Dinamica ECAM 350.15 B. Van 13 őrlési fokozat. Legtöbbször Pellini Espresso Bart, Dallmayert és ritkábban Illy Columbia-t iszok. Erre van esetleg egy tutorial vagy kísérletezni kell?Fully electric lifestyle!
-
törölt tag
Az őrlemény nálam most a legfinomabb, miután egy tégla koffeinmentest megvizsgálva szinte porszerű állagot tapasztaltam, pedig mokkához való. Előtte addig durvítottam amíg már nem volt zavaró a keserűsége minden nélkül, ennek természetesen egyfajta fanyarság lett az eredménye. Most inkább vállalom a keserűség veszélyét, ami cukorral ellensúlyozható, viszont magát a kávét annyira rövidre főzöm, hogy kb. 1:3 arány legyen, 7 grammból max 21 g főzet. Így értem a kalibrálást.
-
jambiyya
őstag
Kaptam egy csomag frei nicaraguai dohánykávét. Illata nagyon jó, és a főzet íze is.
De! A torkomon egy savas gombóc keletkezik, kellemeteln. Tejjel jobb a ehylzet, de így is fura savas utóíze van.
Phlips 5000-es gépem van.
Melyik beállítással játszak?
Köszi. -
ToBeY
nagyúr
Akkor ugye CA6903/10 filter kell a 5330/10 philips gépbe?
Holnap mennék venni és nem lenne jó ha nem belevalót vennék... -
Till@
tag
válasz jambiyya #3357 üzenetére
Nekem 2200-as van. Presszót iszok 7 ml tejszínnel, egy csapott mokkáskanál cukorral.
A víz mennyiségét 2-es fokozatra állítom a 3-ból, a hőfokot legforróbbra, a darálót legfinomabbra, a darálás mennyisége 2-es néha 3-as a 3-ból.
Én minden fajta kávét így iszok, vastag cremát kapok, itt már csak a kávé fajtája befolyásolja az ízeket számomra.
Most Mövenpick El Autentico-t vettem (ez keserűbb,savasabb, erőteljesebb ízű), de attól nekem jobb az Omnia Silk (finom mogyorós ízű) -
MuKi^
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Decemberben vásároltunk egy Philips Lattego 3200-as kávéfőzőt, ami ma reggelig tökéletesen működött. Ma reggel azonban a daráló funkció indulásakor megáll és csak villog a 3 piros visszajelző led. Őrölt kévból lefőzi a kávét, forró vizet is ad. A leírásban található lépéseket elvégeztem, de továbbra sem működik.
Találkozott esetleg már valaki ezzel a problémával? Lehet otthon orvosolni vagy mindenképp szakszerviz a megoldás (még garanciális)?
Gondolom valami megszorulhatott a darálónál, csak nem tudom, hogy pár csavar eltávolításával esetleg lehet-e itthon ellenőrizni, orvosolni.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
csiki52
tag
Ugyanezzel a hibával van szervizben a mienk, csak ez még őrölt kávét sem főz.
Kedden vittem be csütörtökre kész volt, gondolom alapbol tudják mi a gond cserélik amit kell, csak nem mentem érte majd husvét után.
Gondolom széria hiba, mellettem is adtak le gépet ugyanezzel a hibával, és toronyban álltak a lattego gépek a szervizben.
Vidd el ha garanciális, én is mindent betartottam, karbantartást tisztitást...nem oldotta meg, házilag meg ne nyulj bele. -
Tujmos
tag
hali!segítsetek légyszi!van egy delonghi magnifica esam 03.120s típusú gépem, és bármit csinálok vele, ha bezárom az ajtaját világít a 'zacc tároló tele/vagy nincs behelyezve' lámpa a falból kihúzva és újra bedugva se kezdi újra tekerni a főzőegységet ahogy szokta, csak vágít a zacc lámpa
-
dbius
veterán
Általában egy mechanikus érzékelő van ezekbe beépítve. Nézd meg, hogy a zacctárolóról nem tört-e le pont az a darab, ami ezt a mechanikus érzékelőt benyomja, amikor a helyére tolod, vagy a gépnél ez a rész nincs-e eltömődve valamivel, ami megakadályozza az érzékelő működését. Vagy próbáld meg valamilyen eszközzel az érzékelőt benyomni miközben nincs is benne a zacctároló.
Más: visszaolvasva látom, hogy többen panaszkodtatok a Mantaro kávékra.
Én meg pont írni akartam, hogy esetemben valójában ez az első kávé, aminek semmilyen mellékíze nincs, se nem keserű, se nem savanyú a gépben, hanem pont jó.
Nekem egy Gaggia Naviglio van lassaan két éve, eddig kizárólag magyar kávémanufaktúrák kávéi voltak benne (Pallyotz, Black Sheep, ill. helyi pörkölő, hbkave.hu), de egyikhez sem tudtam két év alatt belőni a gépet úgy, hogy azt mondjam ez most hű de jó volt, mert legtöbbször volt keserűség vagy savanyúság az ízek között.
Erre most (mivel kifogytam és nem kaptam helyben friss kávét) itt van ez a Mantaro AHORA, amit március 25-én vettem (2022.03.22-i szav. idővel) és elsőre olyan ízek jöttek vele, amilyen még eddig soha és ezt a családból többen is megjegyezték.
A gép legfinomabb őrlésre van most állítva, közepes erősségi fokozaton (3 van, így szerintem kb. egy nespresso kapszula mennyiségű, azaz kb. 5-5,5g kávét darálhat le egy főzéshez) és 35g körülire van beállítva a kiadott mennyiség. Hőfokot nem tudok a gépen állítani.
-
dethroner
veterán
Pár hete volt téma a szűrőbetét, és akkor valaki linkelte a Wessper betétet. A kávéfőzőbe való betétről nem tudok nyilatkozni, de vízszűrős kancsóba rendeltem, így talán a gyártó más termékét vizsgálva lehet némi fogalmunk a minőségről.
Néhány lecsorgott tíz literenként szoktam keménységtesztet csinálni, a gyártó erre a betétre 200 litert ír hatékonyságnak. 86 liternél volt a mélypont, akkor 27-es keménységet jelzett a német skála szerint, azóta viszont újra egyre jobb értékeket kapok. 100 liternél már 25 volt, most 112 liternél tartok és már újra 20-as értéket mértem.
Szóval úgy néz ki hogy nem folyamatosan veszíti el a hatékonyágát, hanem hullámzik, mintha valahogy regenerálta volna magátA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
törölt tag
-
ToBeY
nagyúr
Jó még egy off kérdés és befejezem:
Most hogy megcsináltam üresen ezt a tisztítást (mivel nem volt más választás,nem volt itthon semmi hozzá )
Ha kiveszem a 100% felismert filtert és lefuttatom ezt a vízkőmentesítést DM cuccal,majd visszarakom a filtert az jó úgy?
Vagy most már hagyjam a francba és következő filter cserélnél ejtsem meg a vízkőtelenítést? -
ToBeY
nagyúr
válasz bbsofficial #3389 üzenetére
Van folyadék is a dm-ben? Én csak ilyen port láttam a neten, de akkor szétnézek, hogy milyen folyadék van
Most hirtelen ezt találtam folyadékban ez az amire gondoltál? [link][ Szerkesztve ]
-
jambiyya
őstag
válasz bbsofficial #3391 üzenetére
Ezek a DM/RM termékek jobbak mint a philips sajátja, vagy ugyanazt tudják, csak sokkal olcsóbban? Úgy értem miért nam ajánljátok csak simán a gyárit?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz mazsi70 #3383 üzenetére
Azt a tasakos fajtát néztem én is az üzletben, ahogy a leírásban is szerepel, csak kristályos citromsavat tartalmaz, ezáltal teljesen azonos a szupermarketekben is kapható sárga tasakos (befőzési) citromsavval és hasonlókkal.
Egy DM-tasak 25 g és 0,5 liter vízhez ajánlja, ami 5 %-os oldatnak felel meg.
Van egy karos gépem is, ennél például 3 % citromsavas oldatot ajánl a gyártó, de még az sem gyenge, sőt alubojler forralásos tisztításához nem is ajánlanék ekkora töménységet sem, miután láttam, hogy elég erős reakcióba lép a vízkővel, közben még bemaródásokat is okozhat a bojler belsejében. Nem is maga a sav, hanem a vízkővel való reakció közben létrejövő heves pezsgés / hőfejlődés által. Amivel mérsékelhető még a jelenség, hogy inkább átfolyatni, mint állni hagyni.
Az újabb Saeco / Philips automaták már spirális acélcsöves bojlerrel szereltek, bár amelyikben külön alu gőzfejlesztő van beépítve, az a része képes kirohadni, láttam ilyet a Youtube-on.
Egyébként a leírás szerint:
-
ToBeY
nagyúr
Megvettem ezt a dm-es sárga flakonos vízkőoldót amit javasoltatok
Kérdés ezt hogyan kell használni, mennyit kell a gép tartályába tölteni?
Mert a Philips-es folyadékból belezúdítja az egész flakont (250ml), de ez azt írja 50ml max 150ml öntsük a gépbe.
Szóval most egy kicsit még vagyok zavarodva[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A biztonsági kupakot csavaráskor nyomja le. A használat előtt olvassa el a háztartási gép használati útmutatóját. Amennyiben más ajánlás nincs:
Kávéfőző/kávéautomata: 50 ml (1 beosztás a flakon oldalán) vízkőoldót keverjen el 500 ml vízzel és öntse a készülékbe, majd kapcsolja be a kávéfőzőt és folyassa át. Végezetül öblítse át a készüléket kétszer tiszta vízzel. Erős vízkőlerakódás esetén növelje a vízkőoldó mennyiségét 75-150 ml-re (1,5-3 beosztás a flakon oldalán).
-
törölt tag
Philipsnél is azt írja: Ürítse ki a víztartályt, és öntse bele a teljes flakon Philips vízkőmentesítő folyadékot. Adjon vizet a vízkőmentesítő folyadékhoz a víztartály Calc / Clean jelzéséig, majd tegye vissza a helyére.
Szóval keveri. Nem is tudom mennyi a mennyiség a jelzésig. Talán úgy 1,2 liter.
Philips 20% vs Denkmit 10%~15%~30% ajánlások, ha ugyanaz a kiinduló töménység.(Persze ki kéne vonni az 1,2-ből a 0.25-öt)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest