- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ma őrlőt cseréltem, de ez se őröl olyan finomra mint anno az Xsmall. Viszont egyenletesebben jár, egyenletesebb a szemcseméret, nincs annyi porszerű szemcse, nincs keserű utóíz. Ez is valami.
-
törölt tag
válasz WaterWawe #3452 üzenetére
Igen, kicsit egyenetlenül járt és túl sok volt a nagy szemcsék között az apró porszerű őrlemény, most precízebb, de sajnos nem őröl elég finomra ez sem. Alátétezni nem lehet, az alsó forgórész alatt egy eléggé fix talpcsapágy van. Azt talán lehetne kicsit emelni ugyanakkora alátéttel. A felső rész egy fokig betekerhető, a kések üresen összeérnek, de a kávé kicsit széttolja és szorosabbra tekerhető, valami deformálódik és marad egy relatíve durva szemcseméret, ahhoz képest amit pl. Graeffel lehet presszóhoz őrölni.
De legalább nincs annyi por, amitől keserű volt a főzet.[ Szerkesztve ]
-
jambiyya
őstag
válasz jambiyya #3330 üzenetére
Na, mivel ezt a kávét a család túl keserűnek érezte (nekem ízlik), kipróbáltam felesben keverve a light roasted mantaroval, és láss csodát, mindenkinek ízlik. Szerintem sem rossz, és így nem kell kiönteni a mantarót.
ui: lor-ból van 12-es is, nem tudom ahhoz mit szólnának
-
mvkly
senior tag
Már nincs sok készleten: Laica szűrőbetét
-
törölt tag
Nézegettem a Philips 4300-as sorozatot, ötletes ahogy americano-t főz, egy presszóra egy hosszú vizet.
Szép a kijelzője, ml-re be lehet állítani a folyadékmennyiségeket. Egy LatteGo modellt néztem, konzisztensen habosít tejet, mintha megszűnt volna az a probléma, hogy az első adag kevesebbre sikerült, a víztartálya nem akril, így nem rakódik le a vízkő rajta, a mechanikája nagyon csendes, az őrlője és a pumpa hangereje nem változott az előző modellekhez képest.
Öblítéshez elegendő vizet használ, van gyorstisztítás funkció a tejtartályhoz, ami nagyon egyszerűen karbantartható. A lefolyás sebessége a szokásos, a végeredmény is.
Aki szeretne színes TFT kijelzőt, 180e (mostanában inkább 230e) körüli kezdőáron juthat hozzá, van az 5400-as sorozat is, ami úgy 190e körül indul (mostanában inkább 240e), 8 helyett 12 féle italt tud, ha jól látom a különbség az Eszpresszó Lungo, Caffè latte, Flat White és Utazóbögre funkció.Ha csak a kávé fontos, a kompakt Tchibo/Beko/Sencor automaták is jó választásnak tűnnek, egy hátrányuk van talán, az őrölt kávéval való használat lehetőségének hiánya.
-
d3tox1c
senior tag
Sziasztok. Nem tudom jó helyen járok-e, de nem találtam más ilyen topikot.
Van egy delonghi magnifica kávéfőzőnk.
Nagyon jól működik,2 dolgot leszamitva.
Ami a legjobban zavar:nagyon sűrűn jelzi, hogy tele van a tartály a használt kávéval,általában 5-6 "zacc golyó" után már sikitozik.
A másik, ami annyira nem baj, csak emiatt a vizet kell sűrűn tölteni bele:be és kikapcsolásnal ugye átmossa magát, viszont nagyon sok vizzel. Ezt lehet valahogy szabályozni?
Előre is köszönöm, ha esetleg valaki tud ezekben a kérdésekben segiteni.
Szép napot. -
dethroner
veterán
válasz d3tox1c #3461 üzenetére
A zaccot nem tudom, azt a kezelésiben elolvashatod, mennyi után szól.
Nekem saeco van, fél liter bele öntött vízből 2 kávét iszok, a többit fürdésre használja.
Ilyen ez a popszakma.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
d3tox1c
senior tag
Köszi :)
-
zs198
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne.
Van egy Saeco Exprelia gépem.
Elkezdte vérszegényen leadni a kv-t!
Alig csepegett. Vízkőtelenítettem, KP egységet tisztítottam, tablettával is zsírtalanítottam de semmi... Gondoltam vízszivattyú (Ulka) baja lesz!
Bevittem egy márkaszervízbe ( Orczy u.).
Kitisztították, szivattyú csere, daráló takarítás, tömítések cserélve KP felújítás stb. 40k- ba fájt a szervíz !😱Ezt követően a kv szépen folyik, viszont bekapcsoláskor az öblítésnél nem jön víz, vagy csak kevés, csepegteti! Előtte ilyenkor is folyatta a vizet! Kikapcsoláskor folyik szépen a víz mikor öblít!
Ez normális jelenség??
A szervíz adott rá 1 év garit, de oda többet nem viszem az tuti!!! Majd 4 hétig ültek rajta és én telefonálgattam, mert nekik ez nem fért bele???!!!
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv. -Zsolt-
-
törölt tag
Nagy a szórás az alkatrészeknél, pl. pipacsőben nálam egy régi kimentett darab működik legjobban, a gyári hallhatóan belassítja betöltéskor a meghajtó motort még megzsírozva is. Súrlódik a két alkatrész és nem illeszkedik tökéletesen.
A "hengerfejtömítés"-nek nevezett (Dr. Szilikon ezen is kiakad(hat)na a "központi egység" után ) gumigyűrű, amikor még nagyon új, elengedheti a nyomást ha nincs megfelelő kenés, üresen. Kávéval már nincs baja mert az az éleknél kicsit tömít.
Egy Expreliát nem kéne veszni hagyni, kéne egy jó szerviz ahol lelkiismeretesek. Hátha van akinek van jó tapasztalata, mintha valaki emlegetett volna egyet ahol használt gépek is vannak garival. Mindjárt visszakeresem.
...
Még Biker írta hogy használt gépeket árulnak itt: https://saeco-kavegepek.com/saeco-termekek/ - nem tudom javít-e, vagy tud-e ajánlani jó szakit.[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
Üdv! Rászántam magam egy Philips 2200 sériára!
Van itt aki gyakran szokta nézni a Philips oldalát? Jelenleg nincs raktáron a sima manuális gőzölös kivitel, 90 körül ki lehetne hozni, ha elfogadja a 15%os kupont. Eddig akárhányszor néztem nem volt készleten, vagy csak én nézem ritkán az oldalt?
Igazából az 1200-as is megfelelne, de ha jól olvasom, az őrölt kávéből nem tud dolgozni, és néha nekem a koffeinmentesnél jól jönne.
Amúgy ma éjfélig még van 25%os kuponos kedvezmény is, némelyik terméknél el is fogadja.
T
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok
Amatőr kávézós vagyok, egy Jura F70-es masinával, előtte egy AEG Cafamosa volt, de az javítás után is kicsit bajos.
Szóval nem tudom van-e itt Jurás még, most kicsit szeretnék újabb szemest kipróbálni ebbe.
Eddig Costa Coffee volt , most vettem Dallmayr Prodomo-t, szerencsére a helyi piacon elég olcsón adják, Németországból, viszont nekem kicsit karcos, savanykás talán ahhoz képest, hogy arabica, nem olyan kellemes
Jurába ki milyen szemest szokott tenni?
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
törölt tag
válasz Graphics #3475 üzenetére
Érdemes végigkóstolni ezeket: https://maran.hu/termek/kostolo-csomag-3x125g/
Ezek kb. félévente változnak, ami nekem eddig innen bejött, és a kávéfajta maradt kedvencem, a brazil és a colombia típusok bárhonnan. A lényeg szerintem a sokféleség, aztán ami kedvenc lesz, azt többféle forrásból is meg lehet szerezni, változó minőségben és árakon. -
h1mpi
félisten
válasz Graphics #3478 üzenetére
Ezt szoktam venni nem olcsó, de nagyon finom. Én szeretem az 50%-ban keverteket. Ázsia centerben 3500 Ft-ért szoktam megvenni 1 kg-ot. Nagyon jó az állaga, iszonyat krémes.
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
zs198
aktív tag
Nekünk ez [link] jött be! Lavazza
1 kg olyan 5k körül mozog!
Ha van egy jó géped jó kávét önts bele😉!Üdv. -Zsolt-
-
WaterWawe
őstag
Ugyan Philips van nem Jura, de mi ezt szeretjük.
-
Graphics
Jómunkásember
Köszi Mindenkinek, Pellini ha jól rémlik volt már, a másikat is meglessük
-
Viktor89
aktív tag
Sziasztok! 150-200 ezres kategóriában melyik gépet vennétek? Philips gépek tetszenek a legjobban, de a fórumot olvasgatva azokkal van a legtöbb gond. Delonghit néztem még, abból melyik ajánlott? 29.660 esetleg? A Philips 5444/70 tetszik amúgy legjobban, megér 220 ezret?
-
WaterWawe
őstag
válasz Viktor89 #3485 üzenetére
Csak azért látod, hogy azokkal van a legtöbb gond, mert kevés Krups tulaj ír.
Viccet félretéve, egy EP5330/10-et vettünk még november elején. Nagyon finom kávét főz azóta is és semmi gond nincs vele. Hetente egyszer elöblítjük a főzőegységet, havonta egyszer kávéolaj eltávolító tablettázunk. Ha kéri majd akkor vízkőtlenítés. Ennyi az összes “nyűg” vele. -
jambiyya
őstag
válasz WaterWawe #3486 üzenetére
Nálunk ugyanez, csak 5064/10.
Én havonta egy kis zsírral is megkínálom.Viktor: az ajánlások az összefoglalóban vannak. Philipshez pedig mindig vannak kuponok, épp 04.25-én járt le egy pár 15-20%-os, de leszenk újabbak. Ha van h&m reged, ott 40%-os kupont lehet kérni, de nem mindig van 5000-es masina, most a 2221/40 90e.
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz #85578752 #3489 üzenetére
Ezekből a tejtartályos gépekből egyik sem csinál normális habot?
EP 2220 van a családban mindenkinek, én mostanában akarok venni majd új gépet, de nekem is megtetszettek az 5ös széria gépei a sok sok kávéprogram miatt, meg az automatikus tejhab adagolás is bejövős.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Na már egy másik kérdés.
Jura F70 vízkőtelenítést ír.
A régi AEG-be mindig tettem a víztartályba JURA vízkőtelenítő tablettát, de itt most a leírás nem kéri.
Mi a valós?
-
IG55
senior tag
Üdv!
Szilikonzsírt vennék.
A topikot böngészve ez a kéttő jön szóba:https://szilikonbolt.hu/id/00544-Elelmiszeripari-hoallo-szilikonzsir-SILIFAT-M-Food-100gr
Melyiket válasszam, illetve, van-e más, amit ajánlanátok?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz rigoberto #3494 üzenetére
Köszi, reméljük jó lesz valamikor már volt, csak szeretem próbálgatni az ízeket, hogy ne szokjak hozzá egyhez nagyon.
Most Dallmayr Prodomo van, de az nekem valahogy nem jön be. Lehet ki kéne próbálni a gépet egy hőfokváltoztatással majd.Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
CHIPman
nagyúr
Sziasztok.
Lehet, hogy nem jó helyen kérdezem, de ez a legaktívabbnak tűnő topic.
Tudnék vásárolni egy használt Seaco Talea Touch-ot elég jó áron, egyetlen bökkenő van, hogy nagyon halvány a kijelzője. Néztem, hogy a Talea Giro gombos vezérlője (~5k) fizikailag beleillik az érintőkijelző helyére (~40k), és mindkettőn van valamiféle NYÁK. Kérdésem, hogy az ott lévő NYÁK, az az egész alaplap lehet, és ha ilyen módon átalakítom gombosra, akkor elképzelhető hogy működni fog vele, vagy ez teljesen kizárt?
Illetve ha esetleg van valakinek tapasztalata ezzel a fakó kijelző dologgal: fog ez még romlani? Ha nem valószínű, akkor lehet hogy beleugranék.hardverapro.hu/tag/chipman - Asus RX 6600 XT eladó
-
törölt tag
válasz tepenzed #3490 üzenetére
Az 5400-as sorozat jó, tud cafe lattét is, de sajnos nem olyat mint amilyet egy kétszer annyiba kerülő Xelsis tud. Viszont mivel alig van különbség árban az 5400 és a 4300 között, inkább a drágább éri meg, noha alig van tudásbeli különbség.
A Delonghi tud többféle tejhabot, de kézzel kell eltalálni a megfelelő arányt, macerásabb tisztogatni, de nem vészes.
Ha tetszik, vedd a Philipset a szolgáltatásai meg a kinézete miatt.
Továbblépés Xelsis, Gaggia Cadorna, Babila, Accademia irányba.
Vagy egy olcsó manuális gőzcsöves meg egy tejkiöntő kancsó és akrobatika ha sok embernek kell csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-book olvasók
- Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Apple notebookok
- Okos Otthon / Smart Home
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest