Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CirrMee

    addikt

    válasz sellerbuyer #4687 üzenetére

    Csakhogy most is van publikus IP-m, ahogy mindenkinek van.

    (Diginél) Van mindenkinek a nagy büdös francokat...
    Ha náluk NAT -olva vagy, akkor nincs publikus IP -d. Van IP címed, ami (kívülről) nem publikus.Digi topicban nagyon jól leírják, hogy hol csekkold, ha más-más címet kapsz, akkor NAT -olva vagy. Ha jól számolom, most már nem két, hanem három dolgot keversz.

    Ha tehát a tanácsotokat követve ilyesmivel állítanék oda a szolgáltatóhoz, hogy adjon nekem publikus IP-t, körberöhögne, ill. közölné, hogy van most is.

    Nem ők keverik a dolgokat. A Digi topicban rendszeresen jönnek ezzel a problémával, csak ott a kérdezők nem állnak neki keverni ezeket a fogalmakat, hanem elsőre, mindenféle kötekedés nélkül megértik a lényeget, felkeresik az ügyfélszolgálatot, majd rendeződik a probléma.

    Ha meghagyta volna a DDNS használat lehetőségét, a kutyának nem kéne a fix IP-je.

    Jelenleg is lehet náluk DDNS -t használni, én is használom.
    Akit meg NAT -olnak, majd kérésre újra kiveszik, ott újfent lehet.

    Csakhogy jelenleg a NAT-olás miatt nem lehet használni ilyet, ezzel rátereli az erre rászorulókat a méregdrága üzleti netre a méregdrága fix IP-vel.

    Na itt kezd konteós baromságba fordulni az írásod...

    Már egyébként is kinéz nekik egy jó kis fogyasztóvédelmi vizsgálat, tekintve, hogy nem tehetné meg, hogy az új ügyfeleknek adja csak a gigabitet, minket listaárasokat pedig telibe...

    Magadat fárasztod. Ahol a technikai feltételei megvannak, ott választható, tudtommal fel is hívják rá a figyelmet (lásd feltétel: előzetes vizsgálat megfelelősége). Te fogod személyesen bebizonyítani, hogy nálatok technikailag semmi akadálya a dolognak? Sok sikert...

    Ja és még valami: szó sincs arról, hogy elfogyott volna az ipv 4, ez kamu.

    Konteó #2...
    "Az IPv4 kb. 4 milliárd IP-cím kiosztására ad lehetőséget, melyek 256, a régi terminológia szerint A osztályúnak nevezett blokk között oszlanak meg; a kiosztás /8-as (kb. 16,8 millió IP-címet tartalmazó) blokkméretét tekintve az IANA elsődleges címmezőjének kiürülését valamikor 2011 elejére jósolták.[3][4] 2011. február 1-jén a megmaradt mindössze 7 kiosztatlan blokkból (ami kevesebb az IPv4-címtér 3 százalékánál)[5] kettőt kiosztottak az APNIC-nek, az ázsiai–csendes-óceáni térség regionális internetregisztrátorának.[6][7] Az IANA irányelveivel összhangban[8] az utolsó öt megmaradó blokkból február 3-án[9] mind az öt RIR egyet-egyet kapott meg, ezzel kifogyasztva az összes globális szabad tartalékot."

    Azért azoknak, akik próbáltak segíteni, köszönöm.

    Semmit nem ér a segítség, ha továbbra sem akarod felfogni azok tartalmát.

    “Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

Új hozzászólás Aktív témák