- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
Új hozzászólás Aktív témák
-
arsenlupin
aktív tag
-
BobChemistry
őstag
válasz arsenlupin #101 üzenetére
aztamindenit
de sokba kerül...
akkor marad a Fatality AN8Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
putti
aktív tag
Sziasztok!
Ha a PCI-E frekvenciajat az alap 100Mhz-rol megnovelem akkor erek el teljesitmenynovekedest? Ugye 100Mhz az alap es 150Mhz-ig lehet neki tolni.
Jelenleg egy Sapphire Radeon X1950XTX karim van.
Egyebkent ha novelem vagy a teljes lock-ra rakom azzal tonkremehet a videokartya, vagy csak legrosszabb esetben ha nem szereti fagyhat tole alkalmazas/jatek kozben?
Ha ezzel elerhetek teljesitmenynovekedest, meddig erdemes huzni? Ez kartyafuggo?
Vagy igazabol ennek csak akkor lenne ertelme ha a kartya sokkal nagyobb adatot tudna feldolgozni mint a PCI-E 100Mhz-es savszelessege, esetleg akkor erdemes ha Crossfire-ban nyomom? (lehet ez most hulyeseg volt, nemigazan ertek hozza, csak egy gondolat volt)
Thx!
[Szerkesztve] -
2o1i
senior tag
Hi!
Most akkorát csalódtam ebben a lapban, mint állat.
Nem megy a tuning. MEGŐRÜLÖK!!! Most nincs kedvem leírni h miket próbáltam, de a max amit ki tudtam hozni az 2580mhz a prociból (11*236) és ehhez gyönyörű szép 305mhz-en mentek a ramok (mert ha nem osztom vissza őket 266-ra, akkor meg se nyikkan a lap)!!! LOL
GYŰLÖLÖM ezt az alaplapot, bárcsak ne vettem volna meg!!! -
sz.j
nagyúr
Mivel az AMD-s konfigokhoz egyáltalán nem értek, kérem, hogy aki tud légyszi segítsen!
1. Ez a lap mennyivel jobb a ''síma'' A8R-MVP-nél, megéri ezt választani lényegesen többért?
2. Ebbe a lapba melyik proci lenne a jobb választás, a 3700+ San Diego vagy a 3800+ Venice?
3. Ezen a lapon 24 pin-es tápcsati van, viszont az AOpen (FSP) tápon 20 pines dugó van.
Lehet ezt így használni, nem lesz baja a gépnek? Stabil lesz a rendszer? Esetleg valamilyen átalakító kell hozzá?
Előre is köszi a válaszokat.
[Szerkesztve]Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
2o1i
senior tag
Amiben jobb:
- fekete szín
- 2x16-os pci-e csati a vga-k nak
- nagyobb távolság a vga csatik között
- 7.1-es HD audio
- optikai audio kimenet
- 5db sata + 1db eSata
- 2db hálókártya
Asszem ennyi!
Ha tuningolni akarod a procit, akkor egyértelműen a 3700+t válaszd, de jobb lenne egy x2 3800+.
Igen 24 pines és nyugodtan lehet használni 20pines táppal. Semmi gondot nem okoz. Amúgy meg 500ft-ért kapsz átalakítót (20 to 24 pin) -
2o1i
senior tag
11x240 1.40volton. 2,5 órán keresztül futtattam 2db prime-ot (In place large FFT), oszt sajna megfagyizott a gép. Egész addig hiba nélkül ment. Valszeg nem ártana egy normálisabb procihűtő sem. A mostani egy 7700-as AlCu.
Amúgy alapon használom a gépet és annyira nem érdekel a dolog, mer nem vok tuningőrült, csak szeretem kipróbálni h mit is bír a gép. Ha nem szereti a tuningot, akkor szomorú vagyok. -
veszelyes
csendes tag
Sziasztok.
Na 2-hete lettem tulaja ennek a lapkának
Annak ellenére vettem meg, hogy olvastam rolla hideget -meleget. Ugyanis elvetemült Asus parti vagyok Eddig is Asus lapjaim voltak és valószínű ,hogy ezután is azok lesznek. Anyira megbizható (legalábbis nekem) mint akármelyik többi alaplap . Nemmondom hogy nincsenek fagyások az Asus-nál de szerintem ez minden alaplapnál előfordul. Aki meg ezt nemtudja elfogadni az nevegyen számítógépet
Van még benne 3700+ SanDiegó + Hiss 1950Pro ,1G kingston
Anyit szeretnék kérdezni ,(mivel a biosban eddig sem voltam anyira jártas de most ez a Bios egy kicsit megkavart ) hogy- hogy állithatom a a CPU szorzot és a freq. Sajna az AI windows alol nem igazán akar müködni .Mármint a húzás.
És van e valami jótanács vagy beállitás az AI boosteren , vagya bioson belül.
Szivesen fogadnék 1-2 tanácsot és segitséget.
Üdv -
veszelyes
csendes tag
válasz arsenlupin #114 üzenetére
hi
Aztakarod mondani hogy eszerint állicsam be ?
hm.Nemnagyon tudok magyarul sem
de azért köszi -
sz.j
nagyúr
Mivel az Asus Update progival hónapok óta nem lehet win alol frissíteni a BIOS-t, az EZ Flash (Alt+F2)-es frissítési módra gondoltam.
Valaki részletesen letudná írni, hogy az EZ Flash-el hogy kell frissíteni?Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
Húúúúú de nagy a pangás ebben a topicban .......
Ennek ellenére pontosítom az elöző hsz-at, hátha valaki mégis megtisztel a válaszával.
Tehát nagy vonalakban tudom, hogy az EZ Flash-os BIOS frissítésnél a letöltött fájl-t floppyra vagy CD-re kell írni, majd erről kell bebootolni, és bootolás közben kell egy Alt+F2-t nyomni. Ezután a gép automatikusan megcsinálja a BIOS frissítést.
Ez eddig rendbe is van, DE (!!!) olvastam különböző fórumokon, hogy a letöltött bios file-t, a floppyra írás előtt át kell nevezni.
És itt kezdődik a dilemám, mert ha át kell nevezni a fájlt, akkor mire kell???
Ha egyáltalán át kell!?!
Az angol nyelvű Manual (User Giide) EZ Flash frissítésekor A8R-MVP.ROM-ot említ: [link]
A BIOS file letöltésekor Az ASUS Update A8R-MVP nevet ad a bios-file-nek: [link]
Míg a letöltött és kicsomagolt fájl már A8R-MVP-ASUS-DELUXE-0602.ROM néven fut [link]
A kérdésem továbbra is az, hogy a floppyra (CD-re) írás előtt mire kell átnevezni a BIOS-fájlt????
Köszi a válaszokat
[Szerkesztve]Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
Próbálgatni nem szeretnék, mert szeretném ''hazavágni'' az alaplapot.
Épp azért kérdeztem az előbb, hogy elkerüljek minden kellemetlenséget.
Esetleg más valaki tudja a választ?Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Thrawn
félisten
100%, hogy az A8R32-MVP.ROM a jó.
Az ASUS Update nemcsak A8R-MVP nevet ad a BIOS fájlnak, az alatta lévő sorban kiírja, hogy milyen kiterjesztés társul hozzá. Ez lehet .bin., .rom stb.
A letöltött fájl mindig más lesz, mert az egyes verziókat meg kell különböztetni valahogy egymástól. Szóval. A manual szerint nevezd át a legfrissebb letöltött BIOS fájlodat A8R32-MVP.ROM-ra és tedd fel azt floppyra vagy CD-re. (én utóbbit javasolnám)
Abból semmi baja nem lehet a lapnak, ha több különböző nevű BIOS van a lemezen, mert csak a neki megfelelőt fogja használni.
[Szerkesztve]Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Thrawn
félisten
A ''A8R32-MVP.ROM not found!'' error message appears if the correct BIOS file is not found in the floppy disk. Make sure that you rename the BIOS file to A8R32MVP.rom.
Ezt jeleníti meg ha nem megfelelően nevezed át a BIOS-t.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
-
Addel
senior tag
Sziasztok.
Hozott nekem is a jézuska egy ilyen alaplapot, remélem nem fogok csalódni benne.
Szóval én is klubtag lettem -
sz.j
nagyúr
Bocsi, de a # 117-es hsz-nál az A8R után mindenhol kihagytan a 32 ...
(...valszeg azért mert van egy A8R-MVP lapom is)
Helyesen (és sorban):
- A8R32-MVP.ROM
- A8R32-MVP
- A8R32-MVP-ASUS-DELUXE-0602.ROMMűanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
veszelyes
csendes tag
hali.
Nekem simán ment a bios frissités .Igaz nem úgy hogy az Asus Update letöltötte és telepítette ,hanem én külön letöltöttem és az Update from bios file alatt megadtam neki az utvonalat ,hogy hol van és lefrissítette. -
Addel
senior tag
Ja, nálam is. Kézi letöltés Asus-tól, majd update szoftver win alól frissítette.
-
sz.j
nagyúr
válasz veszelyes #128 üzenetére
És ennél a BIOS frissítési módnál is át kell nevezni a letöltött és kicsomagolt fájl-t, és ha igen akkor mire?
Itt is A8R32-MVP.ROM-ra ?
-
Addel
senior tag
nem kel átnevezni, ma megint kipróbáltam, mert kicseréltem a mylogot-val a képet az elejéről.
-
veszelyes
csendes tag
nem kell átnevezni semmire. De nyugi , elb@szni nemtudod mert nemenged frissiteni ugysem
Ja .Még anyi tanácsom volna. Hogy a biosban a memoria alapfeszt állicsd vissza 2,65 környékére.Ugyanis ez a lapka alapból húzza a memoriát a feszkó emelésével. (2,75 -jár). Mint utánnaolvastam a memoriák többsége birja a max 2,80-at is. És itt kiemelném a MAX és a TÖBBSÉGE szócskát. Na az én egyik kingston memoriám nembirta sokáig. Kipurcant. -
fabko
tag
Lehet nagyon nagy lamerséget kérdezek, de most lesz majd egy ilyen lapom, de 7300GT vga-m van, fog-e menni az ati chippel? Csak 1db van belőle, nem tervezek sli-t vagy ilyesmit. Vagy ajánlatosabb lenne ati kártya?
Segítséget köszönöm! -
fabko
tag
Tegnap úszva a boldogságban hazavittem az alaplapot, s átépítettem a gépet a régi jó NF7/Sempron2800+/9600pro -ról A64 3800+ (venice) és a 7300GT-re. Mondhatom semmi nem sikerült simán: Az alaplap nem akarta felismerni az eszlözöket, mignem lecsupaszítottam 1db DVD és 1db HDD-re. Az xp telepitő a cd-ről történő behúzás után a ''bios nem acpi kompatibilis'' elkékhalálozott. Ezt még az F7-tel ki lehetett küszöbölni, de utána a ''windows telepitéséhez nyomjon entert'' képernyő után ''a lemez vizsgálata''-nál megállt... Gondoltam baja van a vinyóval, beszereltem egy másikat, hiába. Ám egyszer csak továbbment, mielőtt kicsattantam volna az örömtől BAD_POOL_LEADER kékhalál hűtött le. Ekkor kezdtem gyanakodni a RAm-ra. Nem gondoltam volna, hogy az a 2*512/400 samsung, ami az NF7-be évekig működött, itt problémás lesz. Elővettem 1x512 Kingstont, az eredmény ugyanaz. Ám az egyik Samsunggal sikerült, elindult a telepitő! A másik samsung kékhalál... Ám a telepítő először újraindult, kékhalál és kékhalál. Nosza, ismét elővettem a Ramokat, Kingstonnal el sem indult a gép, a másik Samsunggal igen, végig is ment a telepítés, de szerintem elég lassan. Betettem a lap cd-jét, itt csak automata telepitésre van lehetőség, de nem jelent meg semmi az ablakban, ahol a drivereknek kellett volna lenniük.. Furcsa... Elkezdtem egyesével telepiténi a drivereket a cd driver mappájából. A chipset almappában csak egy Uli SATA drivert találtam, nem találtam ATI chip drivert sehol... Minden újraindításkor az xp bejött, de keményre fagyott... Reset után viszont jó lett, és ez történt minden egyes driver telepítésekor. Mikor végre fent volt minden (bár az ATI chip drivert hiányoltam), mértem egyet az eversettel, memória olvasás 3030MB, kicsit lehangolódtam, többet vártam mindenképp, még igy single chanellben is. Hát eléggé kétségbe vagyok most esve, ha tudtok lécci segítsetek...
Előre is köszönöm! -
fabko
tag
válasz AMD ehog #137 üzenetére
Mindezek ellenére egyszercsak magától ''beállt'' (na nem úgy) a cucc. Sosem indul elsőre, néha azzal indít hogy overclock failed, pedig meg sem próbáltam tuningolni. Valamint olyat is csinál, hogy újraindulgat win boot közben, mindaddig, amig át nem állítom, hogy egy másik vinyóról bootoljon egy másik xp-t. Ha ez megvan, utána visszaállítom és megy. Ki érti ezt Ha a régi windowst használom esetleg, ott is megtörténik ugyanez, persze fordítva. De ha elindul, nagyon megy, és stabil. Úgyhogy összességében azért elégedett vagyok vele. Húzni még nem próbáltam (sosem csináltam még ilyet), eccer majd végigolvasom a topikot, s próbálkozom A 400as Kingmax ramok vajon fogják bírni?
Köszi, hogy elolvastátok!
békesség -
novazze
csendes tag
Sziasztok karácsonyra újítottam be egy gépet ilyen lappal, és qrvára nem tudom mi baja van
Az a bajom,h XP alatt pl WOW meg Warcraft 3 egy idő után fatal errorral kihajint memória írás hibára hivatkozva
Ezzel csak az a poén, h Vista alatt semmi baja, ráadásul a memóriatesztelő is kereken 0 hibát ír ki
A proci A64 X2 4400+, memória 2x512 Kingstin HyperX 433
Írtam X2-es fórumon is ott aztmondták telepítsem újra a drivereket, csak az a poén h ehhez a ****hoz nem adtak ki drivert most mit csináljak? Mert ma pl csak 2x telepítettem újra az XP-t
a TS sem működik normáisan mert a speex kódekkel ha sokan vagyunk nem hallok csak kattogást. és ezis csak XP alatt van
reméélem tudtok segíteni, előre is thx
[Szerkesztve]
Nemtom számít e valamit, de a gyári hangkártya mellett még van egy Sound Blaster Audigy SE meg egy Sapphire X1900GT videókártya meg egy SzArMSUNG SATA II-es winya
[Szerkesztve] -
MPowerPH
félisten
Milyen a tapasztalat az Asus a8r32-mvp deluxe alaplapról? Mennyi gond van vele? Már unom az Nfos -t és szeretném kipróbálni az ATI modelljét is. Megéri?
Don't Tread On Me
-
Maotun
őstag
Hello ! Hát én véletlenul jutottam egy A8R32Mvp delux asus laphoz de eddig minden ok !!!!
Most bövitenék rajta x2 4600+ proc milyen cooler fér el ezen a lapon?
Mi igaz abbol miszerint 4gb rammot a vin xp 32 bites változata 3 gb nek lát???
)alaplapi kézikönyv szerint
A lap király hátmég ha értenék hozzá de köszi a linket amit régen dobtál fel a bios beálitásokra vonatkozoan -
Maotun
őstag
Valaki?
-
Maotun
őstag
Na csak beesik valaki szoval 4 gb rammot tettetek már ebbe a lapba ?
Vagy minden slotba 400Mhz modulokat miért veszi le 333 ra? -
Thrawn
félisten
Mi igaz abbol miszerint 4gb rammot a vin xp 32 bites változata 3 gb nek lát???
Minden. Ha lehetőséged van rá használj Vistát, az rendesen kezeli tudtommal.
Vagy minden slotba 400Mhz modulokat miért veszi le 333 ra?
Ez nem a laptól függ hanem a processzortól. E magos procik kezelik 400MHz-en a 4 rammodult, de csak 2T-ben. (kivétel DFI)Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Maotun
őstag
Én mint aki játszik a pc.- vel a vista val várok mig lesz 2 magra irt game.
akor meg 2x512 öt teszek a 2x1gb mellé mert rammbol sose elég mondják......
fog az menni 400 on az asus a8r32mvp ben is / vagy nem de 3 gb 333 mhz se rossz..
E mag ? a Manchester ( jelölés 4600 DAA5BV)? -
Thrawn
félisten
Vista-n sem mennek rosszabbul a játékok mint XP-n, talán kivételt képeznek az OpenGL-re épülő játékok. Kétmagra írt game már van, de jön 2-3 hét múlva a S.T.A.L.K.E.R is ami szintén.
A 2x1 GB mellé én inkább ugyanolyan típusú (ez nagyon fontos!) 2x1 GB ramot tennék.
A Manchester E4-es tehát viszi a 4 modult 400-on 2T mellett.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- További aktív témák...
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest