- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ST05
őstag
Szia! 2.ik és 4.ik DIMM az alapértelmezett dual ( mint a legtöbb lapnál)
, látom megy 1,3-ban is, de leírásban is 2,4 szerepel, én oda tenném, illetve én oda is tettem.PCI sávok: sajna csak az első alapértelmezett, igy lejebb nem érdemes tenni 2ikban már X8-as, 3adik pcie pedig 2.0-ás és x4-es ( én konkrétan végigpróbálgattam, mert nekem a radi van dettó közel..)
armor kit ? : lesz további 3 tetszés szerint elhelyezhető hőszenzorod, kap egy kis levegőt
a VRM-ek ugye kisventi a IOshield-hez,mely szoftveresen akár le is áll hőmérséklet függvényében )
Aztán: merevséget ad a lapnak ugye..és további takarolemezek ram,pcie slotba, és hátulra mindbe..
némi hasznosságuk ellenére inkább csak optikai tuningnak nevezném a shiled-et
tehát nem létszükség a vrm-eket 4,8 órajelen sem durrantotta be az i5, szóval langyos maradt a lapnélküle !
hütő felszerelésében szerintem nem lesz útban [link]
minimálisan lesz igy magasabb a vrm-nél a lap.Tuningrol érdemes tudni, hogy offset vagy auto esetén, 2 lépcsőben ad rá feszt,
pl 1V az alap, tehelésre 1,1 et ad, és nagy terhelés pl FPU stresstesztnél további egy tized, tehát 1,2 vel fogja küldeni, ezt ha jol tudom mindegyik lap igy csinálja már, ez sokakat megzavar, viszont jocskán el lehet
venni a feszt offset,vagypedig a FIX ami betonstabilan tartja.. javaslom órajelben illetve feszben alulról indulj
egy jó i5 4GHz-en beéri 1V-körül. ( i7 nyilván többel)
Új hozzászólás Aktív témák
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- Corsair Vengeance 32Gbyte (2x16Gbyte) DDR5 RAM RGB --- ÚJ, 10 év garancia ---
- Garanciális MSI MPG B650-I EDGE WIFI Alaplap!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest