Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Márton111 #6097 üzenetére

    "Amúgy azt honnan veszed hogy a fűrészlap tönkremegy ha az automatikus kéz hozzáérés érzékelő leállítja és le is rántja az asztal lap szintje alá???"

    Létezik egy ilyen fejlesztés. Nem tudom fejből idézni a nevét (valami ...SAVER). Ide a fórumra is fel lett téve tavaly a linkje egy demofilmnek, ahol egy ún. virsli tesztet mutattak be vele. Amint a virsli hozzáért a koronghoz, a brummfeszültség elvén működésbe lépett egy robbanószerkezet, és berobbantotta az asztal alá a fűrészlapot. A virslin pedig nem lett nagyobb sérülés, mint egy kb 1,5 mm-es bevágás. De volt itt film arról is, h egy idióta asztalos miként vágta le az ujját ugyanezzel a géppel szánt szándékkal egy éles (nem virsliteszt, hanem igazi ujjteszt) demofilm kedvéért. (Állítólag ki volt kapcsolva a védelem a gépen, merthogy azt kikapcsolhatóra tervezték??? olyan esetekre talán, amikor a nedves fa vezetné a brummfeszültséget? Logikai agymenés ez, lehet, h nem is igaz. Volt, aki abban is kételkedett (talán mdk01)?, hogy az ez a gép volt, és abban is, h valóban levágta az ujját.)
    Ha Winner kolléga megkönyörül rajtad, ismét belinkeli biztosan ezeket a linkeket, mert ő profi abban, hogy megtaláljon régi dolgokat, és évekre visszamenőleg is emlékszik olyan kulcsszavakra, amivel pillanat alatt megtalálható egy hsz. (Én például nem bírok visszaemlékezni, h milyen saver ez a saver?)

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák