- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- Philips LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cekkk
veterán
Azt is írtam, hogy a HP akkor éri meg amikor 40 körül van az ára.
Mindenesetre 90 ezerből én magamnak sokkal jobb gépet összetudnék rakni mint amit a Syn kínál vagy most 100ért a HP. Lehet nem lenne olyan szép, de kit érdekel, mivel ez egy háttértár, eleve nem akarom mutogatni.
A másik ezek inkább szoftveres raidet tudnak a 90be meg már beleférni egy jó raid kártya is Már ha ilyen jellegű igényeim lennének.
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
Át kellene menni másik topkiba. A Freenast ismertem, az Openmediavault-ot nem. Kicsit rápillantottam, de így hirtelen nem találtam olyat ami hiányozna (és hiányozna a Synologyból). Nem szeretnék vitatkozni ez ügyben, mert szubjektív. Pusztán azért nem mentem el ebbe az irányba (HP Micro), mert a RAID1 nekem elég és a NAS, mint SPoF meghibásodását tudom kezelni. Egy szoftveres RAID5 meghibásodása esetén nem tudom mit kezdenék, nem vagyok linuxos.
Félreértések elkerülése végett senkit nem szeretnék meggyőzni semmiről. Sőt, ha pl. a telepítésről beszélünk, akkor a Synology "se adja magát", kell manual, hogy elinduljunk a semmiből.
-
kabar
senior tag
Egy DS212J meg megvan 56-ból plussz a két vinyó. És van raid-ed, egy csendes táp, venti, OS, miazmás. Persze drága, de kényelmes. Nem ellentmondva neked.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
cekkk
veterán
Én meg vettem 32 ezerért egy 5 belső sata csatlakozós HP-t(4 bay+ egy alaplapi sata) amin van még e-sata + 6 usb. Akkor ? Miért adjak egy két lemezes valamiért 56 ezret? De tényleg, nekem nem okoz gondod egy oprendszer feltelepítés, ebben is ugyan úgy van raid.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Sziasztok!
Melyik a lejátszó, ami még bátran ajánlható, de a lehető legolcsóbb és jól használható?
- Nem kell hálózat
- Nem kell belső vinyó
- Nem kell USB3- Annyi kell, hogy megbirkózzon a FullHD-val biztonságosan, és egyszerűen lehessen használni.
Asus OPlay mini-t láttam 20K körül, van esetleg olcsóbb alternatíva?
Köszi!
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
BBéci
legenda
Annyiból sántít a hasonlatod, hogy házimoziból a Rolls Royce neve JBL Synthesis, ami komplett rendszereket jelent és a forgalmazó elvégzi a telepítést és beállítást is, méghozzá olyan speciális műszerparkkal, amihez a hétköznapi halandó nem juthat hozzá, de felesleges is lenne. [link]
Egyik haveromat beszéltem rá Synologyra, hozzám hasonlóan láma a számítástechnikához és amióta megvette, folyton hálálkodik, amiért azt ajánlottam neki.
Mit nem tudsz értelmezni?(#22106) access_denied
Amióta a szaktopikban rábeszéltek a TP-Link routerre, óvatosan kezelem az ajánlásokat. Olyanok beszéltek rá, akiknek soha nem volt komolyabb a birtokukban. Akadt olyan TV, amelyik nem volt hajlandó kommunikálni vele, viszont egy Linksyssel vígan együttműködött.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
access_denied
senior tag
Akkor marad a router portja (kicseréled a kábeleket), a média lejátszó UTP kábele (kábelcsere), vagy a média lejátszó LAN-ja illetve szoftvere (ehhez nem tudok mit hozzáfűzni). Egyesével kell végigmenni ezeken, több hibalehetőség nincs.
A notin milyen sebességgel jön át az adat? -
cekkk
veterán
De látszik ,hogy nem olvasol
Most kifutó széria, és vissza vitték az árát, vagy is most nincs rá támogatás. Hamarosan jön ki az új széria és az is hasonló 40 körüli áron. Nekem még az NL36 van most volt a NL40.Warter
De igen, csak nekem ne mondják már azt, hogy 50-60 ezer forintért egy két helyes nas milyen jó vétel -
kabar
senior tag
"Az egy HDD vs két HDD-s megállapítást nem is nagyon tudom értelmezni."
Nem a te megjegyzésed volt. Csak nem láttam be, hogy az egylemezes jó, a kétlemezes meg rossz teljesítményben megjegyzésben mi lehet az értelem. Biztosan van, csak nem látom át.A hasonlatból meg szerintem levetted amit le kell. Egy rolls-royce áráért biztosan kimennek szívesen IT-sek, és le is telepítenek mindent, hogy csak úgy nézünk a szánkkal.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
access_denied
senior tag
Az első rész nekem szól. Lusta vagyok ráguglizni, hidd el, hogy annak a WD-nek 5 MB/s volt a maximális sebessége. Annyiban különbözik az egy lemezestől, hogy itt meg kell oldani a tükrözést, stripe-olást, tehát ehhez processzor is kell. Na ebben ugyan volt, de nem elegendő. 500GB-os diszkekkel, első generáció lehetett. Nagykerbe visszavittem, egy ugyanolyat megnéztünk és ugyanez volt a helyzet. Mindezt úgy, hogy giga port volt rajta.
-
access_denied
senior tag
-
kabar
senior tag
Hát az biz' látszik!
A HP NL 40-re nekem most 106 ezret dobott az árgép. De valószínűleg rosszul kerestem.
Amúgy ezért mondtam BBécinek, hogy ez olyan mint a Hi-fi, olcsóbban megúszod, ha tudod mit hogyan kell összevásárolni, rakni. Valószínűleg neked nem lehetne megmondani, hogy 15000 HUF milyen jó ár egy 60 cm-es összekötő kábelért. Mint emlegettem, a kényelmet, minőséget és a know-how-t kell megfizetni. Te döntöd el mennyiért éri meg neked.
Nem ellened nyilatkoztam meg egyszer sem, de hál' Istennek intelligensen lereagáltad..
Uff"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
cekkk
veterán
Akkor nem értelmezel
Írtam is, hogy most jelen pillanatban 100 ezer, annyit nem ért a hp. 90-100ból már raid kártyával rendelkező szervert raknék össze magamnak itthon, nem ilyen HP és Synnel kínlódnék. Mert ugye a szoftveres raid azért megeszi a procit, ezekbe meg az van. Most nem egy Raid1re gondolok.
Most miért szólnék be? Beszélgetünk, nem szitkozódunk
[ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
válasz access_denied #22118 üzenetére
Nem akartam én sem belemenni, csak egy így pongyolának tűnt. Nálunk mennek több helyen is NAS-ok, 5 lemezesek is, nagy többszörös biztosítással. A több lemezes NAS-oknak általában a hardver is komolyabb. Persze ez is pénztárca és modellfüggő. Vannak komolyabb egylemezesek is, meg vannak gyengébb négylemezesek is. Attól nem lesz rosszabb, hogy kétlemezes. Egy DS112j nem emlegethető egy lapon egy DS712+-al. (Árban sem) De erősen nem ebbe a topicba való, csak olyat láttam a fórumon, amit még eddig soha (mert keveset olvasok), hogy Béci egy témában kevésbé tapasztaltnak mutatkozik. Gondoltam segíthetek, mert Synology-m meg nekem volt egy rakat. De tévedtem.
-
access_denied
senior tag
Közben azért csak rágugliztam, bár konkrét adatokat nem láttam, volt pár "very slow" jellegű felvetés. Mivel a cucc nem mai, így kicsit erőltetettebb guglizást igényel. A termék pontosan a WD Mybook World 2 1TB névre hallgat (2*500GB diszk).
Itt is érdekes sebességről írnak... Még egyszer, ez egy első széria volt, 2*500GB volt a legnagyobb méret.
[ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
A hiba valószínűleg ott volt, hogy új árakban gondolkodtam. De ez így van az erősítős topicban is, és arra is utaltam. Ha az ember ért hozzá, én például nem, akkor épít magának, ha nem, akkor megveszi drágábban. Amúgy a gyári NAS-oknak vannak azért előnyeik is, amit valakik értékelnek, valakik meg nem. De persze ezt megint a piac dönti el. A dilemma mindenütt örök! De a legnagyobb baj az, hogy nem tudom, hogy van-e DAB a TX-SR876-ban vagy nincs.
Peace[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
De megint nem tudom eldönteni, hogy egy átlag felhasználónak milyen előnye származik egy Syn NASal, mi az amit kihasznál egy átlag felhasználó és egy ilyen ingyenes NAS szoftver nem tud. Mert pl én nem találtam még ilyet. De ha te tudsz ilyet mondani szívesen meghallgatom.
Egyébként igen, jelen pillanatban drága a HP.Nincs benne DAB.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Számomra a számítástechnika a szükséges rossz kategóriába tartozik. A házimozis és hifis lejátszók, erősítők, hangdobozok, kábelek nem igénylik az informatikai szaktudást, viszont kifinomult hallás, látás és gyakorlás szükséges hozzájuk. Ráadásul NAS-om még sosem volt, nincs velük tapasztalatom. Igazából kizárólag adattárolásra és torrentezésre használnám.
Médialejátszóhoz mobil merevlemezt csatlakoztatok.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Poplacsek
senior tag
Jézusom ilyen drága lett a Microserver??? Vagyis kb. most adják árában. Én még 28eFt-ért vettem zsír újan az N36L-t. K*va jó kis gép volt, de aztán még garisan eladtam 25eFt-ért, mert közben építettem egy vadi zsír halk és erős asztali gépet 10 alaplapi Sata port, i7 2600k, 16GB DDR3 stb és ide települt be minden HDD a kis HP-ból. Nincs már lassú hálózati BD ISO másolgatás a gépek között, megy minden ahogy csak a HDD-k bírják. Mehetnek a kedvenc programok is, HD Sentinel, TrueCrypt stb...
Ja amúgy otthoni "médiatár" céljából sztem is tök fölösleges NAS-t venni. Semmi előnye egy PC-hez képest.[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz access_denied #22113 üzenetére
Nem tudom a sebességet még nem néztem. Lehet láma a kérdés, de ezt hogy teszteled? Másolják át valami nagy fájlt a nasról a notira?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
kabar
senior tag
Erre biztosan nem lesz kielégítő válasz, mert mint mondtam nekem sem létezik rá logikus, ésszerű magyarázat, hogyan lesz egy egyszerű hangszórókábelből százezres kiadás, de létezik olyan ember, aki megfizeti, mert neki az annyival többet ér.
Például nekünk céges szinten régebben három számítógép ment folyamatosan nyolc HDD-vel, a nap 24 órájában, és mivel PC alkatrészekből voltak, egy idő után mind elhasználódott. Cseréltük a tápokat, ventillátorokat (táp + proci), alaplapokat, kellett hozzá vásárolni oprendszert, nem mellesleg rengeteget fogyasztottak, sok helyet foglaltak, és nyáron meg még fűtöttek is rendesen. Most meg van egy NAS ami tartalmazza az összes hálózaton használt adatot, webserverként működik, kamerás megfigyelést rögzítést is végezhet, és ha pihen, akkor ki van kapcsolva, vinyók állnak, és nem termeli a hőt, nem kell oprendszer. Plusz van még két NAS, ami ciklikusan menti az adatokat erről a NAS-ról. Az otthoni NAS-omat bentről is láthatom, és ha kedvem szottyanna, akkor mindenféle hercehurca nélkül torrentezhetek is, mail server is van benne, valamint amit a legjobban szeretek, hogy DLNA kiszolgálóként is remekül megállja a helyét. Minden médialejátszó (ez a köze csak ehhez a tpoikhoz), TV, Blu-ray lejátszó, mobil (Android+Iphone) felismeri, és gond nélkül játszik róla, mindenféle telepítgetés nélkül. Ha nem használom, akkor meg fogyaszt 4W-ot, mert mindent leállít. Mint egy erősítő kikapcsolva. Ha bekapcsolom a TV médiaplayerét, akkor meg felkel automatikusan. Ez annak, aki ért hozzá nem gond. Annak aki mással foglalkozik, annak meg jó dolog, és hajlamos érte fizetni. Valaki meg megforrasztja otthon álmai erősítőjét, van aki meg röhög azon, aki vesz egy fenyőfa polcot 5000-ért, mert az meg összedobja otthon seperc alatt..
Egyszóval értelmes válaszom nincsen."Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Ispy
veterán
válasz Poplacsek #22128 üzenetére
Nekem napi 24 órában ketyeg, max teljesítménye 18watt. Ez havi 700 forint áramba. Ha egy összerakott gép ennek a 3x megeszi áramba, akkor az évi 25e forint +.
Igenis van értelme nast venni.
SZERINTEM.
Ispy
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
access_denied
senior tag
-
dani3l
őstag
válasz Champipi #22034 üzenetére
Köszi a valaszt, ugyan ez a felallas volt nekem is (ipad minin legalabbis, ipodon gplayer)!
erdoke mar adott egy felig-meddig logikus magyarazatot a kerdesre, bar igy sem tiszta teljesen, ugyanis (korabban nem irtam, mert nem akartam nagyon melyen belemenni) egy adott mappabol semmilyen avinak nincs hangja, masik mappabol pedig van, viszont ha "cserelgetem" öket egyik mappabol a masikba, akkor is annak van hangja, aminek elötte is volt, hiaba került at mashova.. szoval ez meg mindig kisse wtf nalam, de mindegy, letudtam annyival, hogy nem lesz nezve avi ipaden (egyebkent teljesen különbözö forrasokbol szarmazo fökent regi avi filmek, tehat meg a rossz kodolas sem lehet magyarazat..)es az off az offban:
Szeretem ezt a topikot, mert minden estere összegyülik nehanyszaz hsz amit vegignyalazhatok, aztan egyik nap a plazma vs lcd temabol okosodok ki, masik nap a flac kodolasbol, vagy a kabelekböl, most a nasokbol..
-
Poplacsek
senior tag
Világos, a legegyszerűbb ez esetben egy NAS, amivel megoldod az épp aktuális adattárolási problémát.
Viszont egy okosan összerakott (halk, erős, sok HDD-t fogadó stb) asztali géppel kiváltanád a laptopot és a NAS-t, arról nem is beszélve, hogy egy jobb 24"-os IPS-es monitor + egy logitech k800 bill kombóval egész más a netezés élvezeti értéke és a munka komfort is, mint a laptopon. Nem is értem hogyan vagy képes a laptopon írogatni a cikkeket... Persze egy jó PC-t összedobni zsebbenyúlós és időigényes móka
Nálam amikor otthon vagyok a PC mindig megy, így nincs értelme külön kütyüt fenntartani az adattárolásra. Csak legyen halk az a PC, az a legfontosabb![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Poplacsek #22137 üzenetére
Nem véletlenül használok 1999-óta laptopot. El nem tudom mondani, mennyire gyűlölöm az asztali PC-ket. Ráadásul a laptopot átvihetem a nappaliba, az ebédlőbe, a teraszra vagy anyámékhoz. Mostani gépem erősen megérett a cserére, újkorában 225000 forint volt és most is hasonló árkategóriában gondolkozom.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gyiku
nagyúr
ha 220k kornyeken kellene laptop utanpotlas. szvsz ezzel vigan elkarcolnal par evet (azt meg sem emlitem, hogy mediaplayerkent is inkabb megallja a helyet mint akarmelyik szappantarto), maradek zsetonbol meg vennel egy alap, de jofajta nast hdd-vel.
[ Szerkesztve ]
hüllő
-
BBéci
legenda
Köszi a tippet!
Nálam más szóba sem jöhet, kizárólag Intel processzoros gép és nVidia videokártya. Ehhez ragaszkodom, mint a német autókhoz és a japán tévékhez. Ez lehet, hogy hülyeségnek tűnik, de ragaszkodom hozzá!
Laptopot mindig ugyanott veszek, cserélek, mert jó áron beszámítják a régit és komoly (25-27%) engedményt kapok a listaárból.
HP-ből is elegem van, most használom a másodikat, van bőven tapasztalatom.[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Ez most már nagyon off, de én pont mostanában vettem egy ilyet. Vettem bele egy SSD-t, amivel kb 40mp alatt áll fel a gép, ha egész nap ölben tartom, akkor is csak langyos az alja és 5 órát bír akksiról.
Ja és 3 év helyszíni garancia.
Egyébként pont most adtam el az asztali gépemet, mert havonta csak egyszer kapcsoltam, mert nyomtatni akartam, szóval most a régi notebookom van a helyén egérrel, billentyűzettel, 23''-os dell ips monitorral, nyomtatóval.
Befejeztem
Ispy
-
Ispy
veterán
válasz access_denied #22134 üzenetére
Ha minden igaz akkor 85 mbit/s másolt. Lehet rádugok egy külső vinyót a WDTV-re és hálón keresztül másolok rá cuccot nasról, meglátjuk mit hoz így ki.
Ispy
-
BBéci
legenda
A notebookcheck rangsorában az első húszból 15 nVidia. Ez számomra egyértelműen azt jelenti, hogy nem kellene leírni őket, és akkor finoman fogalmaztam.
Gyakran szerkesztek, kódolok filmeket, képeket, ahhoz kell az erős vas.
Majd akkor lesz AMD-m, ha senki más nem gyárt videokártyát és processzort.(#22145) Ed Parker
Nekem is az van. De mint említettem, rendkívüli kondíciókkal tudok újra cserélni.[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
Ha már off és NAS ill. PC a téma: én meg most szereztem be egy katonai Panasonic Toughbook CF-19 mk1 laptop-tablet gépet (igaz, a faternek vettem külső munkához, ez nem fél semmitől). Nem újonnan vettem, mert az újkori ára horribilis (mint minden katonai cuccnak).
NAS témához: nem értem (azaz de,értem), hogy mindenki a Synology NAS-kat részesíti előnyben, de szerintem túl vannak árazva. Én Buffalo NAS-t használok, megelégedéssel, 24x7 üzemmódban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- SSD kibeszélő
- PlayStation 5
- Magisk
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Külpolitika
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Opel topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest