- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
-
TexT-BoY
addikt
válasz #00809728 #2150 üzenetére
ha ugyan arol a srácól beszélünk, akinek a kontaktját te adtad akkor igen. bár a Bridgestone nem fér ki 20e/db alatt, de egy Dayton D210 vagy más hasonló (szerintem rossznak semmiképp nem mondható ár/minőség aránya viszont igencsak kedvező) fajtáju gumi. De Talán még egy yoko is belefér dfx költségvetésébe. Bár nem mondta még mennyit szán rá.
HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
Calogero
addikt
Szia Dodi a tanácsodra lenne szükségem
Aggasztó foltok jelentek meg az autómon
A Jobb hátsó sárvédő elem tetejénél jelentek meg, olyan mint valami zsíros új lenyomat lenne, (először azt hittem, de nem az mosásra sem jön le).Az autó 7 hónapos, de a foltok most jöttek ki az utóbbi 1 hónapban. A tél nagy részét garázsban töltötte. Ez az elem alsó kerékívnél javítva volt, mert egy motoros a 10 napos autóm fél oldalát lezúzta. A javítás októberben történt, de foltos területet nem éríntette a javítás.
A lakréteg nem sérült, a festék nincs felpuklisodva. Az autó kézzel van mosva.
Ezt a sampont használom : Autósampon 375 ml zip wax TURTLE WAX
Törlésre pedig szarvasbőrt... A foltok csak itt jelenkeznek.Van valami tipped hogy mi lehet ez?
Válaszodat előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Calogero #2156 üzenetére
Hy!
Hát csak gyengém merem állítani most jőtt elő a hiba amit a gyárban csináltak ill vétettek.
Ez gyári hiba.Festékben kell kresni a hibát itt a pigment nem megfelelően száradt meg vagy a lakk ott hirtelen szádart meg stb...Ezt igy képről nehéz megállapítani pedig a fotók nagyszerüek.
Vidd be egy garis szervizbe és kérdezz rá.[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
mai kalandtúrám megvolt a gumisoknál...
már rettegés fogott el, hogy a felnikre kell rárakni a gumiat és nem csak felnicsere.. bár akkor nem kellene mennem, hanem magam megtudnám csinálni, csak hát 4 felni egy vagyon, szóval marad a gumiköpeny cserélgetés.
beállok, srác már emeli is le a légkulcsot. kérem, hogy figyu tesó, ha lehet akkor maradjunk a manuális megoldásnál, mert a légkulcs szétbarmolja a krómozott anyákat. mondja, hogy a kerékőrt mindig kézzel veszik le, mondom hogy tudom, de én az anyákról is beszéltem. erre ő: MINDET??? mondom igen.
majdnem dobott egy hátast és beletörődött... csak lecsavarozta. 4 kerékőr, és 16 anya. pfff, marha nagy meló volt, tényleg..
ja igen, előtte nem fért be a kocsi alá az emelőgép egyik karja, erre nekiakartak a doblemeznél emelni.. azt hittem rosszul látok, majdnem üvöltöttem, megálltak. nézek hogy hogy emeljék meg hogy aláférjen a kar.. hát ezt a balfasz brigádot, alányúlok, be doblemeznél, és emelőpont mellett megfogom az autót és láss csodát befér... igaz, félig mocskos lettem, de inkább egy piszkos ruha mint egy kiálló doblemez...
már a guta kerülgetett, de aztán a srác belejött és nagyon korrekten lecserélte a gumikat, új gumifelrakó gépeik vannak és semmit se karcolt a fehér felniken. aztán visszacsavarozta kézzel és még futotta nyomatékkulcsra is erejéből..
na 4 csere meg centriozás, ird és mondd, 5600 pénz. elképesztő...... minden 45 perc várás és 45 perc szerelés[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Boyfish
senior tag
válasz #00809728 #2043 üzenetére
SZia Dodi!
Tanácsot szeretnék kérni tőled
Tegnap egy pöttyöt meghúztam az autóm bal oldalát, a kár nem komoly, csak egy egésze minimálisan behorpadt a kasztni, ha dobnék fel fényképet ide, meg tudnád becsülni kb a kárt, illetve tudnál ajánlani valakit, aki normális áron és szépen megjavítja?Köszönöm
Erik''Ráadásul a videókarikhoz nyitotta...'' - by Mr Gambit
-
Integra
titán
válasz Zozzant #2161 üzenetére
igen, ezt mondták, hogy újabb autóknál nem biztos hogy tudják jelölni a lámpákat és a tükröket.
nekem se lehetett az első lámpáim, mert a műanyagon van egy láthatatlan fólia is pluszban.
a hátsó lámpáim megmarta, és jól olvasható, de nem olyan lett mint a többi helyen, hogy kifelé domborodik, inkább befelé marta meg a műanyagot....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
törölt tag
-
törölt tag
-
-!DogG!-
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy volt már a téma, csak én kerestem rosszul, de azért feldobom:
a télen sikerült egy gumi/fém jégkaparóval szép hosszú vízszintes karcokat gyártanom. El lehet ezeket tüntetni valahogy, vagy nyugodjak bele, hogy megszívtam, és cserélnem kell az üvegeket, ha karcmentesen szeretném látni?To be in power, you didn't need guns or money or even numbers. You just needed the will to do what the other guy wouldn't.
-
Coupe
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni kinéztem magamnak egy ilyen http://www.einhell.hu/index.php?file=termek&t_id=45 polírgépet és szeretném tudni jó vétel e vagy nézzek valami más tipust, a lényeg a megbizhatóság és, hogy szép munka legyen a végeredmény!
Előre is köszönöm!
-
törölt tag
Haverom most vett ilyent müanyag kofferban (EINHEL) Interspárban 11900ft és sok más hozzá.
Sajna a nagy talp rész nem jó hozzá tehát egyből venned kell egy kicsit ami 1190ft volt a tescoban.
Majd azokra szivacs abból is 2-3 féle darabja kb 1400ft (standox)
majd jőhet a polírpaszta mint ahogy te is írtad teknöc ill gagyi és társai abszolute nem jók.
Minőségi kell 3M,Brillant,Glasurit stb...fél kiló 8800ft az olcsobbik fajta.Szóval maga a polírgép egy beruházás ,,,,,,,,,,,,,,,de.
Azért szeretném hozzáfűzni a jótanácsokkhoz , hogy nem gyakorlott és nem hozzáértésből adódóan hamar le lehet a lakkot kapatni a géppel és ok ,hogy olcsó a polírgép de az elem újralakkozása drága.Ezért azt tanácsolom mielőtt valaki nagy vehemenciával nekiáll "élete nagy művének" azért mérlegeljen hogy mit veszíthet ha nem sikerül ..Ezt gondoltam leírom ,mert azért ez egy szakma.
ha valaki gépetvesz és megveszi az első pasztát amit a kezébe nyomnak nem biztos a siker ,inkább össze-vissza polírozott felületet fog kapni amikor átkozni fogja a napot amikor elszúrta a fényezését ami kicsit karcos volt csak,de nem volt ilyen gépnyomos.Mert ha valaki nem jól csinálja a paszta ráég a felületre és karcol, mint valami jó kavics/főleg napos szép időben/
ezeket gondoltam megosztom veled....
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
olírozás ill waxolás.
2 dolog nem ugyanaz nem ősszekeverendő.
Pólírozás:
polírozásnál egy nagyon vékony réteget leszedsz a lakkból.Ha esetleg valaki kedvet kapna hozzá.Pld adott egy nagyon karcos autó!
-Tehát le kell mosni a kicsikét.
-polirpasztából tőbb félét lehet kapni. durva.közepes és finom szemcsenagyságut (Glasurit tubusossat,esetleg Standoxot més sorolhatnám)
Flex gép alacsony fordulaton (1-1.5) vizes szivaccsal adnék neki.
-kb ugy 1-2 óra után amikor végeztem le kell mosni.
-Szárazra tőrőlni és jőhet rá az én álltalam nagyon dicsért VS PLATINUM ill Zaino termék
-Ez egy védőréteget biztositt a lakknak ill az autonak.Meg persze fényesitt is.
- a legvégén magas fordulaton egy pamut rongycsomoval amit a flexre lehet feltenni azzal jó alaposan kifényesitem.
Kb 5-6 óra ha mindent jól és becsületesen megcsinálsz.Wax :
apró karcokat tölti ki wax ill fényesitti és védi az uj réteget.Ha már ebben az évben átpolíroztattad az autódat akkor már csak waxolnással tudod ill illik megtartani a fényt ill a védelmte.
Waxból sok anyag létezik igazából már sokat kiprobáltam de maradandot egyik sem prodikált kivéve a zaino termékeket.Ajánlom figyelmetekbe....Ez is fajta segitség!
-
GReddy
tag
válasz #00809728 #2171 üzenetére
Ez nagyon jó. Tényleg. Azért remélem nem bánod, ha kiegészítem.
Tegnap jött vissza az autóm fényezőtől. A következő tanácsot adta polír ügyben: (sokat megyek nagy sebességgel pályán, gyorsan karcolódik a kicsikém orra) CIF, és puha pamutpóló! Pólóra érzés szerint a cif-et, és PUSZTA KÉZZEL csiszi-csiszi... Egyébként a faszi viaszokat, meg polírpasztákat is árul, úgyhogy tudhat valamit, ha mikroszemcsés cif-et vetet a nyolcezres polírpaszta helyett.
Vax: Platinum meg Zaino tökjó, csak kurva drága, és amúgy egyébként semmi értelme, jórészt méhviasz. Van a madaras teszkóban (Auchan, gy.k.) egy SÁRGA FLAKONOS KEMÉNYVIASZ. Azzal kell vaxolni. TÖKÉLETES lesz a végeredmény. Ja, és 10.000 helyett csak 700 forint..
Üdv
Dominate the woods... The Bowhunter.
-
törölt tag
Hy!
Hát nem vagyunk egyformák az igaz.Ha nem gond én inkább maradok minőségi anyagoknál cif és társait +700ft keményviaszt meghagyom a "mester" emberkéknek.
Kb olyan most Lacibácsi konyhájába bemennél és ott elmagyaráznád Laci bácsinak lehet moslékból is főzni nem kell olyan jó alapanyagokat venni.
Nézd ezzel nem szeretnék semmit se írni ill lekövetkeztetni de én nem ajánlom amit a "mestered" javasolt.
-
törölt tag
Hy!
Fényező én vagyok+mestervizsgával.Srác aki írt ő itt tanul melettem.Kb 6-7 szakmája van sőt polírozó is de autót ő még nem polírozott hanem csak fémeket pld bemart ,megesztergált fémeket ezeket tükőr polírra.Lehet ha nekem kéne azt csinálnom lehet elvéreznék.
Ő nem ajánlotta azt,hogy valaki vesz egy gépet és a legelső ocsó ratyi szintü polírral nekiálljon mert azt itt a forumon nem lehet átadni mekkora erővel nyomjad mit figyeljél stb...Kézi munka persze lehet vele csinálni de igazából nem elsz sosem olyan jó ill tartos mintha géppel csinálnád.
-
törölt tag
Hy!
Nézd Báránysült mellé is kell venned alapanyagot.
Igazából maga a gép jó csak azzal a bazinagy korongal nem fogsz vele semmire menni.Fényesitők meg hulajtják a szőrüket mi azt azonnal kidobtuk.
Forumon keresztül nem lehet leírni mit meddig hova nyomj és mire figyelj ezt meg kell tanulnod.Maga a gép vásárlásával nem csinálsz egy rossz boltot mert jó a gép de te érdezted a vélemyénemet.Én leírtam amit tapasztaltam vele. -
aphra2
senior tag
Én ugyan nem fényező vagyok csak karosszériás, de hogy CIF-el (??) súrolj egy fényezést ekkora butaságot csak "fogalmatlan hozzá nem értő" ügyfelektől hallottam,ill láttam.Általában a bogármaradványt szoktak igy eltávolitani,de rohadtul meglátszik és bemattul a fényezés,ennyi erővel 1200,1500,vagy 2000-es papirral is lehetne csiszolni.
Sztem neee tedd.
Max ö is ugy gondolhatta hogy CIF és utána polir.Probléma??Hát az meg micsoda?!!
-
TexT-BoY
addikt
jómagam a Cifet a durva rozsdán hazsnálom. Sajnos megfáradt a fényezés a preludon. CIF és Domestos zsiroldó nagyon szépen felmarja a rozsdát. Nagyon nagy ökörség hogy ezzel autót lehetne polirozni, mert hihetelen szemcsés.
Mellesleg nem Dodit fényezem de eröteljesen gondolkozunk rajta hogy a 2 uj vasat és lakatolás után a preludot is hozzá visszük egy kezelésre, engem meggyözött az ő nem szakértelme. Greddy töled pedig örömmel várok (azthiszem nem egyedül) fényképeket. Dodi már jopár vason megmutatta mit tud, ideje a konkruenciát felállitani, akár általd, mutasd mit tudsz.HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
törölt tag
-
törölt tag
Fehér clubseatos autó felnijét én csináltam.
-
Parsifal2
tag
Szerintem jól leírtátok a polirozás menetét. Frankó. Én is szoktam fényezgetni.
Én még annyit szeretnék hozzáfűzni hogy nagyon kell figyelni az anyagok tisztaságára, elég ha a szivacsba bekerül egy homoszem és már is tiszta karc minden.(ebből adódóan a cliff elég nagy hülyeség) Én vékony tömlőről szoktam nagyon kis sugárban csorgatni a vízet.
A 3M anyagok nagyon jók...Majd még figyelem a topicot, hátha tudok én is segíteni.
Viszont fémet még soha nem poliroztam és kellene valami ötlet hogy motorblokkot (spiáter, alu) mivel lehet polirozni, illetve hozzá lehet-e jutni valami bevonathoz, ami megakadályozza a bemattulást.?Minden annyit ér amennyit adnak érte......
-
törölt tag
válasz Parsifal2 #2187 üzenetére
Hy!
Igazából a heverom a nagy fémszakértős polírozó.Hozott ide nekem valami fecskendőbe 1 ill 3-4 mikronos polírokat.
Nekem azt mondta annak külőn menete van 1000-es papír majd 2500ig és jőhetnek a gyémántpaszták amiket írtam tőbb lépcsőben Probálom majd őt felcsalni ide hátha tőbb segitséget fog tudni adni -
Parsifal2
tag
válasz #00809728 #2188 üzenetére
Köszi, benézek majd. Remélem nem gyémántszemcséssel kell az alut polirozni, mert az nagyon-nagyon drága. Most vettem csiszoló kendőt, amivell lakkot szoktak csiszolni, ha kisüt ez a fránya nap, meg is próbálom, hátha jó az is
[ Szerkesztve ]
Minden annyit ér amennyit adnak érte......
-
Integra
titán
-
törölt tag
válasz Integra #2191 üzenetére
Szinézerezés-Müanyagozás.
Nem rossz dolog de nem ajánlom.Ugyanis egy hintőpor müanyag darával befujják majd azt beégetik 20-40percig 180fokon.Nos nem mindegy ,hogy külső ill belső müanyag port alkalmaznak EZ NAGYON FONTOS.
Bp azt a seat felnit amit csináltam 15.000ft/db áron válalták el de mikor telon rákérdeztem azt mondta a srác már nincs ilyen müanyag por ,hogy külső v. belső magyarán szolva nem értett hozzá.
Kb 3-4 évig dolgoztam porstatika kft-nél mártás ill szórófejes megoldással csináltuk ott is volt belső alaktrészek pld busz belső részek kapaszkodó,butor sinek,centrifuga ill mosógép amit belső porral csináltunk azaz kb 20kg por-35000ft-volt akkor.Külső por meg 20kiló-44000ft volt mint említettem akkor.Mivel ez egy müanyag bevonat igykiteszed napnak ill essőnek.Nos mész folyamatossan sztrádán 130km/h majd jőn egy zápor ami a felhevült felnit kicsit lehűtti.Szerinted a müanyag bevonat meddig bírja repedés nélkül?
Másik kérdés ikarusban müanyagozták a belső részeket ami azt mutatta kb 10év ig is kibirja.Miért nem csinálták meg a külső részeket is?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Integra #2193 üzenetére
Igazából nem értem miért gyengitené?
Mint írtam leszedik homokfuvással a festéket vagy kromofág.Megcsiszolják 1000-es papaííral majd egy hintőporszerü anyaggal adnak neki elekrtomos tőltés segitségével.
Majd 180fokon kb 20-30 percig égetik.Hát ezt birnia kell mindenképpen.Igazából a müanyag réteg nem birja az állandó hőmérsékleti változásokat.
-
Integra
titán
válasz #00809728 #2194 üzenetére
nemtom, ezt kérdezd meg tőle, gumistopicba nézz be, mit tervezek, úgy jobban képben leszel.
ezt ő mondta, ő felnis és gumis, több tapasztalata van mint nekem...
én absz laikus vagyok, de elgondolkodom ezen, mert jelenleg egy millám felnire, fékre és gumira nem lesz.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz #00809728 #2192 üzenetére
ezek a belső műanyagozások amúgy ezek a rikító zöld és narancs bevonatok a fémcsöveken, zárt szelvényeken???
pedig az elég szépen sikerült a bkv buszokon, ahol lejött, ott látszik, hogy vandálok rongálták és csíkokban letépték...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz #00809728 #2198 üzenetére
értem amit mondtál, először egy jól megcsinált szinteres felnit kéne megnéznem hozzá.
meg festettet.
mondjuk itt az a gond elsődlegesen, hogy az s2k hátsó felnije 1 collal szélesebb mint az első, szóval 4 első kellene... azt meg annyira nem könnyű megoldani asszem..[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Háztartási gépek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Elektromos cigaretta 🔞
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest