- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
Új hozzászólás Aktív témák
-
nullpoint
őstag
válasz coopeer #49403 üzenetére
Van az úgy hogy az ember nézi, ott van az orra előtt, mégsem észleli Mindannyiunkkal előfordul.
Bútorlap élét a a szép felülethez vágás után egy egyenes anyag mentén végigmarod, (lehetőség szerint másolómaróval), a kipattogzás mértékét figyelembe véve.
Emiatt a kivánt méretnél 1-2 vagy akár több milliméterrel nagyobbat kell vágni.kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
8th
addikt
Sziasztok
A kerti tárolónak használt garázsunk ajtaja be lesz borítva 6mm osb lappal. Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel kenjem le ha olcsón akarom megúszni a dolgot? A jövőben tervben van, hogy hegesztek oda egy új kétszárnyas kaput de most a házfelújítás közepén annak a pénznek van jobb helye is és felesleges időm sincs most nagyon erre. Tehát csak átmeneti megoldás kéne néhány évre. Köszi.
...
-
troszti
aktív tag
válasz coopeer #49399 üzenetére
Itt vagy egy másik fórumon ezeket a fűrészlapokat ajánlották régebben:
"Freud hosszvágó lapok:
21LU1C 0100 - FREUD körfűrész D:250x3,2x30 Z=22 - 10 950 Ft+Áfa/db - Raktárról kapható (váltó, bevonatolt pasztásan zajcsillapított változat)21LP20M025 - FREUD Pro körfűrész D:250x2,8x30 z:24 - 8 040 Ft+Áfa/db - Raktárról kapható (teflon bevonatos)
Freud keresztvágó:
21LP40M025 - FREUD Pro körfűrész D:250x2,8x30 z:60 - 10 720 Ft+Áfa/db - Raktárról kapható (teflon bevonatos)És ha bútorlapot is vágsz: Freud bútorlapvágó:
21LU3F 0200 - FREUD körfűrész D:250x3,2x30 Z=80 SS - 19 520 Ft+Áfa/db - Raktárról kapható (bevonatolt, pasztásan zajcsillapított változat)"Nekem is be kéne szereznem valamit, keresztvágásra, meg bútorlapra is... Lehet beruházok egy LU3F-re
Ja és a körfűrésszel majd ugye nem az erkélyen fogod nyomni?!
fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
-
pacman_123
tag
válasz coopeer #49409 üzenetére
Az indexes fórumon is feltetted a kérdést, válaszoltam neked, ... nem tudom hogy láttad-e. (íme). De Egy griff is megerősítette, hogy tartja amit anno mondott a Metaboról. A felsőmaró betétekről szintén ld a linket.
Amúgy baktassak ha rondát vág a GTS 10 a Freud bútorlapvágóval. Ezért is írtam, hogy ennyire mélyen nem kell sztem belemenni a prospektusba.
Az asztali körfűrészek fordulatszámát azért nem csak ahhoz igazítják, hogy lamináltat "optimális" fordulaton vágj. Néha akarunk rajta 5-6-7 centi vastag faanyagot is szabdalni, ahhoz már egy 5000-es (laminálthoz optimális) fordulatszám már nem lenne annyira optimális, főleg nem 254-es laphoz.
Itt egy másk "referencia", merülő+a lap+laminált vágása. Inkább a lap miatt linkelem. Sztem ettől szebb vágást otthoni körülmények között nemigen lehet elvárni. Az erkélyen sem.
[ Szerkesztve ]
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
pacman_123
tag
+1 az Incrának, meg a szűkítő betétjeinek. Én innen rendeltem anno.
CleanSweep -et láttad már? Már maga a betétek is jók lehetnek, videókon legalábbis elég meggyőző a különbség a sima betétekkel szemben.
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
MrChris
nagyúr
Vannak valakinek lapos tolófa tervrajzai? Szívesen készítenék mert nincs, jó lenne megspórolni pár prototípust. Meg a vakolósimító jellegűek is érdekelnek, már 4 db ebből félig készen van. 2db 90°-os és 2db döntöttet kezdtem csinálni.
-
Bakus
tag
válasz pacman_123 #49413 üzenetére
Én innen rendeltem [link].
Néztem, a gép alá való porszívó rész nem hiszem, hogy kellene de a gyűrűkkel már szemeztem, ha legközelebb rendelek tőlük akkor biztos belecsapok a kosárba 1 készletet."A víz örök, de a gép változik"
-
coopeer
csendes tag
válasz pacman_123 #49412 üzenetére
Nagyon köszi! (hogy itt is) még nem vagyok meggyőződve azért is írtam itt
-
coopeer
csendes tag
válasz pacman_123 #49412 üzenetére
Egyébként nem is láttam a válaszodat. most olvasom epekedve. Köszi köszi!
-
pacman_123
tag
válasz coopeer #49418 üzenetére
"epekedve"
Azé' ne túlozz Csak szóltam, hogy van részletes tapasztalat a Metaboval. És úgy néz ki Bakus kolléga megerősített, hogy nem véletlen nem találtam neked ahhoz a 2 Makihoz beépítőt.
-
coopeer
csendes tag
válasz pacman_123 #49421 üzenetére
csak nem értettem hogy nem láttam mikor negyed naponként belépek mikor aktuális dolgaim vannak.
Hétvégén végigmegyek ezeken a tányérokon is.
Egyébként egy olyan ördögtől való terven gondolkodom, hogy adott egy asztali körfűrész, amire rá lehetne helyezni egy mobilis lapot (ami megnöveli a felületet és a mobilis lapba beilleszthető a felsőmaró és annak táblája. Azért csinálnék ilyet, mert így külön tudom használni az asztali körfűrészt ha úgy van de fel tudok állítani akár otthon akár máshol könnyebben egy kis munkapadot. Egyelőre még gondolkodás alatt. Ami még ehhez hozzájönne, hogy a mobilis felületnek külön párhuzamütközője lenne -
zonusz
aktív tag
3M félálarcos szűrőt használok. Mikor kell benne szűrőbetétet cserélni. "Csak" port, fűrészport kell szűrnie, szerencsére mást nem.
Köszönöm -
nullpoint
őstag
válasz zonusz #49423 üzenetére
Az attól függ mennyit használod.
Azt írják hogy a porszűrőt akkor cseréld a maszkban ha már nehézkes benne a légzés( egyéntől függ).
Illetve ha már nagyon koszos, vagy látható sérülés van rajta.
Persze magyar oldalon lófax sincs erről, ugye mi csak vásároljunk, tájékoztató meg nuku, hogy rohadjanak meg....
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
pacman_123
tag
válasz coopeer #49422 üzenetére
"Egyébként egy olyan ördögtől való terven .... a mobilis lapba beilleszthető a felsőmaró és annak táblája. Azért csinálnék ilyet, mert így külön tudom használni az asztali körfűrészt"
De azt ugye vágod, hogy ezt a plusz lap nélkül is remekül meg lehet csinálni, a TS 254-en, de linkeltem neked "odaát" jó pár megoldást GTS 10-re. Íme.
Én tutira nem sz*patnám magam azzal, hogy külön felület, külön vezető, mikor felhasználhatom magát a körfűrészét is, attól jobb meg nem kell erre a célra. Ha meg csak a körfűrészt akarod használni, vinni vhova, akkor egyszerűen kiemeled a betétet maróstul jobb oldalról, meg leemeled a párhuzamvezetőről a marós "feltétet" (amit ugye az elszívás, plusz az esetleges állítható marónyílás miatt csinálsz).
De te persze tudod
-
zonusz
aktív tag
válasz nullpoint #49425 üzenetére
Köszönöm!
Megtaláltam a táblázatban a 6059 (ezzel vettem) Én még nem érzem, hogy nehezebben jönne a levegő, de használat után kiszoktam fújni, igaz nem kompresszorral, csak az én biokompresszorommal, tüdővel. A nagyobbik gondom, hogy a tartószerkezete elveszti a rugalmasságát, kinyúlt, a gumiszalagokat meg nem lehet cserélni, mert az egyik fele bele van sütve a műanyagba. Néhány padlás porfödém takarítást leszámítva a fűrészporral van csak dolga.[ Szerkesztve ]
-
coopeer
csendes tag
válasz pacman_123 #49426 üzenetére
Ez igaz csak mindig matekozok, hogy elég e az a felület
-
zonusz
aktív tag
válasz kapu2006 #49428 üzenetére
Igen! Azért ezt vettem, mert rendesen zár, nem szívok mellette sehol port. Csak ilyen szűrővel volt, amire nincs szükségem, de olyan szűrőt nem adnak hozzá, ami csak por ellen van. Így kicsit ágyúval verébre, de nagyon jó, csak mint írtam a gumiszalagok tönkre mentek, vélhetőleg a por és izzadság miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Grizzlu
tag
Hali!
Kicsit off, és nem fa az alapanyag, de mivel mi sokat ragasztunk-illesztünk, hátha tudja valaki a megoldást:
Egy nagyon kedves barátom gyerekkori bögréje eltörött. Milyen ragasztót érdemes használni, és hogyan?
Köszönöm!
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
T J
tag
válasz troszti #49322 üzenetére
Ha a körfűrészed elszívócsonkja is kicsi, akkor +1 a Karchernek. Azt hiszem lehet hozzá venni, hosszabb gégecsövet külön.
WD3: sima ~25k;
WD3P: szinkronindítós ~35k
Felsőmaró néha szakít ki több centis szálkákat a fenyőfából, amik elakadnak a gégecsőbe, és eltömítik. Ebből a szempontból jobb lenne a vastagabb csövű, de azt nem ismerem.
Van egy makita porszívóm is, de nem szeretem.Succor: #49358
"ismeretek nélkül valahogy a gépek elég veszélyesnek tűnnek"
Általános és alapvető szabály pl, hogy forgó élű szerszámnál (körfűrész, gyalu, maró, felsőmaró) az anyagot mindig a forgásiránnyal szembe kell tolni, különben kikapja a kezedből, és a kezed is utána ránthatja.
Túl pici munkadarabot (amit nem tudsz stabilan fogni) ne kézzel tologasd a kés közelébe.
Ha nem muszáj, ne állj a fűrészlap/ kés vonalába, de legalább a fejed ne tartsd ott, stb.[ Szerkesztve ]
-
T J
tag
válasz coopeer #49399 üzenetére
1. & 3. Nincs tapasztalatom egyik gyártó asztali körfűrészével sem, de általánosságban az a véleményem, hogy a Bosch, Makita, Dewalt valamivel jobb gépeket gyárt, mint a Metabo. Gépenként változik, hogy épp kié jobb. A fordulatszám miatt szerintem nem lennél hátrányban egyikkel sem. Nagyobb fordulaton is ki fog pattogni. Ahol a kés kilép az anyagból ott kiszakítja. Ezen éles szerszámmal és a kilépési szög csökkentésével tudsz enyhíteni: nagyobb élkörátmérőjű, lejjebb engedett fűrészlappal.
Csak elővágós géppel lehet elkerülni a kipattogást, a lapszabász gépek olyanok. De egy olyan nem férne el az erkélyeden. Szóval a lamináltat inkább szabasd.
És még az sem tökéletes, mert az elővágó szélesebbet vág, mint a fő fűrészlap. Ezért a jobb élzárógépeken van élmaró is.2. Nem egészen értem. Ha nem egy zárt dobozba süllyeszted bele a felsőmaród, akkor elölről/ oldalról hozzáférsz.
49406: amúgy a szabás pont az a művelet, amin nem érdemes (és sokat nem is lehet) spórolni, legalábbis lamináltnál.
8th: Ha nem kell szép maradjon, akkor néhány évre semmivel, annyit kibír az OSB.
[ Szerkesztve ]
-
pali923
aktív tag
-
T J
tag
válasz zonusz #49436 üzenetére
3M 501 adapter lehet, amit keresel. Ha a betéted telítődött, szikével körbevágod a rácsot, és kiüríted belőle a szenet (már nem köt meg semmit, és büdös is). A betét vázát ne dobd ki, kell az adapterhez. Megtömöd vattával, rá az 501-es fedelet és kész is vagy. A fedél törékeny, ha a vatta felülete eltömődik porral, kézzel le lehet ütögetni róla, így ritkábban kell cserélni.
Az aktívszenes betétet akkor kell cserélni, ha már érzed az oldószer szagát. Akkor a szén telítődött. Érdemes lehet zacskóban tárolni használatok között, mert a levegőből folyamatosan köti meg amit lehet, akkor is, ha nincs az arcodon.
Az izzadság idővel az arccal érintkező részt is kikezdi, ez van.
[ Szerkesztve ]
-
generatoros
tag
válasz Grizzlu #49431 üzenetére
Nekem egy gipszből készült szobrocskám törött el (emberalak nyaka tört el) egyszerű pillanatragasztóval raktam össze. A törésvonal meg sem látszik. szerintem az a lényeg, hogy a törés felületére elhelyezett ragasztó minél vékonyabb legyen és akkor talán egy bögrénél is elérhető egy majdnem láthatatlan törésvonal. A későbbi használat szerintem már nem javasolt.
-
bot1978
senior tag
sziasztok
MDF konyhabútor ajtón gyári fólia. Ha nem sérült meg, csak nagyobb felületen elvált a fólia a fától az ajtó közepénél és emiatt a a nagy felületen látszik mert van egy kis hullám a felületben ez javítható? Az ilyet vissza lehet vasalni a fára, hogy újra tökéletes legyen?
Vagy a gyári fólia nem attól tapad a fára, hogy meleg? Hogy van ez?
-
nullpoint
őstag
válasz bot1978 #49440 üzenetére
Azt vákumprésben ragasztják, ha elválik akkor rossz volt a ragasztó, a ragasztás, vagy a préselés. Az említett hiba nem javítható .
Sajnos egyre jellemzőbb ez a hiba, ugye a mai technológia már nem teszi lehetővé a minőségi gyártást. Emiatt elővigyázatosságból évek óta nem használok vákumfóliás frontokat, és nem is ajánlom senkinek.
-
bot1978
senior tag
válasz nullpoint #49441 üzenetére
és ezt melegítéssel könnyen le lehet szedni vagy kiszakít az MDF-ből esetleg rajta marad ragasztó?
Sokszor láttam olyan hirdetést, hogy áthúzással színváltoztatás. Az már ilyen gányolás? Valami öntapadós vackot ráragasztanak a gyárira?
Azért kérdezem, mert az MDF elég kemény és sima, hogy nem éri meg jobban esetleg leszedetni és fényezővel lefényeztetni rendes festékkel, mint új frontokat venni?
-
nullpoint
őstag
válasz bot1978 #49442 üzenetére
Leszedésnél valahol roncsolódni fog a felület, valahol meg a ragasztó rajtamarad sajnos.
Olyan hirdetést én nem láttam még, ha linkelsz egyet átolvasom mit írnak.
A lefényeztetés jó lenne, csak a ragasztót ami marad az mdf-en azt nem vállalják lecsiszolni a fényezők.
Ha csak egy ajtórol jött le akkor ha megtalálod a gyártót , csináltathatsz újat, ha árulják még azt a színt és formát, persze árnyalat eltérés lehet. Közben bízunk benne hogy a többin rajtamarad.
Ha új frontokat gyártatsz mdfből akkor pedig csak fényezés, az tartós, és javítható, átfényezhető.
[ Szerkesztve ]
-
bot1978
senior tag
válasz nullpoint #49443 üzenetére
Ezért kidobni… nagyon sajnálom.
Ezekbe az ajtókba be van marva egy ilyen ablakminta, szóval ezt csiszolni ááá, viszont pont az ablakminta miatt mindegyik fóliának van a minta mentén egy kb. 2-3mm-es válla, ami rám merőleges, ha szemben állok az ajtóval.
Első ránézésre arra gondoltam, hogy a tetején a válla közepén egy borotvapengével kivágom éppen csak annyira, hogy alá tudjam nyomni a kinyomós szilikon csőrét, vagy hidegenyv, de ezt a műanyag vackot talán inkább szilikonnal kéne, de gazdagon alányomni.
Mivel nagyobb felületen elvált a fától, így az alányomott anyagot szépen el lehetne dolgozni alatta egy kis masszírozással. Ráteszek pár könyvet, kész megfogja. Ez felső szekrénynél akár be is válhat, mert még ha látszik is a vágás még akkor is csak létráról látnám, mert az ajtó teteje magasan van és nem szemből van vágva.
Szerintem egy hengerrel el lehetne úgy dolgozni a szétmasszírozott anyagot a kettő között, hogy ne legyen hullámos sehol.Alsó szekrényre viszont ez sem jó, ott csak az marad, hogy határolóval belülről kifúrni éppen, hogy a fóliát még ne fúrjam át, de az marha necces. Eléggé kéz bilibe lóg, meg több helyen is kéne, mert annyit nem tudok alányomni egy lyukon, hogy egy helyen elég legyen.
Ha meg alul nem tudom megcsinálni akkor felül minek vacakolni, úgy se lesz már pont ez a szín. Őrület, hogy az egész eldobós. hát el vagyok keseredve.
[ Szerkesztve ]
-
bot1978
senior tag
válasz bot1978 #49444 üzenetére
Esetleg tud valaki olcsó díszlécet?
Üveges ajtót szoktak rácsozni azzal a vékony öntapadós krómhatású vacakkal azt pl. lehet kapni méterre?
Még ezen spekulálok, hogy tenni az aljára valami ilyet, hogy eltakarja a vágást.Persze lehet, hogy átfúrom az alsót teljesen egy vastagabb fúrószárral, alányomom az anyagot a furat mellett, aztán ráteszek egy fehér kupakot a a csavarra amit belemélyítek a furatba. Úgy fog kinézni, mint egy koppanásvédő, hogy ne tudd rányitni az ajtót valamire.
Mondjuk elég gány, de a francba, most ezért kidobni.[ Szerkesztve ]
-
kapu2006
tag
válasz bot1978 #49445 üzenetére
Kár vele szenvedni. Ez tényleg eldobós.
Konyhába, fürdőszobába inkább a festett való. Esetleg laminált faforgács. Az kibír kb. 10 évet, úgy hogy nem látszik meg rajta a használat. Viszonylag olcsó a cseréje. Már ha kapsz akkor olyan színben.Amit használnak az kopik, feltéve, hogy jól és jó technológiával készült. Van amit csak eladásra készítenek. 1-2 évet kibír.
[ Szerkesztve ]
-
bot1978
senior tag
válasz Márton111 #49446 üzenetére
Tényleg valami nagy űrtartalmú fecskendőre tenni valami vékony tűt és benyomni csak ehhez valami jó híg lötty kell, ami átmegy a vékony tűn, na az mi legyen... valami cukros víz vagy valami alkoholban oldott gyanta hüm-hüm tutira nem pillanatragasztó mert sok kell, folyjon csak le és azért ne kössön azonnal.
Jó ötlet a fecskendő, csak mi legyen a lötty bele, na ezen agyalok kicsit.Rafkós vagy, jó ötlet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest