Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz Succor #49360 üzenetére

    Nagyon tiszteletreméltó az óvatosságod!!! Ezt komolyan mondom, mert sokakban fel sem merül, hogy egy fűrészgép veszélyes üzem. Ugyanakkor félni sem kell, mert az nem segíti a biztoskezű munkát.
    Nos, egy szúrófűrésszel megoldható a feladat, de általában az íves vágásokra való inkább. Egyenes vágást sokkal egyszerűbb körfűrészen vagy szalagfűrészen elkövetni. És mondjuk - én még mindig itt tartok - egy kétcolos bükkfához nem szúrófűrész való. Nagyon lassan fogsz haladni. De szerintem azt is át kell gondolnod, hogy valóban ilyen keresztmetszetű anyaggal akarsz Te dolgozni? Ez azért combos gépet kíván.Vagy izmos karokat. :)
    Én elsőre azt mondanám, hogy tervezz tárgyat 20mm-es fenyő táblásított anyagból, azt fogod tudni kézi szerszámokkal is aprítani.
    És talán érdemes elmerülnöd a a merülőfűrész használatában. :) Biztonságos és újfajta megközelítése az anyagdarabolásnak. Kell hozzá egy megfelelően kialakított nagyobb méretű munkaasztal. Persze, ez most lehet, hogy elsőre nagy falatnak látszik, de ha egy hobbista táblásított anyagokból akar dolgozni, akkor ahhoz jó lehet.
    https://youtu.be/eWqY3-ff_Pw?list=WL&t=411

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák