Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    válasz ferkoboy #11066 üzenetére

    Bocs, de sok a munka.

    Dicsérő szó az van ezért nem lennék a helyedben.
    Nekem DW 742-esem van amit Thyeby linklet az már az igen komolyan Dewalt-osodott 27107-es verzió ezáltal sok új és jó fejlesztés van rajta. Mikor azt írtam hogy az egyszerűbb sokszor jobb akkor arra gondoltam hogy a meghibásodási lehetősége az enyémnek valószínűleg kisebb de az új dewaltos-odott verziót a fejlesztések miatt kényelemesebb használni.
    Én azért választottam ezt a kombi fűrészt mert anno ahol dolgoztam 2001-ben volt egy ELU ugyanolyan gép aminek az a története(azon kívül hogy mint mindenki tudja az ELU-t felvásárolta a DW) hogy egy közös külső munkán ahol Hollandok is dolgoztak felajánlották xarért húgyért ezt az ELU gépet sok év munka után a főnökömnek , hogy inkább eladnák neki itt, mint sem cipeljék haza. Nem tudom ez mikor volt de 2001-ben már bőven a főnököm tulajdonát képezte.
    Szóval szimpatikus volt, a dewalt meg konkrétan lefestette sárgára és rárakta a nevét..jah meg jó pár ezrest.:)

    Pozitívumot felesleges mondanom, mert gyorsan, könnyen és jól lehet vele dolgozni.
    Negatívum annyi hogy az egy ponton rögzíthető párhuzamvonalzó néha elnyomódik ha 4m-es 2colos 40cm széles pallót csíkozol fel vele 2cm-es lécekre.:) viszont ez nem normális hogy egy ilyen gépen ekkora pallót vágsz, de ettől független jó volna rá egy két ponton fixálható vonalzó.
    A forgatása ha eltömődik forgáccsal akkor nehézkes, de ha kitakarítja az ember akkor könnyen semmi gond.
    Amit tőlem kapott ez a "kis" gép az elmúlt 10 évben attól a tervező mérnökei hülyét kapnának de még így is pontos és mindig lehet rá számítani. Külső munkánál is rettentő jó csak nehéz cipelni a ~30kg-ját.A legújabb fentebb linkelt verzión már látható a kerekes megoldás.
    200k-ért a Thyeby által linkelt gép szinte ajándék ha valóban alig használt. és nagyon jól járnál vele, de én úgy gondolom nem érdemes ennyit belefektetned azért a munkáért amire neked kell.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák