-
PROHARDVER!
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Én annyit tennék hozzá, hogy az asus saját firmware restoration tool programja mindenféle bűvészkedés nélkül 3 kattintással felteszi ezt is, nem kell ssh, meg ilyenek, én is meg tudom csinálni a leírás alapján, de én se szeretem, nekem is egyszerűbb volt a 3 katt.
Amúgy neked ez a legfrissebb image mit jelent? A stable ugye még nincs, tehát z valami nightly lesz, nade ki által ellenőrizve, ki által összerakva? Mert ugye vargalexnek van komplett, de az a szó klasszikus értelmében nem a legfrissebb.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
a 3 hónapos image is sok hasznos dologgal bővült az 5 hónaposhoz képest, ezért is kérdem, honnan van a link, gondolom ott csak van egy dátum... Kár, hogy a fájlnév önmagában nem utal a kiadási dátumra, rarba téve ez mondjuk tökéletesen kivédhető lenne.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
PistiSan
addikt
Nálam is ilyen mint nálad, amúgy én már egyszer javasoltam vargalex-nek, hogy a drive-on csináljon egy mappát a routernek, aztán azt linkelje be (a link utána már nem változna soha), és ott lehetne mindig a legfrissebb fw amit készített, vagy a régiek is ott maradhatnának. A fájl nevébe egy dátum, vagy valami egyéni verzió szám tényleg sokat segítene.
Nagyon örülök, hogy amíg nincs hivatalos openwrt, addig legalább valaki foglalkozik a routerrel, a gyári fw borzalmasan lassú volt. -
afi0903
aktív tag
Sziasztok!
OpenWrt-n a reklámblokkolót hogyan kéne beállítani?
Jelenleg kb. mindegyik forrást bepipáltam, de így nem jó, próbáltam úgy is, hogy mindegyiket bepipálom, de sok reklám maradt a TV-n, telefonon, és különböző elemek, pl. gombok, feliratok nem jelennek meg, ez most is fennáll.
Gépen uBlock Originnel szépen meg tudom fogni a reklámokat, és van külön element picker manuális felvételre, innen valamilyen listát ki tudok nyerni, hogy valahogy meg adjam a routernek? -
MODERÁTOR
Nem mondom hogy itt nagyon osztályidegen a téma, de javaslom, hogy az OpenWRT kérdésekkel fáradjunk át a megfelelő szaktopikba:
OpenWRT topic20 éve a Prohardveren
-
vicces
addikt
én a routert menüből frissitettem. de semmi sem volt a descripsonban. csak ma ránéztem a weblapra is és ott olvastam.
akkor megvan a holnapdélutáni programom.. router reconfig..
de lehet hagyom a francba IS, mert van egy olyan mondás, hogy ami jól működik nem kell megjavítani[ Szerkesztve ]
:)
-
blakey
titán
Az újonnan bekerült/átdolgozott funkciók miatt érdemes gyári állapotba helyezni. Nem véletlenül írják oda, hogy "reset".
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
modflow
veterán
válasz Gubek-Einste #5035 üzenetére
Tudna valaki segíteni, mert megint nem érem el a kamerát, tuti új IP címet kapott megint.
-
ffodi
veterán
válasz modflow #5317 üzenetére
Milyen kameráról van szó pontosan? Alap esetben az ilyen eszközökben automatikus IP van beállítva (DHCP), külön ki kell választani, hogy statikus legyen és ott megadni, amit szeretnél. Persze előfordulhat, hogy nincs ilyen beállítás.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
modflow
veterán
Ilyen kamerám van, ez megy csak wifiről, ennél változik meg mindig az IP cím.
Mint írtam, ez messze van a routertől (Asus AC68U), ezért jelerősítőre (Asus RP-N12) csatlakozik, de annak a menüjében sincs IP fixálási lehetőség.Media-Tech MT4052 HD kültéri vezeték nélküli biztonsági IP kamera
Az app pedig ez: SecureCam
-
ffodi
veterán
válasz modflow #5319 üzenetére
Ehhez a kamerához még nem volt szerencsém, de általánosságban szokott lenni az ilyen eszközökben valamilyen webserver. Próbálj meg rámenni a kamerára böngészőn keresztül (PC-ről, IP-cím segítségével) és nézd meg az ott található beállításokat.
(Legrosszabb esetben a repeatert kiiktatva vidd oda a routerhez és úgy próbálkozz, már csak azért is, mert így könnyedén vissza tudod követni az aktuális címét...)
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz vargalex #5310 üzenetére
Igazad van, ott tényleg látszik, bár az még mindig nem a fájl létrehozásának dátuma, hanem csak drive-ra kerülésé, letöltve sem lehet semmiből megállapítani két fájl közül, melyik a frissebb, szóval én még mindig jó ötletnek tartom egy 4 soros hogyan csináld.txt vagy valami hasonlóval egybe rar-ozni, amiből a dátum is kiderül. Amúgy a gyári rendszerrel 16 napja megy a router, tegnap néztem, 2 mag 20-35-45%-okra ugrált fel, amint kikapcsoltam a log írást, meg is nyugodtak a kedélyek, onnantól 0-2% között mozognak, valószínű a log naplószerverre mozgatása a cpu-t is igénybe vette. Ha 16 napig nem történt semmi, remélem a továbbiakban is marad így. Nálam teljesen korrekten működik minden része, szívesen el is felejtem, hogy van routerem. :-)
-
félisten
-
blakey
titán
válasz MaCS_70 #5325 üzenetére
A weboldalon.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Rick4
félisten
válasz woodworm #5322 üzenetére
Persze. Ugyanúgy semmi plusz infó, minden ide tartozó fájlnév azonos. Meg tudom oldani, és mint olvashattad, meg is oldottam, nem a saját fájlok letárolása a gond, hanem egy hozzászólásban szereplő link. Épp az említett hozzászólásból indult, ez a szál, hogy akkor frissnek friss, de kinek mikori a friss? Lehetett volna épp múlt heti build is, nem?
-
laktop
tag
Sziasztok!
Az AC65P routerem rendszernaplójában egyre több ehhez hasonló sor jelenik meg:Jun 5 21:56:23 kernel: 58c, flush one!
Mitől van ez? Okoz valamilyen problémát? Mit lehet tenni, hogy ne jelenjen meg?
Köszönöm"- Mennyire vagy túsz? - Sörhöz hozzáférsz?"
-
ffodi
veterán
válasz modflow #5323 üzenetére
Igen, és beállítasz mindent fixre. Helyes kitöltés:
- IP-cím amit szeretnél (de figyelj arra, hogy a router által egyébként kiosztható range-be essen)
- Subnet maradhat az alapbeállítás, vagyis 255.255.255.0 (feltéve, hogy nem játszol különböző subnetekkel...)
- Gateway: routered IP-címe a hálózaton (jó eséllyel 192.168.1.1)
- A DNS-t hagyd üresen (mindkettőt), ha nem engedi, akkor állíthatsz be mindkettőre valami külső DNS szolgáltatót (feltéve, hogy nincs saját) mondjuk 1.1.1.1 (Cloudflare) vagy 8.8.8.8 (Google). Amit beállítottál azt is elfogadja, legrosszabb esetben nem fog működni rendesen az internetelérés a kamerán..."Örökre" ez lesz az IP-címe, amíg át nem állítod, vagy nem csinálsz egy gyári visszaállítást (és majd figyelj rá, hogy más eszköznek ne add meg kézzel ugyan ezt az IP-címet).
[ Szerkesztve ]
-
golfnyeres
tag
Sziasztok !
Tovább próbálkozok az Asus65p beállításával. Visszaállítottam alap configra Vargalex fw-jét. Most csak ez szórja a wifit a házban. Switchként teszi a dolgát a Telekomos router mögött. Sajnos speedtest mérése közben mindkét frekvencián eldobja a netet. Mitől lehet ez ?
Próbálom a legtöbbet kihozni a wifiből, milyen trükköket javasoltok a tnagyobb hatótáv elérése érdekében. -
-
gahor72
aktív tag
Én csináltam egy videot a routerem beállításairól végig lépegetve az összes fülön. Reset után arról állítottam be.
Üdv -
blakey
titán
Nem, gyári állapotba helyezed és 0-ról kezded a beállításokat, úgy a jó. A következő hasonló visszaállításig minden firmware frissítés után készíthetsz másolatot. Amint megint vissza kell állítani akkor megint 0-ról kéne beállítani.
-
Sziszifeca
őstag
RT-AC65P:
kérdésem az online játék miatt, hogy az adaptív Qos-t támogatja a router?
Egyszerű beállítani? Digi 1000-res netem van.
Visszaolvasgatva nem ajánljátok, de akkor minek van, vagy nem ez teszi stabillá a netet játék közben? bocsi a láma kérdésért.>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Dragon3000
veterán
válasz Sziszifeca #5339 üzenetére
Nem ajánlott a használata, mivel kikapcsolja a hardvernatot és úgy kb 300Mbps körül fog menni csak a letöltés. Amúgy gigabites net mellett felesleges is a qos.
-
Sziszifeca
őstag
válasz Dragon3000 #5340 üzenetére
Köszi.
Akkor itt a MU-MIMO-nak van jelentősége a többfelhasználós játékhoz ugye?
Valamint a wifi-je erősebb mint az N56UB1-nek?[ Szerkesztve ]
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Topikgazda
válasz Sziszifeca #5341 üzenetére
Akkor itt a MU-MIMO-nak van jelentősége a többfelhasználós játékhoz ugye?
Semmi köze hozzá.Valamint a wifi-je erősebb mint az N56UB1-nek?
Csak helyszíni teszt során fog kiderülni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
fezsoo
aktív tag
Sziasztok.
Van egy Asus RT-N12D1 routerem.
Az a gond hogy eldobja az internetet.
Elég sűrűn újra kell indítani.
Frimware frissítés előtt és után is fennál ez a jelenség.
Van ötlet vagy megoldás erre?[ Szerkesztve ]
Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
Sziszifeca
őstag
-
MODERÁTOR
Van egy RT-AC57U routerem (legfrissebb gyári 3.0.0.4.380_10923-g3f93b02 FW).
Az a gondom vele, hogy elég sokszor eldobja a netet. Először csak 5 GHz wi-fin tapasztaltam, aztán már 2,4 GHz használatakor is.Szinte azonnal vissza is kapcsolódik, de az pont elég a VPN-emnek ahhoz, hogy kidobjon a rajta keresztül elért programokból.
Amiket eddig próbáltam. Reset, visszaállítás gyárira, a csatornát olyanra állítottam, amin kevesebb router van körülöttem. A laptop 2-3 méterre van a routertől, nincs fal közöttük.
Szerviz?
Firmware cserével nem próbálkoznék, ha nem muszáj.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
válasz Viktor0610 #5345 üzenetére
"Firmware cserével nem próbálkoznék, ha nem muszáj."
Pedig épp ezt akartam javasolni. Amúgy miért nem? -
félisten
blakey, mrmft, köszönöm!
Csak arra lennék kíváncsi, hogy hányan nézik meg a weboldal szövegét, amikor GUI-ból frissítenek.
Olyan ez, mint a pénteki kalandom egy állami hivatallal. A weboldal szerint 13 óráig tartanak nyitva, valójában 12-ig. És ez egyetlen helyen van kiírva: magában a hivatalban, a bezárt ajtó mögött. A biztonsági őr mondta.
Így aztán simán jöhetnek a Vogon Építész Flották is...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #5346 üzenetére
Mert nem értek ilyenekhez ( ), meg garanciális.
De persze, ha csak annyi a csere, hogy betallózom a router saját frissítőjébe, az OK.
Visszállítható a gyári állapot?Ahogy látom, sok féle fw van.
Melyik az, amelyikkel csak bekapcsolom és megy?
Mármint arra gondolok, hogy nem kell semmi extra, csak rajta van 4-7 eszköz, 2,4/5 GHz-en, semmi torrent, kiskutyafüle nem fut a háttérben.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
válasz Viktor0610 #5348 üzenetére
Sajnos nem csak annyi, de azért komoly szaktudás sem kell hozzá szerencsére. Windows-os grafikus felületen meg lehet csinálni az egészet, nem kell hozzá Linux parancssor, ha ettől tartasz esetleg. Van általam készített leírás is (1, 2, 3/1 pontok sorrendben, majd ha kész akkor egy reset kell), de van gyári ASUS útmutató is, mindkettő ugyanazt a folyamatot írja le. Tulajdonképpen egy fix IP-t kell beállítani a gépnek, kábellel összekötni a routerrel, és akkor egy Windows-os programmal fel tudod tenni az új fw-t. Mivel ez a "mentési mód" (ahogy az ASUS nevezi) mindig elérhető marad, így a firmware csere voltaképpen kockázatmentes, ha el is rontod, vagy rossz fw-t teszel fel, stb..., korlátlan számban megismételhető, és a hiba javítható. Garanciára nincs hatással, természetesen nyom nélkül visszaállítható a gyári állapot, de amúgy én vittem már CFW-vel is garanciáztatni ASUS routert, szó nélkül cserélték.
Én a MediaTek-es routereken Padavan-t használok, így természetesen azt is ajánlom. Én is fordítottam ASUS-ra (direkt link itt), de a Padavan topik összefoglalójában van még pár link, más fórumtársaktól is. Felteszed, és működik.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest