Új hozzászólás Aktív témák
-
rokeon
csendes tag
Üdv mindenkinek, A6-os procis kütyümmel érdekes helyzet állt elő. Crossfire nélkül, 25-35 fps a dirt 3, bekapcsolom a crossfire-t, kapok 40-50 fps-t de a "látvány" olyan mintha 15fps-t menne a game. szóval szaggat. legfrisebb chipset driver az asus.com-ról. valaki ismeri a problémát?
-
anddroid8205
csendes tag
Sziasztok,
ez a 8 napos visszavásárlás akkor is érvényes, ha pl. nem működik a fejhallgató csatlakozó? Mondhatják azt, hogy én csesztem szét? Meg ilyen visszavételnél általános dolog, hogy 30 nap múlva fizetnek?
Nem vágom ezt a dolgot.
Köszi -
thomasvold
őstag
válasz anddroid8205 #2556 üzenetére
Szia!
8 napon belül, internetes vásárlásnál minden indoklás nélkül vissza kell fizessék a vételárat,ha a színe nem tetszik,vagy nem jön be a gép stb. Nem kell megindokolnod. Ha meg baja van,pláne küldesd vissza.
-
anddroid8205
csendes tag
válasz thomasvold #2557 üzenetére
Köszi, azt mondták csak 30 nap múlva fizetnek (nem rögtön), mert addig bevizsgálják a készüléket. Ha hibás, akkor elképzelhető, hogy nem fognak fizetni? Igazából bármivel előállhatnak, hogy én rontottam el valamit rajta. Nem?
-
thomasvold
őstag
válasz anddroid8205 #2558 üzenetére
30 napjuk van rá,hogy visszafizessék a vételárat,szóval ha tohonyák és szőrszálhasogatóak és miért ne lennének azok,akkor megvárják a 30 napot. Az meg hogy bevizsgálják szerintem mellébeszélés,mert csak az a lényeg,hogy meglegyen a doboza,minden tartozéka és azért külsérelmi nyom ne legyen rajta. Ha megkérdezik,hogy miért akarod visszavétetni és te azt mondod, hogy "nem tetszik a színe" akkor sem szólhatnak semmit,mert "indoklás nélkül" kell visszavegyék tőled. Viszont ha csak azért akarod visszacseréltetni,mert nem működik a jack dugója,akkor szólj az Asus szervíznek,nem egy nagy probléma,hozzák-viszik. Azt megkérdezhetem melyik webáruházban rendelted? Ha nagyobb, (PCX , IPON) nem hiszem hogy szarakodnának rajta. Pláne nem vizsgálgatják egy hónapig.
Ezt konkrétan az IPON oldaláról másoltam be:
" Az elállás joga
A Megrendelő az 17/1999 Korm. rendelet 4. §-a alapján jogosult az áru átvételét követő nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállni a vásárlástól. Ebben az esetben az iPon Computer Kft. köteles a Megrendelő által kifizetett termék árát haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni. Szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha a nyolc munkanapos elállási határidő lejárta előtt a gazdálkodó szervezet a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte, a fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogát, ilyen szolgáltatás például a házhozszállítás, a pickpack átvétel, a gépösszeszerelés, a szoftver installálás és az egyéb szolgáltatások.
Az iPon Computer Kft. követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Egyéb költségek a vásárlót nem terhelik.
A 17/1999 (II.5) Korm. rendelet 5. §-a alapján a Megrendelő nem gyakorolhatja elállási jogát:hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta
olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő (pl: kérésre összeállított konfigurációk)Amennyiben a 8 munkanapon belüli elállás jogával élni szeretne, kérjük, hogy a termék határidőn belüli visszajuttatása mellett írásban írja le, hogy el szeretne állni a szerződéstől a fenti jogszabály felhatalmazása alapján. "
[ Szerkesztve ]
-
anddroid8205
csendes tag
válasz thomasvold #2559 üzenetére
Az edigital-nál vettem. A jack csatlakozó nem jó, meg véletlenszerűen elmegy a kép egy pillanatra róla, majd ezt írja: "A képernyőillesztő nem válaszolt és utána helyreállt". Futtatam rajta 3DMark-ot, a megfelelő eredményt hozta, játék is megy. Csak win alatt dobja ezt a hibát.
Pénteken már írtam a fórumra és sokan segítőkészen azt írták (köszönöm még egyszer), hogy gariba vigyem vissza, a jack az nem nagy probléma, viszont van egy olyan érzésem, hogy a szervízből majd úgy kapom vissza, hogy ez a "képernyőillesztős" hiba továbbra is jelentkezni fog. -
thomasvold
őstag
válasz anddroid8205 #2560 üzenetére
Ha jelzed ezt a "képernyőillesztős" hibát az Asus felé,biztos ezt is megnézik. Bár szerintem ez valami szoftveres/driveres hiba lehet. Te tulajdonképpen attól félsz,hogy az Asus szervizesek nem makulátlanul fogják a gépet visszaadni neked. De sajnos nem tudsz mit tenni,nézd át a gépet,a sorozatszámokat rajta és add le. Aztán ráérsz később reklamálni ha nem úgy kapod vissza,ahogy leadtad, addig kár ezen stresszelni. Bár a helyedben én sem lennék nyugodt. De mást nem igazán tudsz tenni az ügy érdekében.
-
anddroid8205
csendes tag
válasz thomasvold #2561 üzenetére
Attól nem tartok, hogy rosszabb lesz a gép, mikor visszakapom, a jack-et biztos meg tudják csinálni. A "képernyőillesztős" hibától tartok, mert az véletlenszerűen jön néha elő. És ha megnézik, és náluk nem jelentkezik a hiba éppen, akkor nem fognak vele foglalkozni.
Mindenesetre köszönöm a véleményed! -
->Raizen<-
veterán
Jaj de durvás a gyorsulás a gyári ati vga driver helyett a 11.12 legujabbat tettem fel notira
így auto detecten a battlefield 3 minden medium kivéve a textúra mert azt ultrára tette tökéletesen fut a laptopon! Ugyan ez van a nfs run-al is. Tökéletes ki gamer lapos ez a k53ta.Jobb ez a noti most mint a haverom asztali gépe. Összedobott egy költséghatékony gépet de a proci sovány neki eléggé a nfs runhoz meg a bf3-hoz. Athlon x2-es proci ati hd 4850 512 mb karival. Neki ha fejre áll sincs 15 17 fps-nél több ebben a két játékban.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz ->Raizen<- #2564 üzenetére
Ugyan ezek voltak a beállítások sx029-en is, és simán ment. A single. Próbáld ugyan ezt multiban, és már nem lesz olyan jó
-
SolidBoy
csendes tag
válasz ->Raizen<- #2549 üzenetére
Nekem ilyen a boot time SSD nélkül, alap sx149d-vel. Szóval azzal a 3 perccel nagy bajok vannak.
[ Szerkesztve ]
''Mindig legyen út előtted'' - EDDA
-
->Raizen<-
veterán
válasz Hatvan9 #2567 üzenetére
Mert miért? Nem lehet tudni a kolléga mit barmolt el a winnel hogy 3 perc alatt jön be.
Ha stabil a gép és minden más progi gyorsan betölt stb nem gáz az a 3 perc.
Most úgy csináltok mintha világvégét okozná ez. Ha én megpakolom sok automatikusan induló progival nekem is belassul a win felállása.
Reinstall kb megoldja a baját.[ Szerkesztve ]
-
Torry
addikt
Basszameg
Most írtam iponnak, lesz-e még SX051D (A6, 4gb ram, 500gb hdd). Kifutott széria, nem várnak már belőle. Arra a kérdésre, hogy mi lesz helyette, nem igen válaszolt. Az eggyel nagyobbal az a gondom, hogy én 8gb-ra szeretném bővíteni, szóval el kellene adnom az egyik 2gb-os modult, táska még jól jönne, de az egérre semmi szükségem. 1 évig 500gb-on voltam asztalin, mindig volt vagy 100gb szabad helyem, szinte soha nem kellett törölgetnem. Így a +10e nem annyira zsír, mivel ssd-t akartam belerakni.
Most mi legyen -
->Raizen<-
veterán
Minek 8 gb meg tudnád indokolni? Egyetlen egy játék sincs ami többet kérne 4 gb-nál.
Megveszed az sx149d-t az egeret elajándékozod karácsonyra és örülsz hogy van egy notid ami sokáig elég és nem kell hozzányúlni sem.
Amúgy még nekem is bontatlanul pihen a dobozába az ajándék egér meg a táska.
Vagy van még az sx135D - Nálunk kapható legolcsóbb 4 magos változat, 3GB ram, 320GB HDD és van BT. Ha spórolni akarsz mindenáron.[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
Itt a legolcsóbb nemrég 159k volt. :
[link]
Vagy még itt ingyen kiszállítással:
[link]Elég hamar kifutó széria lett viszonylag egyes modelljeiben a k53ta pár hónap alatt.
Látom nem találtál indokot a 8 gb ram értelmére szerintem a windows 8-nak se kell annyi sőt az még kevesebbel is be fogja érni mint most a windows 7![ Szerkesztve ]
-
Torry
addikt
válasz ->Raizen<- #2574 üzenetére
A6 mindenképpen kell.
Marad az sx149d és megy mellé a samsung 830 64gb. Kb ugyanott vagyok, mintha táskát meg +4gb ramot vennék, 6vs8 között meg nemhiszem, hogy nagy a különbség, a dual channel nyujtotta kis pluszt, meg így is kihasználom. -
takkert
tag
válasz abteam2008 #2572 üzenetére
az nem jó ha felrakom az ASUS LIVE Updatet és azzal szedem le drivereket?
A Win7-et frissitsem? -
Orlin
addikt
Üdv!
Szerintetek iért akad a video lejátszása?
A Vándormadarakat nézném HD-ban majd de akad a film.
VLC Player-em van...Köszi!
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
->Raizen<-
veterán
Fentről a 3. hozzászólás leírása segíthet még a problémádon. [link]
"Hogy ne legyen gondod film nezeseben, akovetkezo kodekeket es player-eket ajanlok:ffDshow, divX, AC3 filter,
MV2Player,es Crystal player. Ezekel mar jol fognak mukodni a filmek., persze ha VCD, SVCD vagy DVD filmeket akarsz nezni ahoz mar szukseges lesz a PowerDVD-re." -
kisza25
félisten
szia nekem kmplayer van fent és az mindent visz semmilyen + codecet nem kell felraknod,
takkert: win7-et is frissítsd, elég asus oldaláról a chipset/vga drivert lehúznod a többi programot nem muszáj[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Alexios
veterán
válasz ->Raizen<- #2582 üzenetére
mivel kódolástól függ, régebbi filmeknél mpc-hc-nál sincs.
-
rokeon
csendes tag
újraraktam minden drivert, és most nincs stuttering. egyébként találtam új biost a k53ta-hoz
hogy hol? hát persze hazai oldalon, itt az oldal címe mint forrás:
http://k53ta.wiki.fc2.com/wiki/%E3%83%89%E3%83%A9%E3%82%A4%E3%83%90%E3%83%BBBIOS(vagy csak írjátok be googleba hogy: "k43ta211.zip" és azthiszem kifogja dobni.
és itt van a letöltési link, hivatalos asus oldalról:
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/K43TA/K43TA211.zipmint megszokhattuk, ezis k43 néven fut, mivel ugyanaz a konfig csak nem 13-as, hanem 15,4-es kijelzőmérettel.
!!MÉG nem próbáltam, de hát végülis miért ne próbálnám ki..., ha a biosból érvényes biosnak ismeri fel, akkor hadmenjen
-
rokeon
csendes tag
válasz ->Raizen<- #2586 üzenetére
rákeresve a bios 211 asus k43ta-ra lesznek oldalak ahol irják hogy mivan vele, elvileg firmware change amit biztosan megtaláltam más, és egyébként meg az új sabine platform miatt én ELVÁROM hogy optimalizálják, mind az akku mind a teljesítmény kihasználtságot, mellesleg nemártana kezdeni valamit a féllábon álló crossfire stutteringgel is, én szereném használni a legújabb catalyst drivert is majd, nem akarok hónapokat várni az asusra h bedobja a két verzióval azelőtti amd uma packot.
(nomeg elvileg csak van oka amiért adnak ki újabb és újabb dolgokat nem? )
szerk.: parancsoljatok
http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&p=3&s=294&m=K43TA&os=8&hashedid=T67COtKt7f05PbeS
[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
Ez nem hiszem hogy az én gépemhez is jó lesz. Ha az lenne a k53ta laptopokhoz is belinkelnék az új biost. [link]
A crossfire amúgy dual graphics. És szerintem nem volt egy jó ötlet hogy megcsinálták hogy a 6650-el dualba tudjon menni az igp. Még jó hogy ki lehet kapcsolni. Eleve nem egyforma a 2 chip és ami a nagyobb gond a gyengébb igp visszahúzza teljesítményben a 6650-et. A ram sávszélesség 6650-el majdnem 30 gb\s az igp-nek meg jóval kevesebb 7-8 gb\s. Azért kiváncsian várom mikor javul a helyzet jelentősebben mert az egy dolog hogy a játékok benchmarkok több fps-t írnak dual graphics üzemmódban de szemre kevésbé bírja a gép főleg a füst effektusokat mint dual graphocs offal és csak dedikált 6650 vga karival.[ Szerkesztve ]
-
rokeon
csendes tag
ebben egyetértek, de mondjuk érdemes kipróbálni a 11.12-es catalyst drivert, én most azt raktam fel, crossfire-ban semmit nem akad a kép, és plusz 5 fps-t hozott, most szépen duruzsol a masina 2.0 ghz-n, 1.1V-on. átlag 35fps assassin's creed revelationsban. minimum 27fps. az egész jó, crossfire nélkül lement 22-re is.
-
kisza25
félisten
válasz ->Raizen<- #2588 üzenetére
ez azért nem cf , hanem dualgrafics, mert egyrészt nem egyforma a két GPU képessége, másrészt az IGP csak minden 5-ik, képkockát számol és gondolom ezt játékokként kell optimalizálniuk sajnos
más: rádugtam a 24" fullHD monitort a gépre és azon játszottam CoDMW3 al 40+ FPS 1920x1080 felbontásban(proci 2,4Ghz 1V-on max 60fok) jó kis gép ezEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
->Raizen<-
veterán
válasz kisza25 #2591 üzenetére
Igen tudom nagy különbségek vannak a dual graphics meg a crossfire között utánnanéztem már akkor mielőtt a laptop hozzám került. Hát az elég kemény hogy fullhd-ban is bírja!
Eddig az általam próbált játékok közül a serious sam 3-al működik a legjobban a DG.
Meg a dirt3 is idetartozik még.[ Szerkesztve ]
-
rokeon
csendes tag
no.. jelentem felraktam a 211-et, működni működik ez biztos. k53ta mit amd a6
érzetre semmi, talán kicsit optimalizálva lett a teljesítmény, mert eddig sohasem írta ki sehol a ddr3-1333 helyett hogy ddr3-1651. most ezt irja everest, memtestnél, meg amikor gépezek és figyelgetem a ram bus sebességet jócskán megy 1000 környékére is, aztán lejjebb 800 körülire, aztán meg vissza 667-re. egykis ram tuning a boost mellé
egy kép is:
[ Szerkesztve ]
-
rokeon
csendes tag
válasz ->Raizen<- #2594 üzenetére
hát igazából az előzőnél nem volt húzva, húzás nélkül 1900 és 800 mhz között ugrabugrál, az fsb pedig 98 és 150 között, és mondom a ram bus speed pedig 667 és 1000 között, itt egy kép 2000-en, és ittsem lockol pontosan 2000-re. és a ram ismét nem 1333, sőt mostmár igazából csak ha békénhagyom 1 percig a notit akkor megy le 1333-ra a ram, illetve 667-re a bus speed.
sőt, az fsb és a ram bus speed az anélkül is ugrál le fel hogy változna a cpu szorzó vagy órajel.
MISSION COMPLETED!
itt a kép:
szerk:
kezd izgatni a dolog, ugyhogy cpu-z-vel is ránézek h jók e az adatok, nemakarom húzni a ramot mert csak 1333-asok vannak benne[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
Nem lehet a ramokat húzni. Azok max 1333 mhz-n pörögnek akármit is ír neked az aida.
A cpu-t is azért lehet tuningolni mert szorzózármentes. És csak a cpu magok órajelére van kihatással meg a memóriavezérlőre ezért növekszik a ram sebesség picit ha 2.0 ghz fölé húzod. Nézd már meg neked mi a vége légy szives! Nekem már 2.2 ghz-n 1.1v-on már a youtube videónál hibázik az igp!665,5 mhz nekem a ram sebesség miközbe terhelem prime95-el a cput 1,9 ghz-n 1,05v-on.
Ezt kettővel beszorozva kijön az 1331 mhz.[ Szerkesztve ]
-
rokeon
csendes tag
válasz ->Raizen<- #2596 üzenetére
node hát én értelek, de az fsb speed változik folyamatosan. nem úgy értettem hogy én húzni, hanem húzza az fsb emelkedés. egyébként cpu-z-ben nem ugrál az fsb, az végig 100mhz, de a ramok azok nem 667mhz-n mennek hanem felette 667 és 750 között mozog
nekem 1.1v - 2.2ghz teljesen jó, stabilitástesszttel ment 15 percet tökéletesen, 2.3-at már nem bírta, ígyhát adtam neki 1.1125-öt, ezzel meg szintén tökéletes, viszont 2.3 felett mondjuk 2.5-höz már 1.1875 kell. 2.7-en 1.2-vel elmegy, de nem szeretném ennyire bántalmazni, meghát nekem a max hő 70-72 lehet, és így meg 75-80 fok. node 2ghz-n nekem istenkirály.
juteszembe mindjárt megosztom veletek hogy mit vívtam ki egy Intel Core I5-ttel szemben
-
rokeon
csendes tag
válasz ->Raizen<- #2596 üzenetére
A ringben egy Pavilion g6-1209eh amiben egyébként ati 6470M vga van.
természetesen az AMD A6 az 2.0Ghz-n ment. bocs hogy csak ilyen benchmarkot tudtam összehozni, de hát friss telepítés volt mind a két gépen.
a proci gyengébb 0.1 ponttal, node ha az A6 is 2,4-en menne? ami ráadásul viszonylag humánus módon ki kisérletezhető hosszútávú használtra is. és akkor máris nyertünk jópár ezer forintot, és még a vga is jóval jobb. meg az akkuidő is
[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
Nekem is stabil 2.2 ghzn a prime 95 15 perc után de a játékok szemetelnek meg a youtube videó is! Hiába adok neki plusz feszt! Az nem elég hogy csak a cpu-t terheled játékokkal is nézni kell a stabilitást. Nálam 2133 mhz a vége úgy hogy hibátlan minden. Én 1900 mhz-n használom a procit 1,05v-on úgy prime95 alatt max 68 fok és 2,6 ghz-n a turbót.
A windows élményindex nem a legjobb hogy összehasonlítsd ezt a két cpu-t. Mondjuk egy gta 4 benchmark vagy egy dirt 2 demo benchmark jobb lenne.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest