- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz KissLucifer #20798 üzenetére
Attól függ milyen proci van mellette /ez a két legnagyobb 12 V-ot fogyasztó/, de elég lehet. Ha jól értem akkor a tápon 2 db "molex" csatlakozó van, van olyan pcie tápkábel aminek csak egy kell, az is elég.
Az élet kegyetlen .
-
aktív tag
ASUS S775 P5P41T/USB3 alaplap, 4 Gb memória, Intel Core2 Duo 3.06GHz 3MB 775 E7600 proci mellé keresek videokártyát. Nem játékra, hanem Office, képfeldolgozó (RAW kifejtés), kép adatbázis kezelő, video vágó progikhoz és netes tv-zéshez kell, Win7 alá.
Radeon 6770-re gondoltam, de melyiket válasszam, ha TV-re is szeretném kötni, de nincsen HDMI bemenet rajta. Hasonló árkategóriában mi van még?
köszi -
199ATI3
csendes tag
hali! kellene egy kis help!
VTX3D HD 6750 512MB DDR5-öt hajtok 2és fél hónapja ezen konfig alatt:
ATHLON II X3 455 3,3 GHZ
4GB 1333MHZ RAM
ASUS M5A78L LE
WIN7 64 BIT HOME PREMIUM
500GB HITACHI HDD
GABA 2936 (Nincs benne venti!!)
Chieftec CTG 80P 400Wna most a problémám a következő:
játékok alatt a proci szépen csöndben végzi a dolgát melegedése kb 0, akkor a ház szellözése szerintem jó viszont a vga meg pl Alan Wake közben 95C-t is elért már! (ez ritka általában csak 80és 87C között van max terhelés alatt! persze játékfüggö ez is!)
Aktív hűtésű 8centis ventije van de nem tudom mért melegszik ennyire
tuning nem volt! köszi a segitséget! -
199ATI3
csendes tag
ja még annyi hogy hivatalos site-on
http://www.vtx3d.com/products_features.asp?id=76
az órajelek 700 és 1000MHZ-ek viszont a gpu-z és a aida 64 is 800 és 1100-at ir de tuning nem volt! (tudomásom szerint )
ez lehet a melegedés oka?pár kép:
gpu-z: http://www.kepfeltoltes.hu/view/120504/1_www.kepfeltoltes.hu_.gif
control center no tuning ahogy látom: http://www.kepfeltoltes.hu/view/120504/31966396N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png -
199ATI3
csendes tag
bocsi hogy darabokban irogatok csak új vagyok még és új dolgok jutnak eszembe!
itt egy kép alap állapotban:
http://www.kepfeltoltes.hu/view/120503/1_www.kepfeltoltes.hu_.gifez meg játék közben:
http://www.kepfeltoltes.hu/view/120503/3_www.kepfeltoltes.hu_.gifés visszaolvastam jó pár oldalt és ezt láttam:
"Az Extreme burn-in kapcsoló mindkét esetben durván 1-2 fokot tett hozzá. A másik két érték (MemIO és az árnyaló) a 800-as mérésnél 88 és 92 fokosak voltak. Bár ez mindegy, ezeket nem hűti semmi, szóval ezzel nincs mit kezdeni. Ráadásul 100+ fokra vannak hitelesítve.
A ventim 100%-ra volt állítva, és azért így már bőven hallani."erre a válaz a következő volt:
"Bár ez mindegy, ezeket nem hűti semmi, szóval ezzel nincs mit kezdeni.
Mint írtam ezek is gpu-n belüli hőfokok, tehát ha van hűtő a gpu-n akkor bizony ezek is hűtve vannak."Akkor ezek szerint 81,5 fokos a vga-m? és nem a (MemiO-t és árnyálót kell nézni ?)
és akkor igy igazából nagy gáz nincs is? vagy én parázok nagyon? -
199ATI3
csendes tag
hát azt nem tudom hogy jó e vagy nem a szellőzése!
venti nincs benne azt tudom!
vga mellett kb egy 10x15centis viszonylag nagy lyukakkal ellátott rácsozat van! procinál is van egy de az nem melegszik fel csak max 45-re játék közben!
itt a ház pontosan ilyen:
http://ipon.hu/webshop/product/gaba_2936/138567
valami megoldás hogy lehetne csökkenteni a hőséget?
vagy egyébb javaslat? -
Sanyi19
őstag
Az összes VTX3D 6750 800-sp-s? Akkor el lehet vele érni könnyen a 6770 szintjét.
Pláne, hogy még a gyári órajel és a fesz is emelve van. Milyet mehet már tuningba. Mondjuk a hűtés az más kérdés, hogy már ezt sem bírja.[ Szerkesztve ]
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
199ATI3
csendes tag
nem hiszem hogy gyári tuningos vagy nem tudom hogy lehetne tök alapértelmezettre állitani a vga-n mindent? (órajelek,freki,minden...) köszi!
-
Sanyi19
őstag
válasz 199ATI3 #20811 üzenetére
Mivel a GPU-Z-ben a default clock egyezik a GPU clock-al így a kártya alapon van. A bios-a szerint. Ha te vagy valaki nem cserélt rajta biost akkor, ez az alap órajel, a gyártó ezt a példányt valamiért ilyen órajellel adta ki. Ha meg már valaki piszkálta, akkor meg kell keresni az eredeti biost és ráflashelni. De én inkább azt ajánlom, hogy hagyd így és hűtsd le valamilyen úton. Sokat dob rajta az a plusz.
Egyébként alulórajelezni tudod a catalyst-ban is, ugyanott az overdrive-ban.
[ Szerkesztve ]
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
199ATI3
csendes tag
alul órajelezés már volt! viszont érdekes mod amikor kikapcsoltam a gépet majd vissza mindig viszaált a 800 - 1100-ra! a 700 - 1000-ről!
-
199ATI3
csendes tag
ezt a catalytsban nem is lehet állitani?
biosban mit keressek? -
199ATI3
csendes tag
na afterburner-el órajelek ugymod a gyári 700 és 1000-en, venti maxon, gp load alan wake-nél 100%, fps kb 40-50 között a hőfok pedig max 84C ! kicsi javulás!
-
szente
addikt
válasz 199ATI3 #20817 üzenetére
Szerintem amúgy tényleg dobjál 2 db ventit a gépedbe. Egyet előre, egyet hátra. Nem igazán tesz jót egyik alkatrésznek sem, ha nincs benne venti.
Ha költséghatékony megoldást keresel, és nem riadsz vissza egy kis gánytól, akkor szerezzél kettő elhullott tápegységet, aztán szedd ki belőle a ventit. -
Vhiktor
veterán
Az mitől van, hogy mostanában sokszor kapok olyan üzenetet, hogy a képernyő illesztő nem válaszolt és utána helyreállt?
HD 6770ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz szente #20820 üzenetére
Nincs.
Igazából eddig CryEngine alatt tapasztaltam, amikor fejlesztek.
De már 3-4 éve folyamatosan fejlesztek vele, eddig nem volt ilyen problémám, kb 2 hete csinálja.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
nagyúr
válasz 199ATI3 #20823 üzenetére
Egyik sem hazudik csak a GPU -ban 3db hőérzékelő van elhelyezve!
1, DispIO
2, MemIO
3, árnyaló
a Kombustor az 1.es értéket (DispIO) monitorozza viszont az After burner a leg magasabbat méri ami szinte mindég a MemIO szok lenni minden VGA-nál!
Általában mindég a MemIO a leg magasabb de 5-6.foknál nem lenne szabad magasabbnak lenni mint a másik 2.hőfok!
Három esetben fordul elő!
1, Nem fekszik fel rendesen a hűtő a GPU -n!
2, Rosszul van pasztázva a GPU (gyárilag elég sokszor előfordul egy újra pasztázással nem ritka hogy 10-15.fokot is javul a hőmérséklet)
3, Gyárilag egyenlőtlenül van felcsiszolva a GPU -val érintkező felülete a hűtőnek (sajnos ezis elég gyakran előfordul)
Végére egy kombustor kép az én Asus 6750 esemről
Tehát valahogy így kéne kinézni a hőfokoknak ha jól van pasztázva és rendesen felfekszik a hűtő! Az igaz nekem egy AC TwinTurbo Pro hűti a kártyát teljesen némán 30-35.% os fenti fordulat mellett is ilyen hűvösen tarja!
-
199ATI3
csendes tag
az igen milyen hideg van nálad
nállam szaunázás megy! érdekes mód most délután afreburnerrel tökörésztem a venti beállitásával (ez se volt jól beállitva!) 80C-nél kap 52%-ot? xD az kevés és már "csak 81-82C" a max full terhelésen! xD (800-1100mhz-en)
és "csak" 77-78" (700-1000-en) -
nagyúr
-
199ATI3
csendes tag
a feszed 1,100 nekem meg 1,125 hogy lehetne valhogy ezt csökkenteni? lehet ez okozza a melegedés? nekem jó lenne alcsonybb is csak ne legyeny ilyen meleg
-
hdcsaba87
aktív tag
Sziasztok!
A fent topik címében említett videokártyáknak van-e olyan típusa amelyiknek 2 db HDMI kimenete van?
-
The Kuti
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy Sapphire HD 5770-em (az alábbi linken láthatjátok milyen) és az vele a problémám, hogy a Resident Evil Operation Racoon City-ben meg még néhány játékban (Mafia 2, Mass Effect 2) ugráló elemekre lettem figyelmes. Egy kép mire is gondolok:
DE (szerintem ez benne a csavar) A Modern Warfare 3 1280x1024-ben úgy hogy minden maxon simán megy, tiszta kép és maximum játékélmény . Nagyon sok mindent kipróbáltam már, de nem találtam megoldást, ezért kérem a segítségeteket. Amit eddig próbáltam: 9.12 és hotfix driver,10.1 catalyst, 11.5b hotfix driver, 12.3 és 12.4-es catalyst, BIOS újraírások, feszültségemelés lehetetlen csökkentésnél a gép lefagy, "downclock" sem használt. Előre is kössz a segítséget!Konfigom: ASUS U-65GA 650W tápegység
Core 2 Duo E7200 processzor
2x2Gb 1066Mhz Kingmax RAM
Gigabyte GA-P31-ES3G alaplap F7a BIOS-szal
Windows 7 Ultimate 64-bit operációs rendszer[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz The Kuti #20829 üzenetére
Szerintem ez nem a kártya hibája, hanem a játék grafikus motorja hibázik.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
The Kuti
csendes tag
válasz Trebron09 #20832 üzenetére
Heaven-en ugyanez a jelenség látható, furmarkon pedig pixelhibák. 3Dmark 2011 Basic-en nem találtam semmi rendellenességet. Win7 és filmek alatt semmi hibája nincs a képnek, sőt még a Modern Warfare 3 is megy elég jó grafikával. Driver hibára gyanakszom, de eddig nem sikerült 100%-osan működő drivert találnom . Esetleg valaki megtudná mondani melyik catalyst-tel jött ki a kártya mert a telepítő CD hozzá eltűnt és fogalmam sincs melyik catalyst volt rajta.
-
1888tibi
csendes tag
sziasztok nekem egy olyan problémám lenne hogy vettem egy 5770 es vidikarit de nem akarja a teljesitményt hozzni a játékoknál gépem cor2 duo 7300 3 giga DDR2 500 vinyo asus lap meg a kártya szerintem drájver problémák lehetnek de nem tudom
-
szente
addikt
Hali!
Valaki találkozott már olyan problémával, hogy ha DVI-n be van dugva a monitor, HDMI-in meg a TV, akkor a monitoron be-be villannak dolgok nagyon pici időre? Általában akkor, ha görgetek Firefoxban, vagy valami mozgás van az asztalon. Játékok alatt nem csinálja, ha kihúzom a HDMI-t, akkor sem. Próbáltam driver nélkül is, de úgy is ugyan ezt csinálja.
A kártya viccelődik, vagy a Windows? -
andrasko
senior tag
Sziasztok,
Elírás, vagy "átcsészés"?
1) SAPPHIRE HD 6770 1GB GDDR5 : 750/1000
2) SAPPHIRE HD 6770 1GB GDDR5 : 850/1200
Konkrétan az első egy 6770-nak címkézett GDDR5-ös 6750?[ Szerkesztve ]
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
andrasko
senior tag
válasz szente #20837 üzenetére
Találkoztam VTX3D 6770-nel, ami szintén be-bevillant. (baromi zavaró volt)
Csinálta dvi és dsub csatival is, terheléstől függetlenül.
Ez esetleg jellemző minden 6770-re?
Neked milyen típus csinálja?[ Szerkesztve ]
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
andrasko
senior tag
válasz szente #20843 üzenetére
Egy "szabadfogású" gyakorlathoz hasonlít a különböző vga-k adott szérián belül.
Nagyon hajaz a lengyel D.T.Gas autógáz rendszerre....
amit találnak raktáron összeraknak, olcsó legyen!ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
The Kuti
csendes tag
válasz szente #20843 üzenetére
Van akkor egy másik megoldás is, feltéve ha az alap órejel igen alacsony és ezért ugrál:
1.: Bekapcsolod az OverDrive funkciót
2.: Létrehozol egy profilt Catalystben, elmented, de nem aktiválod.
3.: Megnyitod a c:\users\[felhasználónév]\appdata\local\ati\ace mappát (állítsd be a rejtett mappák megjelenítését).
4.: profiles.xml fájlt társítod jegyzettömbhöz.
5.: Megkeresed a következő 2-szer 2 sort:
Feature name="CoreClockTarget_0"
Property name="Want_0" value="15700"Feature name="MemoryClockTarget_0"
Property name="Want_0" value="30000"
6.: Átírod őket a következőkre:
Feature name="CoreClockTarget_0"
Property name="Want_0" value="40000"Feature name="MemoryClockTarget_0"
Property name="Want_0" value="90000"
7.: Mentesz majd bezárod
8.: Belépsz ismét Catalystbe és aktiválod a mentett profilt.
Ezzel a tétlen állapotban lévő órajeleket módosítottad 157/300-ról 400/900-ra.Ui.: Ez egy kis hőmérséklet emelkedéssel is jár.
Remélem megoldja ez a problémádat . -
andrasko
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest