Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz nullpoint #48713 üzenetére

    Nos, te sem tudsz szöveget értelmezni. Népbetegség, de h 3 post után sem bírsz felfogni tényeket, az már rád nézve kellemetlen.
    Hol írtam olyat, h nem kell pánt? Ez a 4. hsz.-om, amiben leírom, h ajtónként 2 lefelé nyíló egyszerű pánttal terveztem a 2 ajtót, 1-1 mágnessel ami megfogja zárt helyzetükben az ajtókat.
    Végig azt szajkóztam, h semmiféle Blum lenyíló, pluszba olló, vagy bármiféle speciális, a lenyitást lassító pánt nem szükséges a 2 ajtóhoz. Nem azért mert drága, hanem mert nincs rá szükség!
    De pontosan emiatt írtam oda az érdeklődő kérdésem mellé, h a kb. árjelölést mint tipp privátban is elfogadom, mint ahogy páran voltak oly rendesek és átdobták úgy.
    Ugyanis pontosan nem a flame keltés, kérdőre vonás, zsebekben turkálás volt a célom.
    Kérdeztem, amire válaszoltál nyíltan, a forumon keresztül, én pedig reflektáltam rá amolyan általánosságban, h arányaiban egy ilyen egyszerű bútor mellett emésztendő költség számomra. Akkor kérlek legyen benned annyi bölcsesség, h nem fröcsögéssel, sértődöttséggel könyveled el a válaszom, hanem mondjuk alátámasztod racionális érvekkel.
    Te pedig magadra vetted, vérigsértve érezted magad és jössz ezzel az olcsójános maszlaggal, úgy h azt sem tudod ki vagyok, mi a munkám, milyen életszínvonalon élek. Csak azért, mert megjegyeztem h ilyen egyszerű bútor mellett szerintem sok a kb.120k körüli munkadíj.

    De ha már belementél, 2 perc googlezás után:
    Teli tábla: 20,5k

    350ft kb a vágás métere, 450ft a 18-as ABS élzárás métere és 750ft a 36-osé.
    5.180ft vágás, 2800ft a duplungolt ABS és 1600ft a 18-as élzására szintúgy ABS-szel. 4 pánt 1000ft, a 3,6m fogantyúprofil 5,9k br.
    Összesen 16480 br. + 20,5k a teli tábla, ami 36.980 br., nettó 29.118ft.

    Ezek kisker árak, amiket az utca embere vad idegenként megkap. Nyilván egy asztalosnak aki havi szinten több millió értékben vásárol, adnak kedvezményt és még azt is elérheti, h nem kell egész táblát vásárolnia / vagy, van neki otthon előző rendelésből, előző vevővel kifizettetett anyaga, amit természetesen nem várok el ingyen, de azt igen, h ne a teli tábla árát fizettesse ki újra velem, hanem a ténylegesen felhasznált m2-t.
    Emellett nagyon sok helyen odaadnak nettóba anyagot, vagy ha nem, cégre vásárolja az ember és kér 27-es számlát.
    Tehát mint teljesen inkompetens személy, tökéletesen belőttem az anyag árat, bármennyire is fáj neked ez a megállapítás.

    Nekem pedig a makroökonómia tanárom mondta még az egyetem alatt, h legyek mindig tudatos vásárló, az anyagi döntéseimnek járjak utána és ne engedjem lehúzni magam soha, bármilyen életszínvonalon fogok élni.
    "Jó érzés az amikor visszaigazolást ad az élet hogy jó irányba tereltek."

    :)

    epmd

    Köszi, ez így konstruktív kontent, és tisztában vagyok az egyéb járulékos költségekkel. Csak mint írtam fent is, ez számomra is annyira egyszerű bútor, h nem értem a kb. 430%-os munkadíj okát, ezek tényében sem.

    [ Szerkesztve ]

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák