Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Madmax81

    aktív tag

    válasz Vikusz77 #4172 üzenetére

    Szia

    Ha a motor nem szénkefés az még nem baj nekem kemény 6-8 év szolgálat után adta meg magát de akkor is vak azért mert 140 es csavarokat tekertem be vele és ezt már nem bírta a moror .

    Bolygókerekes-e a hajtóműve
    A mai legmodernebb áttétel a bolygó kerekes kis helyen elfér tartós nagyon erős megnyugtatlak az akkus fúrók 99% bolygókerék van még az ütve fúrós kivitelben is , az ütve fúró rész a bolygókerék után a tokmány előtt van elhelyezve .

    Mekkora a tokmány tengelyirányú lötyögése
    Miután kikapcsolod az ütvefúró funkciót a lötyögés megszűnik , ha esetleg lenne egy kicsi az már a sok használattól van , nekem a 8 éves Makitám már vagy 11-1,5 mm lötyög szegényke már szét van kopva de még mindig működik .

    Ugyanúgy van-e rajta fordulatszám állítás mint a csavarozókon?
    Igen ugyan úgy ahogy nyomod a ravaszt úgy gyorsul majd a gép motorja .

    Ugyanúgy van-e akkora nyomatéka?
    Igen ugyan úgy scak egy ütőművet raktak bele ami nem befolyásolja a nyomatékot

    Ez a gép 6-7 ezerért nagyon is jó vétel, mi sem bizonyítja jobban hogy jó a gép még ennyi idő után is működik él és virul .

    de amilyen pechem van ha vennék 30 ért egy makitát akkor meg úgy járnék mint Thyeby az aeggel
    Ne légy már ilyen pesszimista a Makita jó márka és nem szarik be egy könnyen főleg úgy hogy csak egy hónapban egyszer veszed elő .

    Az ELU is hasonlóan jó márka sőt egy kicsit megelőzte a korát , a Dewalt ugyan ezt a gépet árulta évekig és nem volt ellenfele csak a japánok tudták tartani vele a lépést stabilitásban és kitartásban .

    1956-2010 07.22 Varga László

Új hozzászólás Aktív témák