Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dethroner

    veterán

    válasz AttiMM #3108 üzenetére

    Ne ringasson hamis biztonság érzetbe a vízszűrős kancsó se.
    Nálunk Pécsen nagyon durván kemény a víz, ezzel tisztában vagyok. Évek óta használunk vízszűrőt, néha Brita, néha Tesco saját márkásat. A vízforraló kevésbé vízköves, de nem tökéletes az eredmény.
    A saeco tesztcsík 4 piros jelet dobott a csapvízre, nem lepődtem meg, beállítottam a gépen a legkeményebb vizet, annak ellenére is, hogy soha nem fogok csapvizet önteni a gépbe, mindig szűrt vizet fog kapni. És ugye ott van a gépben a philips saját szűrője is.
    A Brita azt írja egy ilyen szűrőbetét 1hónap vagy 100 liter víz szűrésre alkalmas. Nem hagyott a kíváncsiság nyugodni, ezért vettem egy [tesztet] amivel tesztelem a szűrő hatékonyságát. Na a meglepetés már a csapvíznél ért, a teszt a német skála szerinti 37-es összkeménységet mutat, holott 35-ös érték felett nem lenne szabad szolgáltatni a lakosságnak :Y Mindegy, lépjünk túl ezen. Mivel a Brita szerint 100 liter vízhez jó egy betét, ezért minden átfolyt litert 1%-nak számítottam, amikor a szűrőbetét elhasználódását vizsgáltam. A teljesen új Brita betét 4-es szintre vitte le a vízkeménységet. Ezután számoltam az átfolyt víz mennyiségét, és eddig 3 alkalommal rámértem a szűrt vízre. Az eredmény így néz ki. 10 liter után 8-as keménység, 35 liter után 11--es keménység, 86 liter után 33-es szint. Ez az utolsó véleményem szerint már a használhatatlanságát jelzi, holott a gyártó szerint még az élettartalmából hátra van 14 liter. Tehát eddig 100 literig engedtem át egy szűrön, de ezt mostantól jócskán 80 liter alatt fogom megszabni. Nagyjából 3 liter víz átfolyása 1 egységgel növelte a vízkeménységet.
    Az egésznek a lényege, hiába hatékony egy szűrő, a használat közben a hatékonysága folyamatosan csökken, ezért ezt gondolom aki megengedheti magának, a gyártói ajánlásnál gyakrabban cseréljen szűrőbetétet, és/vagy használjon 2 lépcsős szűrést.

    [ Szerkesztve ]

    A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

Új hozzászólás Aktív témák