Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Soká #10853 üzenetére

    "Ez most kiküszöbölte a kotyogást teljes mértékben, használható is"

    Ez engem fölöttébb érdekel. Az a teljes mérték kimondottan csábító. Ha megtennéd (egyáltalán nem sürgős), hogy ezt a korrekciót lefotóznád nekem közelebbről, köszönettel venném. Megérne nekem is egy próbát, mit tud hosszútávon egy ilyen beavatkozás - még ha nem válik be, akkor is.

    "fekete műanyag betétet lecseréltem fémre"

    :Y

    Húúhh! Ettől átszaladt egy szatyor borsó a hátamon! A kimunkálás példásan szemrevaló, de óva intek minden lakatosból avanzsált asztalost, hogy kövesse a példádat. Az csak egy dolog, hogy csak 90 fokos vágásra lett így lebutítva ez a TS250. Magam is lázasan kicserélek minden ilyen gyári műanyag betétet még első bekapcsolás előtt minden gépemen, mert az érthetetlenül bőre hagyott résbe gyakran beszorulnak apróbb darab fák. Ám oda még véletlenül sem fém betétet teszek, hanem bükkfát.
    Hogy hol ez a veszély?
    Az ember operál a vágandó fával a pörgő korong körül. Ki nem járt még úgy, hogy csupa véletlenül megkólintotta az alapanyaggal a forgó fűrészlapot? Az olyankor jó nagy pofot kap. Ez a pofon elég ahhoz, hogy bele tudjon a vidia érni a fém betétlapba. Képes ilyet produkálni egy kipattanó éppen elszelt göcs is a fűrészlappal. A HM lapka ismérve, hogy kipattan belőle darabka, ha hirtelen erőbehatás éri.
    Nekem van olyan ismerősöm, aki ilyen apróka elrepülő keményfém szilánktól a fél szemére fiatalon megvakult. A szeme orvosok keze között kb 3 nap alatt folyt ki, ezalatt az idő alatt teljesen el is veszítette a látását. (A baj okozója egy nagyon drága, minőségi crova szár volt, az elszenvedő autószerelőként a munkahelyén kerékcsere közben törte el az USAG kulcsot.)

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák