- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tizio
tag
válasz Intruder2k5 #20100 üzenetére
Egy ilyen fogadott:
Ami nem lehet a config file módosítása miatt, azért sem mert már volt ilyen régen is de akkor sem tudtam hogyan lehet helyre hozni, ilyenkor a rtorrent újrarakása oldotta meg, de biztos van ennél egyszerűbb verzió is csak én nem ismerem.
[04.01.2013 00:39:27] WebUI started.
[04.01.2013 00:42:31] No connection to rTorrent. Check if it is really running. Check $scgi_port and $scgi_host settings in config.php and scgi_port in rTorrent configuration file.Város: Budaörs Tudnod kell, ha valami ingyen van, ott te vagy az áru!
-
MODERÁTOR
-
Tizio
tag
válasz Intruder2k5 #20102 üzenetére
Megnéztem nem futott, de nem volt hajlandó elindulni.
Nem tököltem vele az install egy perc és meg is oldotta a gondot, meglehet hogy sda3 partició nem tettszik neki ami nálam nem ext hanem ntfs, persze keresgélve itt a fórumon sokan panaszkodnak a lassú hash-al kapcsolatban, érdemi megoldást nem találtam.[ Szerkesztve ]
Város: Budaörs Tudnod kell, ha valami ingyen van, ott te vagy az áru!
-
MODERÁTOR
-
Tizio
tag
válasz Intruder2k5 #20104 üzenetére
szia
Kérdésem az lenne hogy optware-install.sh- ban
/opt/sbin/tune2fs -m 0 /dev/sda1
/opt/sbin/tune2fs -m 0 /dev/sda3ezt a két sort kell e módosítani ha dev/sda3 helyet, dev/sdb1 van nekem. (két hdd van, két usb porton)
okozhat ez valamilyen hibát a telepítés alatt és érdemes e még azt megelőzően módosítani?fstab nekem így van módosítva:
#Device Mountpoint FStype Options Dump Pass#
/dev/sda1 /opt ext3 rw,noatime 1 1
/dev/sda2 none swap sw 0 0
/dev/sdb1 /nas ntsf rw,noatime 1 1Város: Budaörs Tudnod kell, ha valami ingyen van, ott te vagy az áru!
-
MODERÁTOR
Módosíthatod, de ez hibát nem okoz akkor sem, ha hibára fut! Annyit csinál, hogy mivel alap esetben ext3 filerendszer bizonyos része le van foglalva a root számára, azt szabadítja fel, vagyis 0%-ra állítja a foglalást! Ha hibára fut, akkor nálad megmarad az alapbeállítás, de attól még minden működik!
-
Tizio
tag
válasz Intruder2k5 #20106 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, ha nem okoz hibát nem piszkálom.
Sok mindent kibírnak ezek a routerek, annak alapján amit fentebb írtál kijelenthetjük hogy kis mennyiségben a vizet is bírják. Ezt mondjuk nem akarom letesztelni, az már tesztelve ismerősöd által.
Város: Budaörs Tudnod kell, ha valami ingyen van, ott te vagy az áru!
-
MODERÁTOR
-
mcfly13
tag
Ha ezt írja ki a transmission "Tracker returned an error Unregistered torrent"
ezzel lehet valamit kezdeni?Volt már ilyen problémája valakinek?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Latzee
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régi routerem (WL500GP V1), ami nagyon a szívemhez nőtt, mert nagyon sok mindent meg lehet vele csinálni, amit egy hagyományos routerrel nem lehet.
Sokáig nem használtam, viszont most hogy be lett kötve a DIGI, így előszedtem...
Korábban oleg féle firmware-t használtam, de már egy jó ideje openwrt-t használok (most a Backfire 10.03.1-et).
Teljesen fel voltam villanyozva, hogy milyen jó lesz, 20/10 -es sávszélességgel, hiszen utoljára 5/1 -el használtam.Korábban UPC-m volt, ott DHCP-vel ment. A modemből bedugtam a WAN aljzatba az UTP-t, és már akkor eszeveszettül villogott a wan felirat a router elején, pedig semmit se állítottam be.
Most a DIGI-nél PPPoE-vel menne ... bedugom a WAN aljzatba az UTP kábelt, és semmi villogás nincs a wan feliratnál az előlapon. Már ez gyanús volt, de nem foglalkoztam vele, gondoltam még be se állítottam, biztos azért van. Miután beírtam a felhasználó nevet/jelszót, akkor sem történt semmi. Ki is írja, hogy nincs kapcsolat. Mikor a DIGI-s UTP-t egy LAN portba dugtam, akkor villogott a megfelelő helyen a router, hogy van rajta aktivitás... Csak velem szórakozik a router, vagy más is tapasztalt már ilyet?
Szereztem egy másik routert, beállítottam a PPPoE protokollt, minden elsőre ment, ahogy kell...
Fogtam egy kábelt, és a próba router lan portjába dugtam, és a másik végét a "kedvenc" routerem WAN portjába dugtam. A "kedvenc" routeremben DHCP-re állítottam a csatlakozási protokollt, és lám egyből villogni kezdett a WAN felirat az elején, és a menüben látszik is, hogy ténylegesen van net elérés is. Tudok csomaglistát frissíteni, programokat telepíteni. Tehát így működik.
Mit tegyek, hogy az openWRT-s PPPoE-n keresztül tudjon csatlakozni?Nem szeretném így használni a routeremet, vicces lenne ez a 2 routeres megoldás...
Ha valaki tud valamit ezzel kapcsolatban mondani, akkor ne tartsa magában, mert egyszerűen nem tudom megérteni, hogy egy szabványos protokoll hogy nem tud működni...
-
MODERÁTOR
-
Latzee
csendes tag
válasz Intruder2k5 #20112 üzenetére
Szia!
A sejtésed bejött..."B" típusú a bekötés. Készítettem egy fordítót egy lengő dugaljból (hogy "A" legyen).
Mindezek ellenére még így sem működött
Feladtam... nincs több variáció.Elvittem anyámhoz a WL500GP-t, és kicseréltem az Ő TL-WR3400GD routerére.
Mondanom se kell ott (UPC van DHCP-vel) kapásból tudott csatlakozni.
Nálam meg anyám routere ment kapásból...
Fura, mert nincs egy "súlycsoportban" a kettő.Mit tudnál ajánlani mostanság okos(ítható) routerek közül ?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Latzee #20113 üzenetére
Szia!
Én továbbra is a BroadCom alapú vasakat támogatom, de ilyen szituban én be nem vállalom, hogy ajánljak egy konkrétat, mert aztán ha az sem fog csatlakozni, akkor az nekem kellemetlen! Általánosságban amiket mostanság ajánlok...
ASUS RT-N10U
ASUS RT-N15U
ASUS RT-N16
ASUS RT-N66U
Linksys E3000
Linksys E3200
Linksys E4200 v1
Netgear WNR3500LA DIGI-t nem próbáltad megkérni, hogy esetleg nem-e lehetne-e kicserélni azt a kábelt A-sra?
-
Latzee
csendes tag
válasz Intruder2k5 #20114 üzenetére
Az az igazság hogy belefáradtam, mert túl sok időt öltem már bele, ami mind kudarcba fulladt
Hidd el, nagyon kitartó vagyok , de ez már nem fér bele.
A másik az, lehet hogy beruházok egy újabba... de előtte mindenképp kipróbálnám az egyik kollégám routerét nálam (ASUS RT-N15U)... vagy neten rendelem meg, és visszaküldöm, ha nem jó ...Azért köszönöm a tippet...
ui.: másik fórumba azt tanácsolta valaki, hogy kukázzam a routert, mert káka... na persze
Ott duruzsol anyámnál, rendületlenül. Eddig ez a legjobb router amit valaha vettem.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Tomato by Shibby - [RELEASE] 105 [2013-01-23]
The biggest update i ever made!!
- Add TC-ATM overhead calculation for DSL – thx Tvlz
- Revised QOS classification rules – thx Toastman
- new L7 filter pattern for youtube – - thx Porter
- Switchable QOS Pie Chart – thx Dinnn
- OpenSSL update to 1.0.1c and:
* enable OpenSSL assembler acceleration
* enable 2 new openssl commands: version and speed
- OpenVPN update to 2.3.0 (ipv6 support)
- LZO update to 2.0.6
- Transmission: update to 2.76
- Re-enable TCP Vegas settings
- Add IMQ based QOS ingress, incoming bandwidth pie chart – thx Tiomo
- Column sorting fixes – thx Tony550
- Add previous WAN IP to status overview – thx Victek
- Correcting grammar errors – Big thanks for GhaladReam
- Fix VLAN mapping ports for RT-N10U
- Make some build smaller
- TomatoAnon: generate a random clock (minutes) for interval update.
- TTB: project integration and GUI
- Fix long boot time on Asus RT-N16
- xl2tpd: update to 1.3.1 + patches. Fix L2TP connections. Tested on Beeline-Russia by user @DollaR
- Allow to redirect remote access ports (SSH & HTTP(s) ) to router if DMZ is enabled. Checkout new option in forward-dmz page.
- TOR: update to 2.3.25 -
Nando36
tag
Sziasztok!
ASUS W500p v1-hez, szerintetek az jó lesz tápnak?
Úgy néz ki elegem van abból a gyári vacakból, hogy mindig kondit kell benne cserélni. Ez olyan robosztusabbnak néz ki.http://elektroexpressz.hu/spd/unas_943874/EAP2108_halozati_adapter_5_V_41_A45_A
-
Nando36
tag
válasz Intruder2k5 #20117 üzenetére
Ezt ajánlod a WL500g P-hez is?
-
MODERÁTOR
-
Nando36
tag
válasz Intruder2k5 #20120 üzenetére
Juhéjjj!
Megvan a hétvégi progim, ha megjön addig az új táp
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy ilyen routet, táp nélkül. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell a kábelét bekötni, a + van belül, vagy kívül? Előre is köszi a választ
( ilyen rajznak kell lenni az adapteren: [link]
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
MODERÁTOR
-
garga01
őstag
válasz Intruder2k5 #20123 üzenetére
Köszi a gyors választ!
-
Nando36
tag
Hali!
Nyomom fel az új Tomato firmwaret WEbadmin felületen keresztül, de már 15 perce flash-el és nem történik semmi. Mit csináljak?
Ja és közben a net megy -
garga01
őstag
Megvan az adapter, a routeren villognak a ledek, de "termesztésen" nem ad IP-t, és nem is lehet elérni, recovery módba be tudom rakni, de a Firmware Restoration Tool-al nem tudok feltenni rá sw-t. Itt: [link] azt írják, hogy 64bit esetén az Upgrade Firmware program kell. Ezt el tudná nekem valaki küldeni? Az Asus oldalán nincs fent ennél a típusnál, amit letölöttem az csak a Restoration Tool-t telepítette fel.
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz Intruder2k5 #20127 üzenetére
Köszi! Sajnos ezzel sem megy fel az sw Van még valami lehetőség helyre hozni?
-
MODERÁTOR
-
garga01
őstag
válasz Intruder2k5 #20129 üzenetére
Igen, restore módba tudtam rakni.
-
MODERÁTOR
-
garga01
őstag
válasz Intruder2k5 #20131 üzenetére
Nem válaszol a pingre TFTP-vel elég egy sima sw-t felöltenem?
-
MODERÁTOR
-
garga01
őstag
válasz Intruder2k5 #20133 üzenetére
Megpróbáltam feltenni az egyik gyári szoftvert, de nem megy, az írja, hogy időtúllépés történt. (tűzfalat kikapcsoltam, cmd rendszergazdaként fut)
-
MODERÁTOR
-
garga01
őstag
válasz Intruder2k5 #20135 üzenetére
És itt hogyan kell eljárni? Ezt találtam [link] De nekem V1 van, ahhoz is jók ezek az sw-k?
-
MODERÁTOR
válasz garga01 #20136 üzenetére
Ezen a képen megjelölt pontokkal megy... A testet kell rövidre zárni a 9-es ponttal, ami láthatóan két helyen is elérhető, majd 15-20mp-re áram alá helyezni a routert! Ezután kihúzod a tápot, kábelt lekötöd, és mehet a firmware flashelés mint előtte...
nvram törlő file-ok itt találhatóak...
http://users.atw.hu/intruder2k5/index.php?dir=routers%2Fasus%2Fwl-500_series%2F
szerk.:
Még egy kép...[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz Intruder2k5 #20137 üzenetére
Köszi! Szétszedtem a cuccot, már csak egy kérdésem van, az a chip a fém burkolat alatt van?
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
garga01
őstag
válasz Intruder2k5 #20140 üzenetére
Köszi a sok segítséget! Így már ment a dolog, feltettem a cleart, a recovert, utána meg a legrégebbi sw-t ami az Asus oldalán volt. De még így se 100-as a cucc Pingelni tudom a 192.168.1.1-et, de ip címet nem oszt (kézzel állítottam be ip-t a gépemnek.)
-
MODERÁTOR
-
garga01
őstag
válasz Intruder2k5 #20142 üzenetére
Ez lemaradt az előbb, nem érem el !
-
MODERÁTOR
válasz garga01 #20143 üzenetére
Akkor próbáld meg egy Tomato-val, vagy egy OLEG-gel!
Amikor nem recovery, hanem normál módban indítod a routert, akkor már nem villog a Power LED? Illetőleg a WLAN LED világít miután látszólag elindult a router? A PC érzékeli, ha ki-be dugod a LAN kábelt?
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz Intruder2k5 #20144 üzenetére
Feltettem a Tomato-t. Miután bedugom az áramot, a Power LED ugyan úgy lassan villog mint a recover módban, többi nem világit, csak az a lan villog ahova a gépet dugtam. A gép érzékeli ha kihúzom-bedugom, de a windows nem azonosított hálózatként észleli. A WLAN LED-je pedig nagyon halványan mintha világítana, de ezt csak így látom, hogy nincs rajta a teteje a cuccnak.
-
MODERÁTOR
-
garga01
őstag
válasz Intruder2k5 #20146 üzenetére
Egy külső HDD-hez való adapternek az 5V-os ágára kötöttem, 1,5A-t tud leadni. De alapvetően úgy kaptam már, hogy nem tudták beállítani, lehet az előző tulajnál már elszállt akkor
-
MODERÁTOR
válasz garga01 #20147 üzenetére
A 1,5A kevés, az eredeti tápja 2,5A-t tud, de általában azt szoktam javasolni, ha már pótolni kell a tápot, akkor legyen 3-3,5A!
http://elektroexpressz.hu/spl/305890/5_V_adapter
Ez így majdnem biztos, hogy emiatt nem indul el! Ennek a típusnak típushibája a táp meghibásodás!
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz Intruder2k5 #20148 üzenetére
Van egy rendes PC tápom is, az le tud adni 20A-t, arra ráköthetem?
Amúgy minek egy routernek ennyi áram? Ami van router,modem,stb. itthon mind 1A alatti.
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest