Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alvin_ti4200

    félisten

    Nem tudom, néztétek-e a londoni albérlet árakat mostanában, de ahol én lakom és a környékén (London City Island, Goodluck Hope, Blackwall, Canary Wharf, Wood Wharf, stb.) kezdenek teljesen elszállni az árak és igazából nem értem, miért (a folyamat egy pár hónapja már tart, szóval nincs köze a Plan B-hez), annál is inkább, mert a font az euróval szemben erősebb, mint két évvel ezelőtt volt, tehát nem a fizető eszköz értékelődött le. Az 5%-os inflációhoz képest a 1-bed albik nagyjából 20-30%-kal vannak fent drágábban Rightmove-on, mint 6-9 hónappal ezelőtt.

    Én jelenleg £1560-at fizetek (£1667-en indultunk, majd lett £1603, míg tavaly sikerült lealkudnom az ügynökséggel a mostani szintre), de az a kevés kiadó lakás, ami hasonló mondjuk az enyémhez már majdnem £2000-ért keresi leendő bérlőjét és Goodluck Hope (a Canning Town alatti félsziget déli része) még ennél is drágább 1-200 fonttal, mivel közelebb van a Temzéhez. Az Isle of Dogs északi része (Canary Wharf, Wood Wharf, Millwall, Marsh Wall, stb.) is teljesen nonszensz. A 10+ éves "új építésű" lakások is £1800-1900 fontért vannak fent, a zsír újak pedig £2200-2800 között mennek (hogy mennyiért találnak rájuk vevőt persze fogalmam sincs). Mindezt úgy, hogy rengeteg épülettel vannak elég komoly gondok (pl. The Wardian), de ez az áron egyáltalán nem látszik.

    Ránéztem Brightonra és Readingre, de már ott is elindult az áremelkedés, onnan bejárni Londonba kvázi semmilyen szinten (sem időben, sem anyagilag) nem érné meg. Nekem egyelőre nem kell bevonszolnom magam az irodába (Southwark-nál van) és remélem, ez így is marad, de ha tényleg £4-500-zal kell majd többet fizetnem októbertől a lakásért, lassan semmi értelme nem lesz Londonban maradnom és itt dolgoznom, hiszen amit félre tudok tenni és be tudok fektetni egy hónapban majdnem annyira zsugorodik, amennyit otthon is össze tudnék hozni hasonló pozícióban és életszínvonal mellett (ami igazából csak a drága lakást jelenti, mert nem sok mindenre költök).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák