Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fogtunder

    nagyúr

    válasz fogtunder #59243 üzenetére

    kalandok a HC 260 C-vel, hátha valakinek még hasznos lesz. szerkesztettem alá a lábak helyett egy kis műhelykocsit, a korábban linkelt alis tekerős görgőkkel, amik nagyon jól szuperálnak, nem csúsznak, jól lehet őket szintezni egyenetlen talajon is. maguk a görgők elég kicsik, egy földre ejtett csavaron is meg tudnak akadni, egy kábelen már biztos nem tolod át őket, ha össze van takarítva a földön, könnyen mozgatható, ami rajtuk van, de egyértelműen ez a másodlagos funkció.

    kissé kellemetlen meglepetés volt, mikor kiemeltem a gyalut dobozból, felraktam az építményre és rájöttem, hogy a motor kiáll lefelé az alsó síkból, mert azért egyedül nem könnyű emelgetni, de azért meg lehetett oldani.
    amire nem voltam felkészülve, hogy a kézikönyv az összeszerelésnek csak a jó 40%-át részletezi, miután felraktad az etető asztalt és az állítórudat, elengedi a kezed, hogy oldd meg paraszt. nyilván rá lehet jönni, de azért lehetett volna ezt jobban is csinálni, nem nagyon részletezik a mikrokapcsolók helyét se, hogy pl egyengetésnél hogyan kell berakni a forgácselszívó feltétet, hogy egyáltalán be tudjuk kapcsolni a gépet. nyilván youtube videó mindenre van, szóval aki elakad, nézelődjön és lesz válasz, nem feltétlenül magyarul, de azért látás alapján lehet értelmezni. a késtakaró tartókarjának rögzítése elég szar, az imbuszos csavarok mélyen vannak, bittel nem lehet odaférni, a sima kulcsok pedig túl rövidek, hogy körbe lehessen forgatni őket a tartókonzoltól, úgyhogy ez magában egy 10 perces művelet, a jó hír, hogy egyszer kell megcsinálni. aki esetleg nem jönne rá magától, a lefutó asztalhoz rögzül, a kézikönyv ezt se említi.
    összességében nem volt egy iszonyat komplex valami, csak sokkal időigényesebb, mint számítottam rá.

    arra a rövid teszt alatt rájöttem, hogy nem tudok gyalulni, de amúgy lehet vele dolgozni, az asztalok párhuzamosak, a kések jól voltak gyárilag beállítva, szóval ezzel nincs gond, a steller mondjuk lehetne egy fokkal masszívabb is, de hobbi szintre azért jó lesz, 5 méteres gerendákat nem feltétlenül ezzel kell gyalulni.

    kezdem megérteni, hogy miért mondtátok, hogy kell hozzá elszívó, anélkül iszonyat dzsuvás a sztori, amúgy se ártana a körfűrészhez se, viszont helyhiánnyal küzdök. egyrészt milyet vegyek hobbi felhasználásra, jók a random kínai rebrandelt cuccok is, vagy kerülendőek, másrészt létezik-e olyan cucc, amit fel tudnék rakni jó egy méterrel a földszint fölé, falra rögzítve? mert fejtér meg falfelület az van még a garázsban, de a padlón már kezdek nagyon limitált lenni.

    I hate morning people. And mornings. And People.

Új hozzászólás Aktív témák