- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca 012
őstag
Köszi, megnézem. Remélem megtalálom , mert amikor megvettem, akkor megcsináltam amit viktike leírásában találtam, azóta meg nem foglalkoztam vele, de úgyis aktuális, hogy beleássam magam ismét, mert a torrent klienst is fel kellene dobni már(elvégre azért vettem elsősorban).
Üdv! -
rudi77
tag
Transmissionál chellos net mellett ezeket kell aktiválni?
# uncomment the following if encryption is preferred
# ENCRYPTION=-e
# uncomment the following if encryption is required
# ENCRYPTION="-ee" -
dragon13
csendes tag
-
MaGor_83
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Nem régen határoztam el, hogy veszek egy "okos" routert, amivel torrentezhetek kedvemre. Két típus jött számításba. Az egyik az Asus c Prémium a másik pedig Asus WL-500W.
Szeretném kegkérdezni tőletek, hogy melyiket javasolnátok megvételre, valamint melyik "üzembiztosabb". A net-et szeretném megosztani PDA-val, PC-vel(amin szintén van WiFi) és laptoppal, igaz ezek az eszközök még nem tudják az n-es szabványt, viszont a megnövelt sávsélesség érdekessé teszi a WL-500W, viszont a . Egy 80Gb-os winyót szeretnék majd rápakolni, amit a már említett eszközökről szeretnék elérni.
Szeretném megkérdezni, melyik routert ajánlanátok?
Köszönöm segítségeteket!
ASUS M2N32 SLI, AMD 6400+ Black Edition, evga 8800GT SC 512MB, Chieftec 550W
-
Oyabun
tag
válasz dragon13 #2605 üzenetére
Egyik Oleg FW-ben sincs Samba. Cserébe van IPKG support - tehát bármelyik csomagot telepítheted rá. A Wl500g.info-n találsz hasznos leírásokat.
Valószínűleg én is felhúzom az enyémre a hét végén. -
Oyabun
tag
válasz MaGor_83 #2606 üzenetére
Szia.
Nincsen tapasztalatom az 500w-vel. Maga az alaplap ugyanaz, mint a Premium, csak a wlan kártya más benne, illetve az antenna csak a premiumon cserélhető. Tehát ha nagyobb teljesítményt akarsz akkor nincsen kérdés.
Szerintem az asztali gépet kábelezd be - a notinak és a PDA-nak pedig elég az 50Mbit/s. -
MaGor_83
csendes tag
Szia!
Igazándiból nem lehetséges a PC bekábelezése, mivel egy másik helyiségben van a telefon amin jön a net. Arra lennék még kíváncsi, hogy megoldható e ezekkel a routerekkel, hogy egy másik helyiségben lévő (ahol a net van) router wifi jelét dobja szét a RJ csatijain? Az még egy jó megoldás lenne a PC-felé.
Köszi a segtítséget !
-
Oyabun
tag
válasz MaGor_83 #2610 üzenetére
Hali!
Nekem 500g Perimumom van. Ebben van a legerősebb proci a sorozatból, és a wl700e-t kivéve a legtöbb RAM is (32Mega). A gyári Firmware-t egy pericig sem használtam- tehát ezzel kapcsolatban csak másoktól hallott információim vannak. Sokan panaszkodtak, hogy a gyári letöltő program elég gyenge, és eleinte voltak stabilitási problémái is.
Az Oleg-féle FW amit ajánlani szoktam mindenkinek. Teljesen stabil, nagy közösség használja-tehát sok információ elérhető hozzá. 3-4 féle torrent alkalmazást is lehet rá telepíteni kinek-kinek ami tetszik.Már bocs, de miért is nem lehetséges a gép bekábelezése? Egy pár méter UTP kábel még nem a világ szerintem. Tehát a routert tedd oda ahol a neted bejön a lakásba és !ez fontos! ahonnan az egész lefedendő területet a legjobban tudod ellátni a rádiós jellel. Innen simán vihetsz UTP (ethernet) kábelt a gépedig. A szabvány szerint a CAT5 (100BaseT) kábeleket akár 100m-en is vezetheted.
Elvileg lehet WDS módban használni őket (tehát egy másik Wlan router jelét ki tudják adni a LAN portokon) de szerintem felesleges bonyolítása egy egyszerű feladatnak. (plusz eszköz, plusz biztonsági veszélyek, plusz bonyolultság)
-
MaGor_83
csendes tag
Szia!
Azért nem megoldható, mert egy albérletben lakom és nem nagyo szeretném szétfúrkálni a lakást, mivel így is "szépen" nézett a tulaj, mikor feltettem egy két polcot a szobában.
Viszont igazad van abban, hogy ha kábelen keresztül vinnám át a jelet a szobámba, feltéve ha tud a router olyat, hogy a LAN-on keresztül küldi ki a jelet WIFi-re. Vagy erre az esetre használható a WAN port?
Bocsánat a hülye kérdésekért, kicsit lámer vagyok a hálózatos dolgokhoz.
Minden esetre nagyon köszönöm a segítségedet!
-
r3pl4y
aktív tag
Sziasztok!
Én most vettem egy ilyen csodamasinát...igazából amire vettem az csak az, hogy meg tudjak vele osztani netet egy asztali gépre kábelen keresztül, egy asztalira wifi-n és egy laptopra wifin...ezt mind be is állítottam sikeresen. Csak azért vettem ezt a routert, mert erre sokan azt mondták, hogy nagyon megbízható és én mindenféleképp megbízhatót akartam tehát emelett kötöttem ki, ez mind szép és jó de aztán megtaláltam ezt a fórumot...hááát igen bennem, is megindulét a tuningolási vágy, tegnap egész nap a topic-ot olvastam, majdnem kieset a szemem már...
Az igazság azonban az, hogy nemsokra mentem vele, természetesen ez az én hibámból van mert én a linuxhoz nagyon hülye vagyok...így nem sok mindent tudok benne megcsinálni, sőt a semmit szó lenne a legjobb kifejezés...de azért én is felraktam az Oleg Firm-et.
Tetszet is, hogy be lehet állítani a sávszélt IP alapján meg minden (azt nemtom hogy működik e mert elfelejtettem kiprobálni), meg láttam, hogy itt nagyobb uintervallumba lehet állítani a WifI jel erősségét, csak nemtudom, hogy ez jó e valamire?
Na mind1 aztrán jött a telnet ez sikerült aztán ssh ez is ment aztán akadtam el...
Na akkor ezután megnéztem milyen az FTP része, hát az ami nem tetszik, mivel a gyári SW-be szépen be tudtam állítani, hogy anonymus ként vagy valamilyen általam megadott felh.név -el lehessen csatlakozni, meg mindent ott csak az volot a problémám, hogy ha ugye beállítottam hogy NE anonym legyen akkor ugye ki kelett neki jelölni egy particiót azon belül egy mappát ami ugye látszik az FTP-n...és itt jött a gubanc, hogy csak 2. szinten lehet mappát megosztani a rootot nem...de mind1 elviseltem...az Oleg FW-be meg már nem sikerült megcsinálni normálisan ezt az FTp-s dolgot az igazság az h nemigazán értettem, hogy mit kell csinálni, így visszadobtam rá az eredeti FW-t...jó ez nekem asszem...
Nekem igazából elsődleges szempont az atomstabil net és hálózat ezt ugy néz ki, hogy tudja biztosítani az alap Firm is...nameg a nyomtató megosztás...(eztr még nem teszteltem mert perpill szervízbe van a nyomtató), de gondolom ez is menne....nameg az FTP szerver rész is tetszik és az is megy a gyárival, igazából a torrentet ki se probáltam az alapján amit irtatok akkor nem is működik a DM...végülis erre nincs nagy szükségem mert ugysincs akkora winyóm amit most rákössek...(és itt akadtam el egyébként az olegnél, mivel nekem csak egy 1 gigás penem van amit rá akartam rakni csak nem tudtam particionálni a leirtak alapján, mert nemtudom mik lennéánek a megfelelő méretek a swap-nek meg a rendszernek. A lényegh viszont az volt, amiért végül is felraktam az Oleget h tzudjak csinálni http servert és gondoltam erre nekem elég lesz 1 giga is, csak gondolom, így hogy ennyi mindent kell telepiteni...(samba, ami mellesleg azt se tudom mire jó, meg még sokmindent) nem nagyon maradna hely a többi cuccnak így lemondtam a http serverröl is...Huu ez jó hosszura sikerült... BoCSI
A kérdéseim, csak most jönnek:Van e értelme jelerősség szempontjábol az oleg fimrvernek?
És esetleg vki el tudná e nekem mondani, vagyis összegyüjteni linkekbe, hogy mit kellene lépésről lépésre csinálnom, hogy nekem is minden menjen...és hogy miképp particionáljak 1 gigát, hogy jó legyen a swap és maradjon is a rendszernek meg nméhány cuccnak a http serverhez...Köszi előre is...
"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"
-
r3pl4y
aktív tag
Esetleg még a késöbbiekbe lenne szükségem a torrentes dologra de egyenlőre még nem, mert még jön most egy költözés meg stb-stb és ha marad pénzem akkor beruházok majd természetesen egy külső USB-s rackre és akkor már jöhet a torrent is...
Szóval tudtok e olyan torrent klienset ami grafikus felületű, nekem a terminál nem fekszik...?
Ja és még azt akartam kérdezni, hogy a particionálást azt nem lehetne megoldani pl partition managger nevű programmal azzal talán menne, csak tudnom kellene hogy mekkora particiókat csináljak és milyen rendszerre (ext2 ext3 fat32 ntfs)?
És ha ezt igy lehetne akkor meg ugye csak annyi kellene h parancssorbol valahogy aktiválni kell a swap-et meg mountolni a többit...ha jól értettem a tutoriálokat..."Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"
-
Kitakat
aktív tag
Nah igen uj oleg kicsit hulla wl500w hez legelbbis nekem nem sikerult elettet lehelnem bele igy ujra huzhattam az egesz cuccost 1 napot kuzdottem vele de nem volt ertelme
megy visza a 8as
a 9 es minden reboot utan lehalt csak akor volt hajlando netre maszni ha kihuztam 30 min es ujra tapot adtam neki nah azert az vicces lenne minden reboot utan vagy minden szakadasz utan power resertKitakat
-
rudi77
tag
Egy mappát szeretném hogy más hová mutasson.
Milyen paranccsal lehet ezt elérni? -
MaGor_83
csendes tag
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet. Ma meg is rendeltem a routert. Ha esetleg megakadnék valamiben "zaklathatlak" még majd a kérdéseimmel!
De még egyszer had köszönjem meg a segítségedet!
-
bbaccsi
tag
a samba sebességprobléma magától megoldódott. bár nem 3,3 de 2,5 megával másol. viszont érdekes ez a post: http://wl500g.info/showthread.php?t=13321
Aszondja hogy a 2007 augusztus előtt gyártott wl500gp-kbe 67ohmos helyett 67kohmos ellenállást tettek és az előerősítés meg hasonlók miatt a zajkezelés és az érzékenység nem az igazi akkor, ha több AP is küzd egy csatornán. -
Oyabun
tag
válasz bbaccsi #2620 üzenetére
62 az a 67, de teljesen mindegy. :-)
Én kb másfél éve használom a Premiumom. Eleinte teljesen jól ment a Wifi, de aztán elég sok AP-t telepítettek a környéken. Megpróbáltam a firmware-ben tolni a teljeítményen és kerestem üres csatornát, de ettől csak az adóteljesítmény lett nagyobb- az érzékenyég pont ugyanolyan - tehát szakadozott a net. Aztán megcsináltam a HW módosításokat (128 mega RAM, Jtag pin-ek a soros porthoz, R17>62 Ohm, és a kondi cserék az eredeti referencia board alapján) és sokkal stabilabb a wifi. Könnyebben megtalálja a hálózatot és gyorsabb is lett mivel kevesebbet kell javítania.
A 2007 november utáni gyártásúaknál már kiküszöbölték a prolémát. Az az előttiek közül akinek még garanciális a vasa annak elvileg az asus gariban megcsinálja - ne berheljétek otthon a routert!!!
Asusforum az R17 problémáról
DD-WRT forum az érzékenyég növeléséről[ Szerkesztve ]
-
Thusor
őstag
Szerintetek az Asus wl-500g premium router le tud osztani egy 10Mbit/2Mbit-es netet rendesen? Illetve ami még érdekelne, hogy egy usb2.0-ás külső házas ide vinyó bírná a 10mbit letöltési sebességét?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Laca 012
őstag
Hy! Nekem még garos, és november előtti! Hová is vigyem? Gondolom nem a kereskedő fog vele vesződni, hanem egyenesen a szervízbe kéne vinni. Ami számomra csak azért necces, mert: A laptopom is asus, és azzal riogattak, ha bármi baja lenne, akkor szlovákiába küldik ki javításra, mert itthon nincs hivatalos asus szervíz. Amit az is alátámaszt,hogy az egyetlen állítólagos szervízt próbáltam email-ban megkeresni, de válasz nem érkezett. Telefont természetesen nem vették fel!!! Gyanítom a személyes látogatás is csak felesleges időpocsékolás lenne...
ASUS szerviz:
"Garanciális problémája esetén (vidéki- és budapesti felhasználók egyaránt) a lenti telefonszámon kell hogy időpontot egyeztessen. Az NSE kft. ingyenesen elszállítja, megjavítja a hibás gépet, majd visszaszállítja a megadott címre.
A Westend bevásárlóközpont emeletén a Média Mark mellett lévő műszaki átvevő szolgálat megszünt.NSE Hungária Kft.
2310 Szigetszentmiklós, Gyári utca 72.
Tel.: +36-22-513-420"Valami tipp?
-
tlac
nagyúr
kösz, közben megtaláltam
7b-vel kezdődik a gyári szám, tehát 2007 novemberiez a hiba érintheti az asus wl138g v2-es kártyámat is?
[ Szerkesztve ]
-
Oyabun
tag
Elektronikában R-rel az ellenállást jelölik az áramkörökben. A tárgyalt probléma abból adódik hogy a használt miniPCI kártyára a gyártáskor nem a helyes értékű ellenállást ültették a 17-es számú pozícióba (R17=17-es ellenállás). Mivel az alkatrész három nagyságrenddel nagyobb értékű mint az eredeti, ezért egy erősítőfokozat nem kap áramot és így az egész kártya kisebb hatásfokkal működik.
Így OK? :-)Bocs fáradt vagyok...
-
Oyabun
tag
Az apróságok miatt nem megyek sehova, jól működik az öreg Weller. :-) A ramokat egy olyan srác forrasztotta át aki kifejezetten laptopokat és alaplapokat javít és van forrólevegős forrasztóállomása. Órabérben dolgozik Diósdon.
Ram bővítéshez chipeket tudok adni (mivel egy 512-es modult bontottam meg a transplanthoz), a többit neked kell megoldani.
2db 32Mx16 os TSOP tokozású chipre lesz szükséged, egy darab 22 Ohmos ellenállásra a címbusz engedélyezéséhez és egy 50 és 100 ohm közötti ellenállásra (62 a referencia) az erősítőfokozathoz. az ellenállások a legkisebb SMD méretűek. Nekem ezek vannak: Samsung K4H511638B-TCB3. -
-
Oyabun
tag
Ha kell, két ezerért odaadom a 2db Ram chipet.
Ha Gyulához mész, akkor ő fog neked adni ellenállást is (egy csomó javíthatatlan alaplap van nála, amiről tud alkatrészt műteni. 6kHUF órabérben dolgozik, szerintem egy fél óra alatt meg tudja csinálni - tehát elvileg 5e magyar forintból (plusz az időd) megvagy.Elérhetőséget az www.apla.hu-n találsz. Azon kívül, hogy nagyon korrekt és alapos volt, semmit nem tudok róla - én is neten találtam. Mérnökszemmel is nagyon jó munkát végzett.
Hogy mennyire számít?
A router korábban is teljesen stabil volt, ezzel ezután sincsen gond. A Torrent jobban fut rajta egy kicsit (kevésbe terheli le a swap írása), de nem számottevő.
Mivel egy több szintes beton házban lakom nekem a jobb rádiós érzékenység sokat számít. Összességében azért a RAM bővítés nem gyorsít sokat a routeren, csak ha nagyon sok mindent futtatsz rajta egyszerre. Ha csak routerként használod (nincsen rajta hdd) akkor felejtsd el, nem érdemes vele foglalkozni.Most mennyi helyet használ a swap a routereden? (free parancsra mit mond?)
[ Szerkesztve ]
-
DLDKox
aktív tag
Oké valószinőleg kelleni fog a RAM de még alszok rá 1et. Most, hogy 8 torrent fut a swapból 50 megát zabál be. apla.hu-t megnézem elvileg ő mindent fog tudni ha elviszem a cuccost vagy nyomtassak képeket neki hogy mit kell rajta kicserélni?
A wlan-t énis tuti megcsináltatom vele a RAM-on még gondolkodom akkor ha nincs egetverő különbség lehet azt nem bolygatom meg.
Még 1 x köszi minden infót.
-
Oyabun
tag
Nálam 15-20 torrent fut seedben, és rendszeresen kihajtom a chello medium feltöltését. Most így sem csipegeti nagyon a swapot. :-) Max 2-3 megát eszik a swapból úgy is, hogy közben Sambán másolok - de én Transmissiont használok az kevesebb erőforrást használ.
Gyulánál hagytam a leírásokat, de ha kell beszélek vele mielőtt mész hozzá. Ha csak a wlant akarod megműttetni, akkor nincsen nagy kaland. Egy darab ellenállás csere az egész - a doboz szét- összeszereléssel együtt tíz perc.
Szivesen[ Szerkesztve ]
-
rawe
tag
tudna nekem valaki segiteni abban hogy kell wds vagy hibrid modot használni
2 rooter össze kötéséröl lenne szó asus firmware van az g500 prémiumon -
Oyabun
tag
Mem: 125028K used, 2388K free, 0K shrd, 4564K buff, 107460K cached
Load average: 0.10, 0.19, 0.13total used free shared buffers
Mem: 127416 125024 2392 0 4012
Swap: 104412 4140 100272
Total: 231828 129164 10266418 torrentet seedelek, jelenleg összesen 28KByte/s-sel töltök 8 peernek.
A proc 266 helyett 300MHz-en fut, a ramok 133MHz helyett 150-en.
-
Colonius
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen routert, és próbálom beizzitani, de nem megy a nyomtatás
Nyomtató (HPLJ1020) USB-n rákötve, doksi szerint a nyomtató, és drivere beállitva, test pagere nyomás, és semmi. Wordből nyomtatás, és semmi. Egy ideig ott figyel a queue-ban a cucc, aztán eltünik, mintha átment volna a nyomtatónak. Ha lehuzom a nyomtatót, akkor nyafog, ha nyomtatni akarok. A router status oldalán a nyomtato on-line.
Segiiiiiiitséééééég! Köszi -
Oyabun
tag
Persze, h. emelkedik. Nem mértem fogyasztást, de stabilan szalad, semmi baja
HDD nélkül alap órajelen 6,4 Wattot fogyaszt, mivel a proci által felvett teljesítmény frekvenciával jó közelítéssel lineárisan változik és kb 13%-ot húzok rajta ez túlhajtva lehet akár 7,2W is.
A diszk amit használok 500mA-t vesz fel, tehát az is kb 6W, összesen durván 13W.
Ha jól emlékszem a tápja 1,5 amperre van hitelesítve, tehát 18W-ig jó vagyok.
Az egyedüli kérdés a hűtés. Én chipset hűtőkből vágtam kicsi bordát a nagyon melegedő alkatrészekre és falra szerelve használom a routert - így jobb benne a levegőáramlás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple notebookok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- F-Secure termékek
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest