- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- E-book olvasók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Androidos tablet topic
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
GabeZkp
csendes tag
Sziasztok. Van egy 6870-es Videókártyám. Mióta fentvan a 15.7.1 Driver azóta rossz lett játék közben középen egy nagy fekete csík. De mondjuk netezés filmnézés közben nincs ilyen problémám! Melyik a legjobb Driver hozzá? Újra van pasztázva. Átlagban 46 fokos a GPU alapjáraton és játék közben kb 70 fok.
-
old-dog
aktív tag
Nekem is a 6850-em van amihez a 13.12 driver a legjobb. Szerintem a Microsoft is csak ezért nem frissíti a Win7-et Win10-re nálam, mert még ehhez a kártyához nincs még jó Win10-es driver.
-
GabeZkp
csendes tag
Sziasztok.
Lenne 1 problémám.
A gépem adatai:
Processzor: INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX
Memória: 2x4 gb DDR3 1600MHz
Videókártya: GIGABYTE GV-R687OC-1GD HD6870 1GB GDDR5 PCIE
Alaplap: GIGABYTE GA-P67A-D3-B3Az egyik napról a másikra játszottam az Euro Truck SImulator 2-vel. Egyszer csak a kép összesett. Középen egy fekete csík és arrébb ment az egész kép. Mikor jatszottam a Watch Dogs-al vagy a Crysis 3-mal ( ezeket régen kijátszottam) valameddig jó volt aztán elromlott. Játék közben 70 fokos a GPU! De mikor a South Parkal játszottam vagy pedig a Spilnter Cell Black List-el akkor pedig jóvolt. VOlt hogy a South Parknál is előfordult egy 10 másodpercre aztán jóvolt. Nem értem igazából mikor filmet néztem sose volt ilyen problémám.
A Tápegségem CHIEFTEC CTG-500-80P szóval nem valami kókány. Eddig sose volt ilyen problémám a kamionos játéknál volt csak. Már újraraktuk 3-szor a gépet. Most vettem uj 1 TB-os Whincestert is. A ventillátorok pörögnek rendesen van is sok a gépben. Van megfigyelő programom is. Kipróbáltuk más kábellel más monitoron ott is előjött a hiba!
-
-
old-dog
aktív tag
-
GabeZkp
csendes tag
Persze a 13.12-es van fent!
-
GabeZkp
csendes tag
De nem értem most netezek elgé rég óta és jó...Reggel netezés közben is rossz volt.
-
GabeZkp
csendes tag
Szóval valamikor úgy gondolj magát és jó minden valamikor meg rossz.
-
-
envagyok
veterán
Kb. 4-5 éves 6850-es van, tudja vki hogy milyen verziójú displayport van rajta, és lehet-e 4k-s tv-re kötni átalakítóval?
-
halhatatlan
aktív tag
üdv!
van pár kérdésem!
ezek minek a hőfokai( MeMio) (Árnyaló), és az nagy baj ha 8-10-12c fok-kal nagyobb teszt alatt mint a GPU Dioda?
végeztem egy kis hűtő átrendezést a vga-an mert a gyári ref nagyon hangos! (sapphire 6870)[ Szerkesztve ]
-
halhatatlan
aktív tag
a gyárit le vettem, ezt a régi Artic Coolink-et meg rá tettem.
sokkal jobb is mert 2d-alatt 38-40c lett, a 45-47c helyett, és nagyon csendes a gyári-hoz képest.
viszont a gpu-t ha huzom egy nagyon minimálisan is,akkor driver leállás-i hibát ír ki a windows.ezt még elviselem neki, a csendesség képébe.
a memoria az meg most elmegy 1200mhz eddig soha nem bírt 1100-nál többet. -
F_Zolee
veterán
válasz halhatatlan #28127 üzenetére
Az nem akkora probléma. Nekem is úgy volt a 6850-en. Ha 80°C alatt van minden akkor no problem.
-
F_Zolee
veterán
válasz halhatatlan #28129 üzenetére
Az még nem vészes. Majd ha bejön a hűvösebb idő akkor lesz az alacsonyabb is. Max a kártyára kellene még valami ventit ráirányítani...
-
12cantona
csendes tag
Sziasztok. Van egy MSI HD6850 videokártyám és azt vettem észre, hogy nem tudom átállítani MSI afterburnerben a ventilátor sebességet (alapjáraton olyan 70-80%-on pörög és nagyon hangos, ezért szoktam szabályozni 40 körülire). Viszont tegnap bekapcsoltam a gépet és végig kegyetlen hangos volt, viszont Afterburnerben hiába ír 40%-os ventilátorsebességet, mégis nagyon hangosan pörög és sehogy sem tudom átállítani, független attól, mennyit ír a programban. Esetleg tudtok valamit tanácsolni? Előre is köszi
-
12cantona
csendes tag
válasz F_Zolee #28133 üzenetére
Pár napja szedtem ki a helyéről a kártyát, a ventiről leszedtem fültisztítóval a port, meg kifújtam rendesen, aztán visszatettem a helyére. Sokszor csináltam már, nem hiszem hogy rosszul helyeztem volna vissza, eddig sose volt vele baj.
Egyébként melyikre kábelre gondolsz?
[ Szerkesztve ]
-
rover45
őstag
Sziasztok, lenne egy furcsaságom. Adott egy Sapphire Radeon HD6790, ami DVI-n keresztül egyáltalán nem ad képet 1 hete, HDMI-n keresztül tökéletes, de a ventilátort folyamatosan full fordulaton pörgeti. Mi lehet a kánya vele?
-
Submarine
senior tag
Sziasztok!
A VGA hiba topikba nem nagyon jár senki, azért írom ide:
Engem egy VTX HD6850 szolgál már vagy 3 éve hűségesen.
Egyetlen háklija van 0km óta, hogy a (beszerelve) felső DVI csatin, dsub/dvi átalakítóval, dsub-os monitorra kötve, játszani kell a csatlakozóval, magán a kártyán, hogy jól álljon.
Ugyanis a piros hol elmegy, hol visszajön. De ha be van állítva, akkor semmi gond, mindent megjelenít amit kell, nem kell piszkálni.
Eleve DVI-s monitoron nem volt ilyen problem.Keresgettem a pinout-ok között, és talán a különálló kereszt alakú részben lehet kontakthiba, de kívülről nem lehet orvosolni, és nem lettem benne biztos. Forrasztások rendben vannak, nem mozognak.
Arra gondolok, a csati belsejében nem smakkol valami.Igazából arra lennék kíváncsi, hátha tudjátok konkrétan melyik érintkezővel lehet gond.
Köszi!IGEN néztem másik átalakítóval, 3 különböző típussal is ugyanez a jelenség.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz Submarine #28141 üzenetére
Nézted másik átalakitóval? A kártyákon lévő dvi elég atombiztos darab...
Amugy ja a különálló 4 db analóg tüske viszi át a jelet ilyenkor, nagyon ritka hogy kikönnyűl a benne lévő érintkező, egyszer láttam ilyet akkor az egész csatit kicseréltem. Tűvel is meglehet csinálni amugy de csak akkor ha nem olyan szintű a kopás.[ Szerkesztve ]
-
Submarine
senior tag
válasz djculture #28142 üzenetére
Jaja, persze.
A csatlakozó lefelé, és kicsit kifelé kell hogy álljon, mintha rá kellene feszüljön.
Vagy ha felfelé feszítem, akkor van még egy pont ahol minden stimmt.
És új korától ilyen, nem kopás.
Mondjuk a kialakításból adódóan, másfelé nem nagyon lehet. Talán valami lemezcsík nem érintkezik belül.
Gondot lényegében nem okoz ezért is írtam, hogy "háklija".Akkor jól sejtettem, Köszi hogy foglalkozol velem!
[ Szerkesztve ]
-
Submarine
senior tag
Sziasztok megint!
Hogy működik a cross fire?
Ha együt megy két 6850, akkor a ram pl. összeadódik?
Milyen kártyával lehet egyáltalán "pároztatni"? -
djculture
félisten
válasz Submarine #28144 üzenetére
Nem adódik össze mert az arf mód ami manapság használnak a driverek külön számoltatja a teljes képkockát mindkettő gpu-n. Amugy azonos családba tartozó gpu-kat össze lehet kötni pl az 6850-et egy 6870-el de akkor a 6850-hez fogja magát lassitani a nagyobb kártya is.
-
winhate
őstag
Hali
Most jelen pillanatban ez a driver van fennt:
14.501.1003-141120a-177998C (catalyst 14.12)Érdemes felrakni az update altal ajanlott:
15.20.1062-150715a-187142c
versiont ?os: win7 64bit
hw: gigabyte 6850 1gb ocKöszi
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Mesterséges intelligencia topik
- E-book olvasók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Androidos tablet topic
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest