Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speciali

    tag

    válasz shaft72 #14538 üzenetére

    Akkor én is szólok, mert ha jól látom ezt a verziót, ahogy én szerelem a kivetőpántokat, még senki nem írta.
    Én egy ilyen Blum sablont használok. Tehát a 35-ös furatot is ezzel lehet jelölni, nem kell méregetni, mert 90 fokban van rajta az állítható csúszka, ami azt jelenti, hogy csak rárakom a sarokra, és a sablonhoz tartozó pontozóval bejelölöm.
    A pánt talpat is ezzel jelölöm fel a korpuszra. Régebben én is az ajtóval együtt, az Uniós csavart kiszedve jelölgettem, de valahogy nem tetszett a módszer, főleg amikor megtudtam hogy van jobb is. A sablon furattávolságai 32 mm-enként vannak, pont annyira, mint a pánt talp csavarok. Tehát csak a közepet kell kiszámolni, rátenni a beállított sablont, és ütni két pontot a szomszédos sablon lyukakba.
    Mivel a fogantyúk is 32 mm-enként ugranak, ezért a fogantyúk furatjelöléséhez is ideális, ha 4 cm-nél nem akarjuk beljebb rakni a szélétől, és persze ha nem hosszabb a fogantyú, mint maga a sablon.
    Tehát külön szerelem fel a pánt talpakat a korpuszra, és külön az ajtókra. Így nem kell vesződni az EU csavarok ki és betekerésével, egyensúlyozgatni sem kell az ajtóval a feljelölés során, ami nagyobb ajtónál igencsak macerás, főleg egyedül.
    Mivel a frontokat csak a helyszínen rakom fel, így egy plusz front föl leszereléssel is kevesebb.
    Lehet nem olcsó ez a sablon, de ha megveszed, tuti nem fogod bánni a rá kiadott pénzt!
    Ja, és van hozzá a fúróra imbuszcsavarral rögzülő mélységütköző is, 10-es és 5-ös fúróhoz, és a 10 es pontozó mellett egy 5-ös is. Ez a 3 db kis lyukhoz használatos, ami a tüskés szerelésű Metaboxok tüskéinek a jelölését teszi gyerekjátékká és pontossá.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák