Új hozzászólás Aktív témák
-
Atla
senior tag
Sziasztok!
Beléptem a klubba egy P5Q-val,és lenne egy pár kérdésem!
Biost frissiteni hogyan tudok Floppy-ról,és hol tudom megnézni,h hanyas van fent?
Windowsban Everestel nem látom a RAM-ok feszültségét,igy nem is tudom h dropol-e!
Hol tudom ezt megnézni windowsban?AHCI-t hol lehet bekapcsolni?Inditásnál benne hagytam a lap CD-jét a meghajtóban,és csinált nekem a Floppy-ra,egy win7/64-bit-es AHCI drivert vagy mit,de ezzel mit kell csinálni?
Csak a Piros csatlakozókat használom!Ventillátor szabályzást hogyan lehet orvosolni,ugyanis Max-on pörög az összes ventim,és kezdek megsüketülni?!Biosban van olyan h ignored,de ez nem csinál semmit.A silent beállitások meg nem müködnek,mivel gondolom én 3 tüs az összes ventillátorom!
Lehet-e valahogy szabályozni őket,ugy mint a GIGA lapokban a PWM beállitás?Vagy
esetleg Windows alól ha nincs más!Bocsi a sok láma kérdésért Giga P35C után elég szokatlan a cucc!
-
samu74
addikt
Szia!
A bios verziót a biosban is meg tudod nézni.
Vagy az everestel.Gyártó oldaláról letöltöd a legfrissebbet és kicsomagolod majd rámásolod egy floppyra vagy egy pendrivera.A biosban az Asus EZ Flash2 menüben tudod a biost frissíteni kiválasztod a meghajtót amin a bios fájl van,majd elindítod lényeg hogy hagyd végig futni és ne szakítsd meg(áramszünet sem jó dolog) a procedurát.
A biosba csak a beállított értéket látod a ramoknál,azok pontos feszültségét nem látod sehol szerintem.
A ventilátorokat tedd silentre,ha nem veszi vissza a fordulatot akkor nem kezeli a PWM(?)-es ventilátorjaidat.
Az Ahci-t meg a Main menü Sata configuraion alatt(Ahci-Ide-Raid) tudod beállítani.-----------
-
Atla
senior tag
válasz samu74 #10204 üzenetére
A BIOS sikerült 706-os volt fennt most a legujabbat raktam fel!
A ventikkel nem bírok,igy elég hangos a gép!
AHCI-t mindjárt megnézem!Akkor ha átállitom,nem lesz szükségem a Floppy-s AHCI driverre,ha legközelebb telepitem a WIN7-et?Más:
Belekezdtem a tuningba is,elsöre 500-as FSB-t mondom megpróbálom 8 tüs CPU csatlakozoval![7x500]!Eddig jó.
[Ez alapján] löttem be az értékeket FSB,meg a DRAM Freqency-t kivéve!
Nálam nincs CPU PLL,viszont van SB feszültség nem tudom annak adjak-e? -
nevo
aktív tag
válasz CheaterBandi #10202 üzenetére
nekem a quad nem megy 415 fölé, és ahogy olvasgattam külföldi oldalakat ott egy E8600-at próbálgattak benne és az csak 416-ig ment max, de mindegy mert 400-on atomstabil
-
Barcageri
tag
sziasztok
az lehetséges hogy asus p5ql-cm-el 166mhz-et tudok tuningolni max? q8300-am van.
feszkó emelést nem látok sehol:s bios frissítés segíthetne vagy reménytelen? -
_ocsisajt
őstag
válasz _ocsisajt #10200 üzenetére
na... jutottam valamire... igen, a korabban emlitett csx vs p5q lapok problema sajnos beigazolodott
ramhoz, most nem nyultam es >>>alulfeszelve<<< 3.3 csigahercen siman megy... mig megneztem egy filmet, Orthos sem kiabalt hibaert... szoval ugy nez ki stabil
most allhatok neki a ramnak is
tl;dr: ENFP-T, 2w3 :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
-
sklopp
őstag
válasz CheaterBandi #10197 üzenetére
Nem bántási szándékból, csak hogy elkerüld a hasonló gondokat, javasolnám neked, ha a gépben valamit változtatsz, módosítasz, legyél alaposabb, mielőtt újra beüzemeled, mert akár kárt is tehetsz. Ellenőrizz mindent inkább kétszer mint egyszer sem, ezzel megelőzhetsz hasonló problémákat.
[ Szerkesztve ]
-
Barcageri
tag
hi
asus p5ql-pro jó tuningra? q8300hoz kéne 3-3,2ghz-ig. -
nevo
aktív tag
válasz Barcageri #10220 üzenetére
mert ennyit tud a lap (Front Side Bus 1600 OC-n azaz túlhúzva csak 400-as szorzót tudsz beállítani.
Nekem egy q8200-as dübörög benne 400-on alap feszen gond nélkül.
-
nevo
aktív tag
válasz Barcageri #10222 üzenetére
mivel a q8200-nek 7-es szorzója van így 2,8GHz-en ketyeg nálam,
ha jól tudom akkor a q8300-nak 7,5-es szorzója van így 7,5x400=3GHz-en ketyegne
elvileg 400-as fsb-ig teljesen alap feszen kell bírnia ezeket az értékeket, ha e felett gondolkozol akkor másik lapot kell választanod -
nevo
aktív tag
válasz Barcageri #10232 üzenetére
CPU Ratio Setting: 7,5
FSB Frequency: 375
PCI Frequency: 100
FSB Strap.: 333MHz
DRAM Frequency: Nem tudom hogy milyen ramod van, de az alap órajeléhez legyen közel (800MHz vagy 1066MHz)
DRAM Timming: 5-5-5-15
CPU Voltage: 1.25v
CPU PLL Voltage: 1.5v
FSB Termination Voltage: 1.1v
DRAM Voltage: 2.0v (az a baj hogy nem tudom ilyen ramod van, lehet hogy ez neki már halálos )
NB Core Voltage: 1.1v
SB Core Voltage: 1.1vFejből ezek jutottak így elsőre az eszembe
-
Barcageri
tag
sziasztok
ha innen letöltöm a bios frissítést:
http://www.asus.hu/product.aspx?P_ID=KO1Q2EGHFX3qBo5U
az segíthet valamit a tuningban vagy kizárt? melyiket érdemes leszedni? -
samu74
addikt
A 2208-as biost próbálta valaki?
Felraktam de,nem díjazta a masina(meg se nyekkent)...
Előtte pedig defaultra állítottam a biost.[ Szerkesztve ]
-----------
-
Hawk1979
őstag
válasz samu74 #10242 üzenetére
Én is feltettem, nálam se lehetett betölteni a régi OC profilt, pedig egy két bios frissítésen már túl vagyok, és van amelyik után simán vissza lehetett tölteni, de volt már erre is példa, hogy újra be kellett lőni a beállításokat....
Tuningban nálam semmit se hozott. Ugyananyi fesz kell mindenhez, semmit se tudtam lejjebb tornázni... -
samu74
addikt
Nálam azért volt gond, mert azt hittem hogy a profil kavar be...Sajna nem,bár ahogy Hawk írja neki nem volt gondja,de nálam a "szokásos" feszültségek mellett 5 perc alatt elvérzett a Prime alatt.Visszaraktam a 2102-es biost,mert érdekes mód azon kisebb feszültségekkel maradt stabil a rendszer.Lehet hogy a 4 ram miatt van ez,de már nem izgat,ami bevált az a tuti.
-----------
-
Hawk1979
őstag
Lehet lassan váltani kéne...
Itt az i3 ami jó alternatíva lehet,és ha lassan is de kihal a 775-ös tokozás.
De ellenállok még.Hagyom a francba,had avuljon el kicsit az egész cucc.
Idén nem akarok ezzel foglalkozni,mert jó lap a P5Q,csak félek,hogy rám rohad majd jövőre...
Vagy legyen majd am2/3.
Ennek már sosem lesz vége? Mindig ránk erőltetik az akaratukat a gyártók?
Még igazán be sem porosodott a lapom doboza a polcon -
sklopp
őstag
válasz Hawk1979 #10246 üzenetére
Lehet, maradi vagyok, de még csak most vettem az első 775-ös lapomat, az előző Abit IC-7G vagy 5 évig szolgált a 3 (3.6) gigás procival, gond nélkül el tudtam adni procistól, DDR ramostól, AGP-s videó karistól. Amúgy meg az Intel épp most dob piacra pár 775-ös procit, szóval még korai temetni. Mellesleg meg a legújabb hardverek mindig csillagászati áron futnak, a naprakész állapothoz feneketlen buxa kéne. Ami nincs mindenkinek. A gyártók meg kénytelenek fejleszteni, ilyen az üzlet, na meg a fogyasztói társadalom. Dobd ki az 1-2 éves plazmát, itt az újabb 400 Hz-es full HD-s. Aztán boldogan nézed az új gépet, milyen szuper. De pár hét után jön a kijózanodás, nem is jobb a képe annyival mint a "régi" gépé. Szóval én igyekszem ellenállni a cserék csábításának. Na ez kicsit hosszúra sikerült.
Mindenkinek békés, boldog Húsvéti Ünnepet. -
Barcageri
tag
szia.
szeretnék venni egy asus p5ql-pro-t de nem tudom mennyire tudnék vele tuningolni? q8300-at szeretném 3-3,2ghzig felrángatni.tudnál segíteni h mennyire jó lap?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hálózati / IP kamera
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Formula-1