Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Márton111

    aktív tag

    A köldökcsap tiplin a recék arra szolgálnal a felület növelésén kívül, hogy a fölösleges enyv ki tudjon folyni a lyukból .Dolgoztunk esztergán lehúzott recementes tiplivel erősebben repesztette az anyagot, mert a fölös ragsztó nem tudott kifolyni (méreter fúrt lyuk mértre darabolt tipli volt teljesen be kellett ütni.(a fúrót persze tizedmm-re a tiplihez választottuk nem csak úgy 10-es han em 9,8stb)a ragasztó konziszetnciája és mennyisége is be volt állítva.
    A lamellón bordák úgy lesznek hogy a bükkfát egy acélmatricában összepréselik amin minta van.Emiatt ha nedvességet kap (ragasztó) megdagad és nem is zsugorodik vissza. Ez segíti a kötés erejét.
    Gondolom a dominó tipliket is acélmatricában préselik.(nem volt a kezemben de logikusan így lenne) Tehát ha készíttetsz egy ílyen matricát amibe mondjuk 5 tipli préselődik egyszerre akkor egy hidraulikus kézi préssel szakszerű tipliket készíthetsz.(gondolom én)A ragasztó a bordázatlan tipliknél nyilván nincs hol kifollyon, azért nehezebb beütni.

    A marómba kb 4000Ft-ért újíthatok 12-es kést ami élezhető 4x,5x (pénzért + 4 x-eri úttal 2x oda 2x vissza ) vagy a cserelapkás marómban 1db 50x12-es lapka 2100Ft, fordítható 2x használatos, de mivel 2 kell bele 2100Ft ha a 2 lap 2 életéből 1 elkopik... vagyis mintha élezőbe menne 1x a kés (de nem megy sose :),"élezés" 10perc tisztogatással együtt )
    a 30x12-es lapka(főleg ezt használom)... meg 1700Ft/db azért 2db 1festool gyalukésnél olcsóbb Kb azonos ár mintha forrlapkásat megvenném, és éleztetném, de nem kell élezőbe rohangászni ,ezt ott fizetem ki, hogy a cserelapkás marószárat ki kell 1x pengetni.

    Porelszívás tőlem függ hogy oldom meg (a 100-as csövet rögzítem a maró mellé)majd ha vettem még pár métert belőle

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák