Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Soká #5181 üzenetére

    "van az a pénz, amiért a 24 éves srác sem szarta volna össze magát!"

    Nem számoltam pontosan ki, kinek mennyire jött ki, de úgy érzem, nem találtad el. Ha mindent korrektül kiszámolnánk, lehet, h nekem egy fillérrel sem jött ki több pénz. Fizetnék én emberhez való pénzt szívesen a jó melósnak, ha szépen ki tudná magát termelni.
    A motivációbéli különbség egyértelmű: Míg nekem a bér stabilnak látszik (de hát ez relatív, mert ha elcseszek vmit, ugorhat itt bármikor minden) és épülget a vállalkozás, addig neki bizonytalan a bér, időszakos a bér, és mint olyan, egyedüli motiváció. Az is egy komoly szempont még, h a fiú (szakács) most fűrészelt vonal mentén életében először (tempóra!), és egy kezdőnek ez olyan kimerítő kb, mint amikor megkaptad a jogosítványodat, egyből egy seggel le kellett volna menned (időre!) mondjuk Riminibe.

    Aki nem lát bele az alkalmazott bérezésbe, az csak azt látja rendre, h van itt pénz bőséggel, azt már ritkábban, h költség is van bőséggel. És a költségek természete, h mire az ember minden kis szirszart összead, ami bizony oda tartozik, hát elmegy a kedve kicsikét a mutatók láttán.

    "150-nél felcsavarodtál volna a fára, akkor azért más színezete lenne ennek a történetnek."

    Juj, ne fesd már az ördögöt a falra, mert még megjelenik!
    Hát persze, h más színezete lett volna ennek a történetnek. Itt van az udvaron második hónapja egy hatmilliós kocsi totálkárosan egy kialvatlanság miatt benézett piros lámpa miatt. Hát ez minden nap újból figyelmeztet, h könnyű nagy bajt csinálni.
    Az ótópályán a Generali kiírogatta óriásplakátokra, h a gyorshajtás ölhet! Megéri?
    ...és suttogtam én, h dehogy is éri meg, és fohászkodtam, h bírjam biztonságosan figyelemmel, h vegyem észre, ha kihagyok, h legyen már vége ennek a hajszának. De hát ez a vállalkozás építés nagyon sokszor arról szól, h ha oda tudod időre tenni az asztalra azt, amit kérnek, akkor felfele, ha nem, akkor lefele épülsz. Kíméletlen dolog, de nincs mese: Vagy bevállalod, v elmégy inkább alkalmazottnak, és irigyled, féled a főnöködet, és elfelejted a motivációdat.

    Egyébként mondj nekem az országban egyetlen olyan munkakört, ami nem (mutyi!) és az anyagi motiváció korrekt!

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák