Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz #22145024 #22541 üzenetére

    Azt én nem egyértelműen "lépcső"-nek látom, inkább, mint ha a sorját visszább hajlította volna a fűrészlap kiemeléskor. (Ilyen anyagok vágásánál fontos megvárni, hogy megálljon a tárcsa bemerítve.) Jó lenne róla egy makro felvétel.

    Nem vagyok benne bizonyos, hogy nem felel Neked meg az MLS-100. Egyik dolog, hogy most írta egy fórumtársunk, hogy szigorúbbra tudta állítani a csapszeget egy anyával. Kellő kenéssel és óvatos használattal szerintem sokáig nem kotyogósodik az ki. (igaz, a DeWalt gyakorlatilag szinte soha) A másik dolog, hogy nagyon nem mindegy, milyen vágólappal ment neki Carpintero kollégánk ennek az idomnak. Jómagam pl kaptam Vén Pistától az MLS 100-hoz egy gyári, kifejezetten alumínium vágására szakosított vídiás korongot pluszba. Nem tudom, hogy pozitív élszöge van-e, de azt igen, hogy Z= jó sok. Az asztalosok nem szeretik ezt a lapot fa bütüvágására két okból se. Egyik az, hogy lassabban lehet vele vágni, a másik pedig az, hogy nagyon porol.
    És van még egy dolog, amit itt fontosnak tartok megjegyezni. Az alumíniumon minőségi vágást
    1 - csak tűéles vídiákkal
    2 - épp megfelelő előtolással lehet vágni szerintem. (Úgy gondolom, ha nagy az előtolás, akkor inkább szakít, ha pedig kicsi, akkor bemelegszik nagyon az alu, és kenni fogja a lap.)

    Azért fontos hangsúlyoznom, hogy az sem biztos, hogy megfelelne Neked az MLS-100. Inkább azt mondom, hogy ne ítéljünk korán, járjuk körbe jobban ezt a dolgot, mert egy DW 702 majd háromszor annyiba kerül, mint a Makita.. És lehet, hogy az is ken.

    Már többször gondoltam, hogy Neked egy lézervágó, vagy egy vízzel vágó lenne az ideális. Tudom, az mezei halandók számára nem elérhető, de nem gondolkodtál még azon, hogy ha megépíted a CNC-t, akkor abba lehet-e applikálni egy lézercsövet? (Tényleg, megépült már a CNC-d?)

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák