Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nebulo5

    senior tag

    válasz RWD #51736 üzenetére

    A képek alapján valszeg még sosem volt polírozva a lámpád, azaz gyári lakkréteg volt rajta. Az elképzelés a fokozatokkal nem volt rossz, de a 800-as és 1000-es papírhoz nem kellett volna használnod vizet. Szárazon jól látszott volna a lakkréteg "lekopása" a felületről. (mint amikor az öreg vasakon elkezd lekopni a lakk réteg) Mikor az ezressel már már szinte folt nélküli a felület, ekkor érdemes az 1500 - 1600 smirglivel a karcos felület simítását elkezdeni. Még mindig nem szükséges vizet használni. Mikor már egy árnyalatúan tejfehér a felület, a 2000-es smirglivel már vizesen lehet a felületet polírozni. A víz hatására láthatóvá válik a felület egyenetlensége, azaz a durvább smirgli okozta mélyebb barázdák jól láthatóvá válnak, így tudod hol kell még a 2000-el políroznod. Majd a 2500-assal (vizesen) tovább tudod polírozni és egyre szebb - tejfehérebb és karcmentes felületet kell kiképezned. Mikor ezzel elkészültél, jöhet a polír pasztás korong. A polírpaszta akár picit nyersebb (durvább ) is lehet az első lépésben. Ekkor már elkezd egyre átlátszóbbá válni a búra. Ilyenkor válnak láthatóvá azok a foltok, ahol kevésbé alaposan csiszoltad meg a korábbi 2000 - 2500 -as smirglivel. Akár vissza is válthatsz egy egy folt lejavításához a vizes 2500-ra, vagy a durvább polír pasztával tovább kell azokat polírozni. Vigyáznod kell, mert a polír pasztát is ráégetheted ha nyomod neki)
    Majd valamilyen finom polírral és a szivacs korong helyett báránybőr (suba) koronggal adod neki a végső finom fényezést. Sokáig tart leírni, de a gyakorlatban egyszerű. És a vizes smirglik előtti lakk leszedést nem javallott géppel csinálni, mert sokat is képes lekapni a hajlatokból-peremekből, főleg hogy még nincs benne gyakorlatod.
    Ez az én tapasztalatom, a gyakorlás útján kialakult menete a lámpa polírnak. Bizonyára, lesz még mástól is ajánlat a munkamenetre. A 3. - 4. pár lámpánál már mosolyogva fogsz visszagondolni az első párra.
    PS: az Árpád úti felüljárónál (víztoronytól 200 - 300 méterre van egy festék üzlet, ahol M3 polír pasztát dekára is vásárolhatsz! Van 2 - 3 fajta szemcsesűrűségű! Lámpáid jelenlegi állapotának javításához már csak kitartó polírozás hiányzik, amit a közepes durva M3-mal kezdenék és finisnek a legfinomabb majd csodát művelhet vele.

    Üdv: nebulo

Új hozzászólás Aktív témák