Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
The new SAPPHIRE HD 4670 ULTIMATE Edition has been engineered by SAPPHIRE using heatpipe technology to bring a totally silent solution to this graphics family. With its 320 stream processors and carrying 512MB of GDDR3 memory the SAPPHIRE HD 4670 ULTIMATE is ideal for HTPC or general purpose computers that are required to run quietly but can also used for gaming. Clock speeds are 750MHz for the core and 873MHz (1.746GHz effective) for the memory.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
válasz RaiDani #4395 üzenetére
Zodo eredményéhez képest eléggé harmatos, pedig neki a processzora is jóval lassabb! Fura
-
Partyface007
őstag
Sziasztok!
Kissé nagyra sikeredett ez a topic ahoz hogy végigolvassam de lenne egy kérdésem hátha tud rá valaki megoldást. Én is beszereztem egy Sapphire HD 4670-et és az a problémám hogy 1280*1024 felbontásban csak 60Hz-en hajlandó működni 75-t se az Ati control panelből se a windows display settingsnél nem tudom beállítani. Dvi porton van rákötve egy LG Flatron LG1960TR monitorra. OS Vista Ultimte 64 bit, alaplap asus p5q és a legújabb 9.1-es driverrel is ugyanezt a hibajelenséget produkálja. A vicc az egészben hogy Catalyst control panel/digital panel (dvi) -nál szépen kiírja a monitor típusát max felbontás 1280*1024 max képfrissítés meg 75 Hz. Cod5-el játszva simán megy 1280*1024 75 Hz-en. Régebbi driverrel is próbálkoztam ugyanez a helyzet ötletem nincs mit tudnék még csinálni...
Esetleg ha van valakinek ötlete/megoldása megköszönném ha leírná
-
barnam_
nagyúr
válasz Partyface007 #4408 üzenetére
megpróbálhatod Rivatuner-el kikényszeríteni a 75 Hz-t, nálam CRT + Vista-nál bevált.
de nem tök mindegy LCD-nél hogy 60 v. 75 Hz? -
wwhy
veterán
válasz Partyface007 #4408 üzenetére
tft/lcd működése 60 Hz. Ne kényszerítsd, mert kiég(het).
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
törölt tag
Na betettem én is a gépembe a gddr4-est, nagyon jó választás tényleg hűtés szempontjából! Most próbáltam ki 100%-ra kapcsoltam a ventit, és így is csak mormog, kicsit sem idegesítő! Vájtfülűeknek különösen ajánlott! Pedig nálam alapból sincsenek hangos cuccok, CM Hyper procihűtő @ 1000RPM, AC PWM-es házventi @ 800, Corsair VX táp (szintén a hangjáról híres), vinyók meg kilógatva hogy ne legyen rezonancia! Most jönnek nemsoká a teljesítménytesztek!
-
törölt tag
3dmark06-ban vérszegény 7490 pont, alapon
-
őstag
Hali!
Az mitől lehet, hogy a Giga hd4670-en kb 120%-on pörög a cooler mindig? Ha manuálisan akarom állítani, akkor sem veszi lejjebb a fordulatot. Mindig maxon pörög. Mindenkinek ilyen?
-
karika011
tag
Üdv mindenkinek!
Egy NV7300gs helyett raknék be egy MSI4670-t,hogy csináljam a driver cserét?
Valaki tudna erről egy rövid manual-t írni.Válaszokat előre is köszönöm. -
Chaser
legenda
válasz Richard #4414 üzenetére
Attól, hogy fix 12V-on megy, nem szabályozható, ha csak rákerestél volna, nem ért volna meglepetésként. Ha 3 napon belül vagy cseréld másra, pl zafír ultimate, vagy gddr4, esetleg asus, HIS iceQ, mind1ik jó választás, vagy tegyél rá passzív hűtőt, esetleg kötheted 5V-ra a ventijét, akkor már elviselhető...
szerk: #4416 karika011: Amit én csináltam: nv driver le, vga ki, ati vga be, ati driver fel.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
Nem is gondoltuk hogy csaltál volna Valószínű a háttérben futó szolgáltatásokban, processzekben, esetleg a driverben kell keresni az eltérést! Vagy lehet az volt a gond, hogy úgyhagytam véletlen bios-ban a surround view-et, ezért az eszközkezelőben még az int. VGA is ott volt, GPU-Z is látta, lehet ez is egy kicsit elvett valahonnét. Néztem a memóriaidőzítéseidet is, pöccre mint az enyém, órajele is, a plusz 200Mhz cpu többletemet oda is számolja a program, de az SM pontjaim kevesebbek. Lehet az is, hogy a 8.10 vs. 9.1 driver lesz az oka! De nem baj ez, most próbáltam ki a GRID-et is pl, ultra beállításokon 2xMSAA-val meg se röccen Már telepítem a COD5-öt is éppen! Az erősebb játékokkal is ellesz ez, kis kompromisszum a látvány rovására, és rendben is vagyunk. És akkor még a tuningnak neki sem álltam... Ja és ez alig fogyaszt! És hangerőben meg verhetetlen, kizárt hogy van ettől halkabb gyári hűtés, én tényleg nagyon elégedett vagyok vele!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sajna XP alatt nem indul nálam a COD5, úgyhogy befulladt a projekt, megpróbálom Vista alatt, hátha azon elindul. Kiválasztom a küldetést a nehézséget, és egyszerűen nem tölt tovább... Nem is fagy le, megy a főmenü, és fut tovább a zene is, csak elfelejti tölteni a pályát
-
zodo
nagyúr
válasz #31757056 #4418 üzenetére
Én is épp a Grid-et nyúzom kb. 1 órája, végre. I
dáig nem volt min tesztelnem, mit is tud a kicsike, hát mit mondjak , király!
1440x900, minden On , többi beállítás: Medium és fraps eredmény: csak egy példa ,ennél láttam már többet ,kevesebbet is! Hőfok ügyben , tényleg nincs gond 40 fokot se catalystban ,se everest ultimate-ben nem mutattot eddig. Már én se bánom,hogy kicsit nehezen índult a kártyám beszerzése a lényeg,hogy végre van egy tuti kis karim.
Leendő vásárlóknak csak ajánlani tudom. -
törölt tag
Kenjed neki nyugodtan feljebb a beállításokat, megy az ultra high-ban is! Nekem 35-55 FPS-eket nyom ki 1280x1024-ben, pixelszámot tekintve is kb hasonló beállítás mint az 1440x900, sőt az 1280x kicsit több...
RaiDani
3dmark06-ban default beállításokon semmit nem számít a memória órajel, az enyém is 1100Mhz-es, valahol máshol találta azt a pár plusz pontot Az is biztos már hogy nem a surround view miatt, szerintem a driver miatt lesz![ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
Toltam a csúszkákon egy picit. 780 / 1130 Mhz
RaiDani: tényleg érdekes, nálam is az alapértékekett mutatja a Gpu-z !
-
Partyface007
őstag
köszi mindenkinek továbbra se értem a dolgot mert 32 bites vistán 9600xt-n is tudta a 75-t.
-
zodo
nagyúr
válasz #31757056 #4428 üzenetére
Gondoltam,hogy ide jukadunk ki ,de azzal még soha nem próbálkoztam.
Assasins Creed-re kíváncsi leszek,bár nem ismerem a játékot ,de láttam róla képeket. Grafikája nagyon jól nézett ki.Közben, catalyst automata tunningját megnézztem, mit is javasolna: 790/1190-et.
Épp mint a fentebb linkelt külföldi oldal tesztjében.
Önszántamból feltoltam 800/1200-re ,de kifagyott!
Ezért, maradtam az "apró lépésenként emeljünk témánál" 780 / 1160 mhz = 7819Felőlem ennyi volt a 3dmark pontos téma. Most már inkább játszok.
Vissza teszem szépen az alap órajelére ,mert azon is azt nyújtja a kártya, amit vásárlás előtt elvártam tőle . -
törölt tag
Assasins-ben DX10-ben felraktam mindent maxra, érzésem szerint szaggatott egy kicsit, kb 25-35 FPS-re saccoltam, de megmérni nem sikerült, mert Vista alatt nem akar a képernyőre kerülni a Fraps Én most inkább procit tuningolok, most éppen 3030 Mhz-en zörgetem Orthos-sal, (közben már szedem a Far Cry 2-őt), megnézem hol a vége, aztán jövök 3dmark-olni én is
[ Szerkesztve ]
-
Balage21
tag
válasz RaiDani #4432 üzenetére
Én csak annyit akartam ezzel modnani hogy eddig azok a gépek, amin ezt a hibát láttam, mind AMD X2 procis konfigok voltak.Ettől függetlenül az AMD-s gépek 98%-án tuti hogy megy, csak bizonyos esetekben vmi nem tetszik neki.Ami viszont még hasonlóság volt hoyg X2-es proci és Geforce kártyák (7600GS,8600GT,9500GT).Ezt tovább lehetne boncolgatni de azért ennyire nemérdekel.
-
törölt tag
Far Cry 2 alatt XP és Vista között DX9 benchmarkokban nem tudok különbséget kimérni, ugyanolyan a sebesség. Ez még egy érdekes infó lehet.
-
janati
őstag
Cata 9.1-et felrakta már valaki a 4670-éhez?
Tapasztalatok?
A "Kivel érdemes üzletelni" topikot NEM én, hanem Thunderzolee tartja karban!!!
-
brownus
veterán
fel, és érdekes dolgot tapasztaltam:
ha a full 2in1 verziót teszem fel akkor csak 1440*900 max amit tud , és azután csak driver cleaner-rel tudom úgy letakarítani, hogy utána jó legyen! DE csak a 9.1-es driver tudja a nativot. végül is mindegy, mert a ccc úgyse kell. ha jól emlékszem ezt eljátszotta a 8.12-es is... hogy ki a ludas nem tudom, a kártya, vista, ezek együttese, passz....
csak a mirrors edge-el játszottam a 9.1-es driver feltevése után, de nem vettem észre különbséget, un. olyan szép és gyors a grafika. majd megnézem később mással is
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz brownus #4439 üzenetére
Milyen programmal piszkálod a kártyát? ATT-vel? Gondolkoztam rajta én is, hogy leveszem a CCC-t és csak driver+ATT-vel csinálom a dolgaimat, az X1950Pro-nál is azt használtam régen. Több baj van a CCC-vel, csak 800-ig engedi húzni a GPU-t, és a ventillátort meg úgy szabályozza, ahogy neki tetszik...
-
brownus
veterán
-
törölt tag
válasz brownus #4443 üzenetére
Igen, ez lett volna a következő kérdésem, hogy vajon az ATT használja-e a powerplay-t? Egyébként a Catalyst szerint 2D-ben 165/250-en megy, ezzel szemben a GPU-Z meg csak a default órajelet mutatja, akármit csinálok, pedig látható hogy az overdrive szerint 800/1160-ra van húzva [link] Na ezekért a dolgaiért is akarom hanyagolni a Catalyst-ot
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #31757056 #4444 üzenetére
Nekem a CCC jól mutat mindent... szerintem azért csak ki tudják olvasni a saját driverből az értékeket.
Amúgy már írtam, nálam semmi gond nincs a 9.1 driverrel és a CCC-vel sem. 32 bites Vista alatt minden tökéletesen megy... fórumokat olvasgatva máshol is, nincs jele, hogy nagy hiba lenne benne.
-
RaiDani
tag
válasz brownus #4443 üzenetére
Nekem sincs fent a CCC, csak display driver + rivatuner.A CCC-t azért szedtem le mert nem tetszett neki, hogy feltoltam kicsit az órajeleket a bios moddolásával, de nem is baj, jobb a rivatuner, jól jön a monitorozása
janati: Nálam semmi gond a 9.1-el, jól megy, nagyon pici javulást vettem észre
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Projektor topic
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wise (ex-TransferWise)
- Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest