Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • robi-k

    őstag

    válasz Dorian #30665 üzenetére

    Én pedig úgy látom, hogy a médialejátszóknak vs. csak film nézésre készített HTPC-nek lassan leáldozóban van.
    Hogy miért: tetszik-e nekünk, vagy sem, de a 3D őrület után itt az újabb, amivel a gyártók újból pénzt húzhatnak ki a zsebünkből - a 4K-ra gondolok. Viszont itt már van nem egy kis gond a filmanyagok terjesztésével: a BD lemez mint fizikai adathordozó már nem tudja tárolni a 4K felbontású filmek adatállományát (még a h265 kódolásban sem), egyszerűn túl kicsi hozzá a lemez kb 50Gb tárolókapacitása.
    Ezért már most pl. az USA-ban már működik a kiadók és a gyártók online stream videó kölcsönzése 4K felbontásban a netflix segítségével, ahol az amcsi felhasználó fizet egy havi x összeget, cserébe pedig azt néz meg, amit akar - JOGTISZTÁN - (pl. egy OPPO 103/105 keresztül egy 4K tévén, vagy akár magán a 4K TV-n is, ami közvetlenül csatlakozik a hálózatra).
    És ilyen filmeknél már nem kell médialejátszó vs HTC a szó hagyományos értelmében, inkább egy on-line 4K stream lejátszására képes készülék kell, ami azért "megbirkózik" a régi SD/DVD/BD anyaggal is...

    A DuneHD pedig pont ebbe az irányba fejlesztett teljes erővel, a TV sorozat csak az első úttörő volt nekik.

    Ami pedig a Sigma-t illeti: ne felejtsétek el, hogy ez egy ízig-vérig amcsi ég, a Sigma mindig úttörő volt a legújabb formátumokat támogató SOC megoldásokban (ő fejlesztette ki az első full DVD és a full BD-t támogató média processzorokat), viszint tömeggyártőként a Mediatek jeleskedik, ők sokkal olcsóbban tudnak gyártani tömegmennyiségben, a Sigma-hoz képest töredék áron (ma a DVD/BD játékosok 95% Mediatek processzorra épül).
    Nem lennék meglepve, ha a Sigma most is "hagyná veszni" a már "régi" BD vonalat, és minden erejét a 4K-ra összpontosítaná (még egyszer: a Sigma amcsi cég, és az amcsi vásárlókat célozza meg elsősorban).

Új hozzászólás Aktív témák