Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Soká #6135 üzenetére

    "van valamilyen konkrét oka annak, hogy éppen a DW702-t szemelted ki,"

    Ennek az a története, h elmentem Debrecenbe (50+50 km), h kipróbáljam a DeWalt nagyobbik szalagfűrészét. (Úgy két hete talán) Amikor megláttam, h annak a tárgyasztala egy vékony és éles eloxált alu profil, elálltam a vásárlástól menten. (Élére állított 7-10 cm bükk deszkáimmal szerintem hamar kilyukasztanám azt az asztallapot.) Ott megbabráltam ezt a DW 702-t. Kurvául tetszett, h vaj könnyű, és nagyon kompakt. És nem ment ki a fejemből két hét alatt se ennek a finom működésnek az emléke. Nagyon komoly akcióban van. 160-ról 90-re engedte le a DeWalt. Ebből még mindig tudtam egy szintén jelentőset alkudni. Szögvágást csak ritkán, döntött vágást pedig soha nem kell csinálnom. A meglevő két gépem ezt tudja egyébként. A nagyobbik még kihúzható is, úgyhogy ha valami ritka munkához mégis kellene, nem lesz hiány. És még ez a 250-es lap se lesz kihasználva. Eddig a kis 210-es metebó állta a frontharcot (jól-rosszul, de mától hál'isten, nyugdíjas őkelme). Fél év után most kellett a héten kimozdítanom a 90/90 fokos állásából, de azt sem a fajátékhoz. Azzal már a 100-as colos deszkát sem tudtam átvágni néhány mm híján. Ez a 702-es 150x40-et tud, amit már meg is mértem, hogy nem e elírás volt a honlapon.
    Abból DW a sorozatból, amit a linkben végigmustráltál, emlékezetem szerint ezt a magas precizitást a finom kezelhetőséggel ötvözve 200 ezer pénz alatt egyik sem tudja. Ez meg csak 76 volt.

    (Ó, az előző hsz-ekben mindig 150-es lapot írtam 250 helyett! Biztosan észrevetted, és korrigáltad fejben - mert azért a 150-re a 80 fog talán fel se férne :D )

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák