- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szergei
tag
Üdv mindenkinek!
Van egy elég komoly problémám a MAXIMUS V GENE alaplappal.
Azért ide írom első körben, mert hátha látott valaki hasonlót.Egy bekapcsolás után előzmények nélkül egyszer csak nem volt hajlandó boot-olni, állandóan világított a piros "Q-Code" led, 55-ös kóddal, vagyis "memory not installed".
Megnéztem a RAM-okat több foglalatban, miután nem változott semmi, kipróbáltam más RAM-okkal, hátha csak a memóriáim döglöttek meg, de a létező összes foglalatban "error 55". Levettem, majd felszereltem a CPU-hűtőt, kivettem és visszatettem a cpu-t, pendrive-on keresztül frissítettem a BIOS-t a legújabbra stb. stb. de maradt ERROR 55 folyamatosan.
Semmi külsérelmi nyom, a CPU-lábak és a memóriák csatlakozói rendben, a foglalatok is, por sehol, kontakthiba nincs, ránézésre tehát semmi probléma az alkatrészekkel.Ami fontos még, hogy nem tuningoltam semmit, a 3770 is alapórajelen ment már, a TURBO kikapcsolt állapotban volt az utóbbi időben.
Azt nem tudom eldönteni, hogy most a lap ment gallyra, vagy a beépített memóriavezérlő a CPU-ban, vagy esetleg mindkettő... Fölöslegesen ugyanis nem szívesen vinném vissza a lapot, garancia amúgy van mindenre.
Külföldi fórumokat olvasva sajnos nagyon nem egyedi a hiba, de több oka lehet, kíváncsi vagyok az itteni tapasztalatokra, ha van (volt) ilyen ...
Minden választ köszönök előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest