Új hozzászólás Aktív témák
-
Arkangel
csendes tag
Itt bepipálod hogy minmaxavg + fps utána pedig az indított game alatt az F11-el be és ki tudod kapcsolni vagy azt is beállíthatod hogy hány másodperc után kapcsoljon ki automatikusan.(stop benchmark...)
Az eredményt pedig a C:\Fraps\benchmarks\ -ban találod meg. (már ha ide van telepítve)
én így csináltam a COD alatt.
aneda: jól látod.
[ Szerkesztve ]
-
PAtr0n
addikt
válasz Str8 sk8r #1109 üzenetére
Jó eredmények!
Akkor most a caps viewerben futattad a fánkot?Megcsináltam én is, hasonlítsátok össze ezzel:
GPU temp: 65foknál nem ment tovább
FPS: max:21 min:12 avg:15
MSAA: 4x ellapsed time: 60sec
ja és 1024x768kari: 750/525 (DDR2) húzva ennyi.
Meglátszik mennyivel jobb a 4830, meg egy jó kétmagos rendszer, az alábbi konfig csak ennyit produkál.
Amúgy a furmarkot használjátok, az az igazi! Ott kiderül, hogy bírja e a gép
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
PAtr0n
addikt
válasz lsnuker #1090 üzenetére
Meg lehet valahogy oldani azzal az átalakítóval, hogy a fülesemben szóljon a hang?
Tehát ha én azt szeretném, hogy alapértelmezett hangkarinak használja a Winfos. Na meg hová tudnám dugni?
Lehet nagy marhaságot kérdeztem, de hátha van benne valami"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
bpx
őstag
üdv!
van esetleg valaki aki E4300-al (vagy hasonló kaliberű procival) használ 4830-at?
(nem feltétlenül alapórajelen) kíváncsi lennék, hogy hogy mennek vele a játékok/kihasználja-emostani konfigom már nem elég a mai játékokhoz, így arra gondoltam, hogy úgy tudnám legolcsóbban megúszni a "fejlesztést", ha az x1950 pro-t lecserélem egy jobb vga-ra (itt jön képbe a sapphire 4830 28.4k-ért) + a procihoz veszek egy jobb hűtőt és mehet a tuning (mondjuk 8x400 ha bírja)
[ Szerkesztve ]
-
lsnuker
tag
Nem! Az az átalakitó HDMI-n keresztül továbbitja a digitális hangot a LCD / Plazma TV-nek!
Intel Core 2 Duo E7300 2,66 Ghz, 2x2 GB DDR2 800 Kingston HyperX, Sapphire Ati Radeon HD5750 1GB PCX, HDD 500GB Samsung SpinPoint F1 SATA2, HDD 300 GB Maxtor SATA2, HDD WD 1 TB SATA2
-
wutuka
aktív tag
Üdv!
Nekem is van szerencsém már két órája tulaja lenni egy Sapphire 4830-nak.
Esetleg van valakinek tapasztalata,hogy mennyi kell prociban a kihajtásához frekiben?
Jelenleg az E8200 3500 MHz-n ketyeg,és össz vissz 11700 3D06 pötyit értem el.Ezt tudta a Gigabyte HD 3870-em is...
Ilyenkor mi van?Lionel Messi : The Best !
-
PAtr0n
addikt
Alapórajeleken mérted mind2őt?
Érdekes az eredmény, de azért többet kéne tudnia a 4830-nak, kb. 15-20%-al.
Mondjuk a szintetikus tesztek nem mérvadóak, próbálj meg inkább te is játék benchmarkokkal tesztelni, meg egy két, erre szakosodott progival, és úgy összevetni."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
wutuka
aktív tag
Természetesen.VGA esetében nem szoktam tuningolni.
Catalyst 8.12-vel csináltam a tesztet a 4830-esetében.A 3870-nél a 8.11 volt fenn.
Ahogy nézem a külföldi tesztoldalakat a 4830 semmivel nem tud több pontot 3D06-ban mint a 3870.Érdekes.Ugyanakkor játékokban kicsit erősebb.Lionel Messi : The Best !
-
LordVader80
őstag
válasz lsnuker #1116 üzenetére
Egy napja küzdök azzal, hogy megszólaltassam a tv-m azzal az átalakítóval, de nem sikerül már mindent végigpróbáltam, szerintem valami banális dolgon múlik, amire nem figyelek oda. Valami ötlet, hogy tudnám elérni?
Ha nem rakom fel a hdmi drivert, akkor a vista felrak magának egy HD audio drivert, ekkor ez látszik:[link] tehát érzékeli, hogy hdmi-n szeretném a hangot kiküldeni, csak éppen a tv nem szólal meg. Próbáltam már többfajta átalakítóval, DVI-I és DVI-D vel is.
Ha felrakom a hdmi drivert, akkor meg ez látszik:[link]
eltünt a választható hangok közül a hdmi, viszont eszközkezelőbe bekerül az Ati-HDMI audio, plusz a realtek managerben is megjelenik a digitális kimenteknél a hdmi csati jele (jobbra alul), de meg se nyekken.Valahogy úgy kellene szerintem, hogy megmaradjon realtek managerben+eszközkezelőben (ahogy a második képen) és ez mellett a hangeszközökben is ki lehessen válaztani (mint az első képen)
De az az ami nem sikerül
May The Force Be With You!
-
wutuka
aktív tag
Jól látom? Ez a kari variál a frekivel? 2D--ben 160 Mhz a Core,és 250 a memcsi órajele!
Lionel Messi : The Best !
-
Havajava
tag
9800GT
Íme a nagy konkurens 9800GT 3D mark 06 tesztje E7300-al. Nem flame-nek szánom csak azért, hogy megnézzétek. Mondjuk OC kari valamivel magasabb órajeleken megy mint a ref.
A legfrissebb nV driver (WHQL). Ha esetleg valakit érdekel teszek fel Vantage képet is kicsit hasonlítgatni, mert ugye a 4830-at ez ellen pozicionálta az Ati.
kegyetlen xar lassú ez a képfeltöltés )[ Szerkesztve ]
Milyen hosszú az a pad amin 3 nő ül? - 6 láb 3 hüvely!
-
csibor
addikt
válasz LordVader80 #1121 üzenetére
1 kép szerint kéne jól működni.Gyári ATI átalakítót használsz,és a jó kimenetre tetted fel?Mert én elkövettem mind 2 hibát.
-
lsnuker
tag
Kedves sorstársaim! Áruljátok már el nekem hogy jó büdös pi(sáb@ kell feltelepiteni a 8.12 - es Catalystet? Leszedtem a 40 Megás packot. felraktam! Resi után 800x600 4 bites szinmélység........ahh mondom...... nah akkor előről régi driver uninstall, új felrak utána már el sem indult ugyanis miután betöltötte volna a winfost a képernyő kikapcsolt(Standby) Csak a csökkentett mód segitett!!! Ötletek?
MSI 4830 OC -m vanIntel Core 2 Duo E7300 2,66 Ghz, 2x2 GB DDR2 800 Kingston HyperX, Sapphire Ati Radeon HD5750 1GB PCX, HDD 500GB Samsung SpinPoint F1 SATA2, HDD 300 GB Maxtor SATA2, HDD WD 1 TB SATA2
-
Dyrg
aktív tag
Régebben írtam, hogy a MiSI 4830-ast az Aquában megrendeltem, ez volt kedden most pénteken rájuktelefonáltam, hol áll az ügy, aztán mondja a csaj, hogy a munkatársa odaírta, hogy sehonnan nem tudják jelenleg beszerezni. Úgyhogy ott ne várjátok a karit.
Viszont, néztem egyből egy másik helyet itt e aztán felhívtam őket egyből, hogy van-e Sapphire HD 4830, mondták, hogy 20 perc múlva hívjam vissza őket, visszahívtam aztán közölték, hogy délután lehet érte menni. Szóval ajánlom mindenkinek, 29.181,- Ft jelenleg.Megvenni és megszerelni...
-
LordVader80
őstag
Nem gyári ati átalakító, de több fajtát próbáltam. Ha az első kép a jó, akkor mi a fenének adna ki az ati külön hdmi-s drivert? (ha a vistás bépített driver jobban funkcionál, bár esetemben sajnos ez sem igaz )
Ha jól tudom, a Sapphire kariknak mind2 kimenete egyenértékű, vagy ezt rosszul tudom?
May The Force Be With You!
-
wutuka
aktív tag
válasz lsnuker #1129 üzenetére
Én is szenvedtem vele eleget.Most működik rendesen.3-ra sikerült.Szerintem nem tudod elrontani a telepítést.
Ajánlatom:Szedd le a progit valami értelmes programeltávolítóval,és elöször a gyári drivert rakd fel,(nekem a cd-n a 8.10-es van),utána nyomathatod a 8.12-t.
Csak lényeges,hogy ne legyenek maradékok az előző driverből,mert akkor összeakadás lehet...Lionel Messi : The Best !
-
milbo
aktív tag
A Caps Wiewer azt írja hogy: Shader Processors 800unifided
Szép is lenne! -
foxboro
tag
Hi!!!
Szerintetek melyik a jobb választás a következők közül:
Asus 4830 512MB
MSI 4830 512MB
Sapphire 4830 512MBA Zafír árban jó, megbízható is???? Eddig csak Asus kártyáim voltak...
Várom válaszotok!!!Üdv!
-
Dyrg
aktív tag
Hát a haver hétfőn hozza a kártyát, kedden pakolok fel képeket...
Megvenni és megszerelni...
-
Dyrg
aktív tag
Jó itt mindegyik kártya, mindegyik ugyan azt tudja, inkább azon múlik, hogy hol és mennyiért árulják és meg tudják-e hozni, mert nem mindig van raktáron. Én is MSi-t akartam, mert jobb a nyák és 3év gari, aztán Sapphire lett belőle. Az Asus meg 4000-el drágább...
Megvenni és megszerelni...
-
csibor
addikt
válasz LordVader80 #1131 üzenetére
Hd3870-nek csak alsó kimenete viszi a hangot.A nem gyári dvi-hdmi átalakítónak nincs hangsáv átvitele.Szivtam is rendesen vele,a dobozból kimaradt,és első körben után gyártottat vettem.
-
Str8 sk8r
őstag
...nem bírtam már tovább...megcsináltam az extrém tuningot...hűtő modolva, mem hűtőbordázva...GPU: 700MHz mem: 1075MHz...
...GPU Caps:
-FPS: max: 72 min: 64 Avg:70
-MSaa:4X 1024/768felbonti ellapsed time: 400sec
-proci: 15X215MHz ram 804MHz Cl4.4.4.12
...a GPU hőmérséklet viszont emelkedett: 71°C-ig... ...×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×
-
lsnuker
tag
Nos leszedtem azzal a progival az előző ati drivereket. majd fel akartam telepiteni az ujat! Telepités után kiirta, hogy nem kompatibilis.
Intel Core 2 Duo E7300 2,66 Ghz, 2x2 GB DDR2 800 Kingston HyperX, Sapphire Ati Radeon HD5750 1GB PCX, HDD 500GB Samsung SpinPoint F1 SATA2, HDD 300 GB Maxtor SATA2, HDD WD 1 TB SATA2
-
Arkangel
csendes tag
Egy kis ritkaság [CLUB3D HD4830]
Lehet ilyen is van valakinek, ha igen ossza meg velünk!A zafíroknak viszont drasztikusan lement az ára majd mindenhol 30K alatt van! Találtam extrém helyet is ahol 39K
-
lsnuker
tag
Na már jó. Sikerült feltennem a 8.12 -t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
- Asus Rogstrix RX570 8Gb BESZÁMÍTÁSSAL!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest