- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tizio
tag
válasz Intruder2k5 #19950 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Város: Budaörs Tudnod kell, ha valami ingyen van, ott te vagy az áru!
-
MODERÁTOR
Szia!
A válasz itt is ugyanaz... Nincs más url, ott van a file, és simán el is érem!
Böngészőben...
http://users.atw.hu/asusrouterforum/files/optware-install-shibby.tar.gzKonzolon wget-el...
wget http://users.atw.hu/asusrouterforum/files/optware-install-shibby.tar.gzGondolom más is eléri...
-
d3kk
senior tag
Belestem még kb 2 éve egy hibába az adapterrel mert megadta magát és az érdekelne hogy hol tudok hozzájutni egy ujhoz! vagy megberhelni a régit hogy mukodjon..
próbálkozni még nem tudtam hogy mi a baja csak egyszer megadta magát és akkor nem vesződtem tul sokáig vele hanem vettem másikat.. de az nem usb-s, nameg nem asus.. nekem meg fontos lenne a torrentkliense a wl500gpv2-mnek..
-
Tizio
tag
válasz Intruder2k5 #19952 üzenetére
köszi
-
d3kk
senior tag
válasz Intruder2k5 #19954 üzenetére
mindenképp rápróbálok és jelzek ha van valami fejlemény.. valoszinu hogy a javitás fog következni mert az hamarabb megy mint egy vásárlás postával... már csak venni kellene valahol alkatrészt hozzá
-
Nando36
tag
Ezt mit jelent gyerekek?
[17.11.2012 11:14:12] ruTorrent cannot determine the UID of rTorrent user. Some functionality will be unavailable.
[17.11.2012 11:14:12] rTorrent is compiled with incorrect version of xmlrpc-c library, without i8 support. Version must be >= 1.11. Some functionality will be unavailable. -
d3kk
senior tag
mégsem lesz javítás mert nincs mit javítani...
-
d3kk
senior tag
akarom mondani: nincs meg az adapter... se az antennája (bár ezutobbi van boven csak egyik sem a sajátja...)
-
amstro555
tag
Sziasztok!
A samba alkalmazást próbálom belőni. Hiába írtam át az smb.cfg fájlt, minden reboot után visszaállt az eredetire. Ez mitől van? Aztán megoldódott úgy, hogy az egészet bemásoltam a webes felületen található Samba File Sharing/Samba Custom Configuration helyre. Na de a jelszavakkal ezt már nem tudom megcsinálni. Tehát hogy lehet megoldani azt, hogy felvegyek a samba alkalmazáshoz felhasználókat és gyártsak nekik jelszót? Az etc/samba/smbpasswd fájlt is ugyanúgy átírj majd, gondolom...
köszi
-
MODERÁTOR
-
amstro555
tag
válasz Intruder2k5 #19962 üzenetére
Tomato Firmware 1.28.0875 079V ND USB BT-VPN
-
MODERÁTOR
-
Tizio
tag
Üdv szakik!
rtorrentel kapcsolatban szeretnék kérdezni, itt a fórumon 38 találat van a passzív kapcsolat állítására irányuló megoldások között. mégsem tudom mi lehet a baj amiért mégis passzív állapotban látnak.
Amiket beállítottam: Routeren amin a net jön nyitottam 6890 TCP/UDP portot.
Asus-on Firewall-ba bekerültek ezek:
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --dport 6890 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i nvram get wan_ifname -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination nvram get lan_ipaddr:443
iptables -A INPUT -j DROP
iptables -A INPUT -p tcp --dport 6881 -j ACCEPTrtorrent configban 6890 port engedélyezve van.
Mi lehet a baj?
Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR1-082V K26 USB BT-VPN
-
MODERÁTOR
Akkor a torrent tracker lesz a hülye! Ez mit mutat?
-
Tizio
tag
válasz Intruder2k5 #19967 üzenetére
Ezt:a szolgáltató nem blokkolja port 6890
egy torrent tracker-el én sem foglalkoznék de több különböző is passzívnak lát, van hogy újraindítom a rtorentet és egy darabig aktívnak mutatnak.Város: Budaörs Tudnod kell, ha valami ingyen van, ott te vagy az áru!
-
MODERÁTOR
-
Tizio
tag
válasz Intruder2k5 #19969 üzenetére
igen, ez a te leírásod alapján van telepítve, remélem jól értettem a kérdést.
rtorrent - 0.8.6-1 - rtorrent is a BitTorrent client for ncurses, using the libtorrent library.
[ Szerkesztve ]
-
soma232
csendes tag
Sziasztok!
Az normális dolog, hogy speedtest szerint 20Mb/s feletti letöltésnél sem megy 500kB/s fölé a letöltésem? Digi net elvi 20/10-es, de per pill a mellékelt képen az eredmény
Ha megfagy a kliens, és rebootután hashel, hát az valami borzalmasan hosszú idő (másfél óra alatt képes volt 172MB-ot ellenőrizni..) és csak kerreg-kerreg
Mi okozhatja?Asus WL-500gP v2
Tomato RAF v1.28.8620 MIPSR1_RAF K26 USB VPN
3,5" 160GB SATA HDD + Digitus ide-sata ->usb külső tápos átalakító
S.M.A.R.T. szerint a vinyó jó.
/mmc és /opt is ext2 filerendszerElőre is kösz!
-
soma232
csendes tag
Kimaradt a free:
total used free shared buffers cached
Mem: 29324 28356 968 0 104 10388
-/+ buffers/cache: 17864 11460
Swap: 1052248 18900 1033348
...$df
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
rootfs 5,9M 5,9M 0 100% /
/dev/root 5,9M 5,9M 0 100% /
tmpfs 15M 380K 14M 3% /tmp
devfs 15M 0 15M 0% /dev
/dev/mtdblock3 1,1M 196K 892K 19% /jffs
/dev/sda1 1012M 112M 900M 12% /opt
/dev/sda3 145G 53G 92G 37% /mmc[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz soma232 #19971 üzenetére
A 100MB/óra tényleg elég lassú... Én első körben csinálnák egy lemezellenőrzést! Nem a SMART-ra gondolok, hanem filerendszer szinten! Ha valóban ilyen lassú, akkor lehet jobban jársz, ha ezt egy Linux LiveCD-vel csinálod meg! Aztán frissíteném az fw-t, mert az már egy elég régi darab, és végül pedig ext3 filerendszert használnék...
-
soma232
csendes tag
válasz Intruder2k5 #19973 üzenetére
Köszi!
Ubuntu 10-04 LTS alatt néztem e-sata porton, oprendszer leellenőrizte bootolás után, majd utána néztem meg a smart adatokat.
Ha teszek rá journalt (ext3) gyorsabb lesz?
Csak azt megvárom már, hogy befejezze ezt a sorozatot :-)
Azt kifeledtem, hogy a QoS ki van kapcsolva, pont a magasabb sávszélesség miatt. -
MODERÁTOR
-
soma232
csendes tag
Értem, szóval akkor új firmware-t ajánlasz rá első lépésnek.
Hol találom a legfrisebb stabil kiadást? -
soma232
csendes tag
Ennek a felrakása különbözik a mostanitól? A leírásod egy az egyben illik erre is?
2.6-os kernel felrakásának a régi Asusra van értelme? (főleg a szűkös mem miatt kérdezem).
Vagy csak a kernelt kell cserélni? A vinyón marad minden a régiben?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz soma232 #19978 üzenetére
Persze, van értelme... WL-500W-n én is azt használtam, az pedig lényegében ugyanaz, csak N-es WiFi-vel! Felteheted webes felületről is, a HDD-n marad minden, nem kell újratelepíteni, ahhoz ne is nyúlj hozzá! Illetőleg egy-két helyen át kell írni az /mmc-ket /nas-ra!
/opt/etc/profile
/opt/etc/init.d/S99rtorrent
/opt/etc/rtorrent.conf
/opt/etc/lighttpd/lighttpd.confés hirtelen talán ennyi! Ezen kívül az fstab is változik, mert ebben ugye /dev/sda lesz a HDD!
-
soma232
csendes tag
Köszönöm szépen.
Ha lejöttek a torrentek, és vissza is osztottam, nekiveselkedem.
Legalább a kernel kicsit közelebb áll a most használt linuxomhoz :-)
fstabban az ext2 helyett ext3.-is be kell ugye állítani?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Skica
őstag
válasz Intruder2k5 #19981 üzenetére
Egy kis segítséget kérnék. 2 nap óta ez az üzenet fogad:
JS error: [https://192.168.1.1/rtorrent/js/stable.js : 181] Uncaught exception: TypeError: 'td.append( $("<div>").html(styles[this.colOrder].text)).
Ez mi ez? Előre is köszönöm a segítségedet.
.: No Comment Grp:.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Üdv!
Ha valaki Tomato firmware-t használ, és szeretne segíteni Shibby-nek egy kis adatbázis összeállításában, akkor az SSH-n futtassa a következő néhány parancsot...
cd /tmp
wget http://update.groov.pl/TomatoAnon.sh
chmod +x /tmp/TomatoAnon.sh
/tmp/TomatoAnon.shEzzel felkerül ebbe a táblázatba, amivel segíthet a későbbiekben a többi felhasználónak eligazodni a firmware választásban! Fontos megjegyezni, hogy a script semmi olyan adatot nem küld el, ami alapján a küldő forrás azonosítható lenne!
-
Nando36
tag
válasz Intruder2k5 #19984 üzenetére
Feltettem.
Ha szeretném frissíteni a rendszert, azt hogyan tehetem meg?
Shibby tomato MIPSR1-100 K26 USB verzióm van. -
Nando36
tag
válasz Intruder2k5 #19986 üzenetére
Esetleg, ha majd bekrepál ez a routerem, akkor tudtok valamilyen hasonlóan robosztus, stabil és megbízható megoldásokat ajánlani?
2 kategória érdekel.
- 1. max. 25eFt-ig
- 2. max. 12eFt-igKöszi a véleményeket előre is!
-
MODERÁTOR
válasz Nando36 #19987 üzenetére
RT-N16, ami lényegében ugyanez, még a tokozását tekintve is, de persze a belső felépítése erősebb! A processzora 480MHz, ami mellé 128MB RAM, és 32MB flash jár, mindezt Gbit-es portokkal, és 300Mbps WiFi-vel társították! Nekem közel két évig volt ilyenem, és semmi bajom nem volt vele! Ugyanúgy használható rajta Tomato, OLEG, vagy DD-WRT firmware is!
Ezen kívül van újabb modell is az ASUS-tól, az RT-N15U! Ebben 500MHz-es CPU, 64MB RAM, és 8MB flash van, szintén Gbit-es, és 300Mbps WiFi-s! Ez már az új design jegyében készült, és külsőre egy kicsit más, de ez is jó választás lehet! Szintén Tomato, és OLEG kompatibilis is!
12k-ig maximum az ASUS RT-N10U jöhet szóba, mint hasonló router, de ez nem igazán jelent előrelépést, mert a WL-500gP-hez hasonlóan 32MB RAM, és 8MB flash van benne, egyedül a procija gyorsabb 36MHz-el, ami így 300MHz-en ketyeg! Ebben 100-as portok, és 150-es NLite WiFi van!
De vannak más gyártók modelljei is, amin szintén futtatható Tomato firmware (OLEG nem), és beleférnek a megadott keretbe! Természetesen mind BroadCom Chipsetre épül, másképp a Tomato sem menne rajta, de a felépítésük és tudásuk némileg eltérő! Ilyenek például a Linksys E3000, Linksys E3200, Netgear WNR3500L, etc...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok,egy Asus WL-500W routerbe kéne életet lehelni,mert úgy néz ki,nem működik.
1 probléma: a saját adaptere behalt,a tipikus hibája előjött(kondi púpos lett),szóval másik adapterrel próbálom működtetni(9V-1A)Ha bedugom a routerbe az adaptert,halkan zúg és a wan port,valamint a 4 lanport folyamatosan ég. Resetre nem reagál,tulajdonképp semmire sem. Ötlet? Vagy ez már kuka?
-
MODERÁTOR
-
vargalex
félisten
-
őstag
válasz Intruder2k5 #19990 üzenetére
5A 500ma volt még itthon,azzal el se indult.
Keresek hozzá adaptert,majd azzal meglátom,hátha beindul. -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
őstag
válasz Intruder2k5 #19994 üzenetére
Igen,5V. Majd kiderül,mi az igazság egy valamivel jobb,javított táppal.
-
MODERÁTOR
-
Nando36
tag
válasz Intruder2k5 #19988 üzenetére
Köszi!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Új Tomato by Shibby verzió!
[RELEASE] 104 - 2012-12-01
- Revised/recompiled BCM driver K26RT-N backported from Asus GPL 3.0.0.4.220
- Support 2nd radio (5GHz) using wl_high module for router Asus RT-N53, Linksys E2500 and E3200
- VLAN mapping for Asus RT-N53
- include TomatoAnon project (disabled by default)
- revert (fully integrade tomato-RT branch with my branch (lot of teddy`s updates from april to august 2011) and add only some of commits like
* rc: fix for E4200 mac address
* BCM SDK: dirty dd-wrt fix for Belkin f7d4302 5GHz radio
* USB: LED driver: support multiple devices
* Build: fpkg: fix creating Belkin images -
Nando36
tag
válasz Intruder2k5 #19999 üzenetére
Hohóóó,
Akkor erre már frissíthetem a routeremet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest