Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Longeye #2095 üzenetére

    Neked oda teljesen felesleges gyalult anyag.
    A partiker árait sose vedd alapul. Ha valaki megrendel tőlem gyalulást, és négyzetgyököt vonok a partikeres árakból, még mindig jól keresek.

    A bramac lecet (az Erdértes számládon pontosan ezen a néven fog szerepelni) ha görbe, úgy forgatod, hogy a homorú legyen lefele. Ha törékenyen görcsös, ott eltöröd, és a görcsös hulladékból a munka végén sütsz egy jó szalonnát a kertben. Csak fejből írtam a méretét. az 50 az biztos, a 32 csak sacc. Ha kéred, leugrok a raktárba, megmérem Neked pontosan. (Egyébként gondolj bele: A bramac cserép qrvanehéz. Ha azt bírni fogja, akkor Téged miért nem, ha még deszkaborításod is erősíti?)
    Ha nem bízol a bramac léc-ben, tégy alája valahonnan szerzett hulladék mdf csíkokat úgy 15-20 cm széleset. Az úgy szétosztja a terhelést, hogy csak nna. Ha ebben sem bízol, akkor az udvaron próbát teszel, hogy milyen sűrűn felel meg Neked az alálécezés. Ugrabugrálsz rajta, mint nyulambulam a lémusbácsiban, és érezni fogod, h mi az, ami Neked már biztonsággal megfelel.
    Az Erdértnél a legolcsóbb, legnedvesebb, legcsúnyább, legpenészesebb fát keresed. Neked az a legmegfelelőbb. Egyetlen kritérium, hogy ne legyen túlságosan görbe. Gyakori az Erdértnél, hogy méreten kívüli fát adnak féláron. Pl 90 centis, 120 centis darabokat. Úgy a fa olcsóbb lesz, mint a fuvar hazáig. Pl hazaviheted egy trabival is. (Nekem legutóbb 90 centis hajópadló darabokat kínáltak vagy százat fűrészáru áron - 40 kontra 120 rugó. Gyönyörű kaptárak lettek belőle darabonként 17 ezerért.)

    Az a rácsszerkezet, amit Szili rajzolt Neked, nagyon okos dolog. Kis plusz munka nagy plusz teherelosztás.

    Egyébként ne félj semmitől! Felnőtt férfi vagy. Ha bizonytalan vagy, kérdezz addig, mígnem már biztos vagy - fogunk válaszolni a legjobb tudásunk szerint bármire.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák