- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- PLC programozás
- Steam Deck
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz kIsDe` #33149 üzenetére
a jegybank meg a kormany feladata h szabalyozzon.
lenyeges kerdes h mi a kivalto oka annak h megrohannak x bankot.
a covid alatt lathattuk h az allam "csak ugy" osztogatott ~2000 fontokat/ho puszira
volt olyan munkatarsam aki tavaly marciustol iden juliusig igy volt tartva.
szal minden csak akaras kerdese
alapvetoen elelmiszerhiany nem nagyon alakul ki mostonaban csak akkor ha ellehetetleniti vki magat a nep meg atmegy birka modba(ami eddig igy volt az elmult idoszakban tobbszor is), a legutobb eleg jol mukodott az h 3nal tobb csomagot nem vehettel semmibol. mig nem vezettek be sok kep keringett a neten a kukaba kibaxott kenyerekrol. de nincs ebben semmi furcsa. amig rendszeresen volt az h a barmok vasarlas utan beledobaltak a bevasarlokocsiba a hasznalt gumikesztyuiket stb annak ellenere h konkretan 1 meterre van a kuka addig megis mit remelunk. en azon szoktam csodalkozni h egyeltalan igy mukodik a tarsadalom ahogy[ Szerkesztve ]
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
hellomi
tag
Botrany, del-nyugat Londonban (Putney-Hammersmith-Wimbledon-Twickenham kozott) 18 benzinkuton voltam, sehol nincs uzemanyag. Munkaeszkoz a kocsi, 2-3 naponta kell a teletank, nem panik vasarlo vagyok es nem tudok tankolni.
Holnap kora reggelre az autonak menetkesznek kene lenni, teletankolva kell atadnom, de nem tudom megoldani.ASUS ROG B450-F Strix | AMD Ryzen 7 5700G | Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR4 | eVGA RTX 2080 Super XC | Samsung 970 Evo Plus 500GB | Corsair RM750x | NZXT H510i White | ID Cooling SE-224-XT White | Samsung CHG90 49" | Apple Macbook Air M1 |
-
Balinov
titán
Bocsi a hülye kérdésért, de most nincs elég finomito kapacitás, vagy a finomitoknal hegyekben áll az üzemanyag, de nem tudják eljuttatni a kutakra, fogyasztokhoz? Gyanítom utóbbi...
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz BÁ Nutrition #33154 üzenetére
Köszi, kb erre gondoltam, hogy a második scenario lesz.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
tildy
nagyúr
válasz Snoop-y #33143 üzenetére
De nem a benzin hiánycikk, hanem a sofőr. Egyelőre két hónapra van elég pelenka és popsitörlő. popsikenőcsöa nem használunk, a picire sem. 1 hónapra elég a tápszer. Szappanból is , meg wc papírból is van legalább pár hónapra elég mennyiség. Azért nem olyan durva, mint a videóban. 3 évre elegendő nem kell, csak annyi, hogy legyen valamennyi itthon, ne kelljen folyamatosan boltba menni. .
Értem én, hogy gáz, de talán pont most lenne az ideje annak, hogy akinek nem végtelenül muszáj, az ne autózzon.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz Devid_81 #33144 üzenetére
Most hogy mondod.... HM, kb 100-150 tekercs van alsó hangon itthon, be szoktam vásárolni amazonon subscribbe
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
BÁ Nutrition
addikt
Annak is ideje lenne, h normalis/felelos kormanyzast folytassanak a donteshozo urak/holgyek, ne csak a showmusort adjak elo. A heten mar feltunt amugy h a teszkoban tobb polc full ures volt. Szal ma benzin nincs, legkozelebb meg csirkemell, kenyer, rizs, fogkrem stb kerul sorra. Eleg hozza egy cikk vmelyik firkasztol.
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
tildy
nagyúr
válasz BÁ Nutrition #33158 üzenetére
Sajnos. Sajnso elég egy cikk Mondjuk az szégyen, hogy azoknak sincs üzemanyag, akiknek kéne. Pl nhs staff/ambulance.
[ Szerkesztve ]
-
Picco
addikt
válasz BÁ Nutrition #33158 üzenetére
e heti kozeli nagytesco ujitott az ures polc tekintetben, most mar ket full isle-on van allat eledel, jot kuncogtam rajta
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Devid_81
félisten
Mindenesetre en holnap meg jo leszek a cegessel...keddre mar nem, ha kedden is tart az agyhalottak tamadasa a benzinkutak ellen akkor nem tudok mar dolgozni menni a jelenlegi kozel ures tankkal...
...
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz GreenGoblin #33163 üzenetére
bicajmaffia most degeszre keresi magat
-
Devid_81
félisten
válasz GreenGoblin #33163 üzenetére
Raadasul az autoarak is feljebb mentek, mert ugye ott meg a chip shortage miatt nincs megfelelo gyarto kapacitas.
Jo ez igy minden egyszerre......
-
Ck.
addikt
Aki jobban benne van és rendszeresen követi a híreket, az eltudná mondani, hogy honnan indult ez az egész üzemanyag balhé? Eddig is hiány volt sofőrökből, ugyanakkor nem láttam semmilyen fokozatosságot az üzemanyag problémában, gyakorlatilag egyik napról a másikra történt ez a káosz, villanásszerűen. Volt ennek valami közvetlen előzménye, amiről lemaradtam? Nem nézek tévét és a hírekből is próbálom kizárni magam amennyire lehetséges, emiatt állok most ilyen bután ehhez a kérdéshez.
-
Yeffy
veterán
válasz Balinov #33155 üzenetére
amennyire tudom, elsosorban igen, viszont valahol mintha lattam volna, h a soforhiany miatt bizonyos kemikaliakbol is hiany van, ami a finomitokba kell, on top of that.
gondolom nalatok az EU-ban nincsenek ilyen komoly problemak?
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
tildy
nagyúr
Ha jól rémlik onnét indult, hogy pár üzemanyagkereskedő kénytelen volt bezárni pár kutat mert a sofőr hiány miatt nem tudta ellátni megfelelő mennyiségű naftával.
-
Alvin_ti4200
félisten
Ami a UK-ból hiányzik üzemanyag, az szerintem Budapesten van a levegőben. Elképesztően büdös ez a város, London ehhez képest púder.
-
Maxxy10
addikt
válasz Alvin_ti4200 #33172 üzenetére
Ez érdekes mert sok ismerősöm mondta, hogy BP milyen büdös de én soha nem éreztem. Viszont nekem London többször büdös volt bár mióta covidos voltam a szagok semmit nem jelentenek lehet azért is lett vonzóbb ez a East London
-
G.Zs.
senior tag
válasz hellomi #33152 üzenetére
+1
Richmond - Twickenham kornyeken mindent megprobaltam de teljesen lehetetlen.
En mondjuk le tudom tenni az autot, nincs szuksegem ra. Ami benne maradt az eleg lesz veszhelyzetre.Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
Devid_81
félisten
válasz GreenGoblin #33171 üzenetére
Haver epp most adja el az autojat ket evesen.
6 honapos koraban kerult hozza, most meg eltudja adni 5000-8000-el dragabban, azt mondta ilyen uzletet ugysem fog csinalni tobbet az eletben, inkabb megtartja a regi 16 eves autojat ami meg tok jo allapotban van raadasulHa nekunk nem lenne lenyeges az auto en is lehet eladnam, a mienk is kb £2000-el tobbet er Aprilisi vasarlas ota...
Ezzel csak az a baj, hogy ezek az emelt arak maradni fognak most mar, mas termekeknel is eljatszottak az emelest es rajottek, hogy hold on...ezek viszik emelt aron is mintha muszaj lenne es nem is fognak csokkenteni ezek utan mar.
De nem gond mert energia araemeles is jon, elektromos autot is egyre dragabb lesz tolteni, napsutes nincs solar panel joforman csak disznek jo a tetore...jovore emelnek adot+NI stb, csodas jovo elott allunk
...
-
sh4d0w
félisten
Kezdődött egy idiótával, aki kitalálta a Brexitet (hogy azóta sem csukták le hazaárulásért, nekem magas). Aztán a Brexit törvények megalkotása és a tényleges kilépés után 3 hónappal megjött a Covid. Már a Brexit miatt is egy csomó sofőr hagyta el az országot, a Covid alatt meg heti 7 nap meló, 15 órás munkanapokkal és még egy csomóan abbahagyták, de utánpótlás nem érkezett, mert a vizsgákat felfüggesztették, az EU-ból meg csak vízummal jöhettek volna.
Teljes mértékben megállapítható, hogy a brit politikusok pont olyan tufák, mint a nyelvet csak ugató átlagbritek, csak szebben beszélnek.
https://www.coreinfinity.tech
-
sh4d0w
félisten
válasz Alvin_ti4200 #33172 üzenetére
Hát, én sem bírtam Büdipestet, de London után az maga a megtestesült tisztaság.
-
hellomi
tag
Azert nem egyik naprol a masikra. Mellettem van egy Shell kut, kb 1 honapja heti par alkalommal lezartak, mert nem volt uzemanyag 1-1 napig, itt van par szaz meterre egy Esso, ott kb 2-3 hete tart a cirkusz, hogy hol van nafta, hol nincs, de kb az osszes kut ami korul jarkalok naponta, az elmult hetekbe egyre surubben rakta ki a narancssarga bojat a bejarathoz, hogy csak a shop uzemel, uzemanyag nincs.
Sok kut azt valasztotta, hogy este 10kor zar, reggel 7kor nyit, nonstop helyett, hogy korlatozzak az eladast, tobb uzemanyag maradjon. Es gondolom ez feltorlodott, egy hulye firkasz megirta, aztan jott a panik vasarlas, minden kifogyott instant.ASUS ROG B450-F Strix | AMD Ryzen 7 5700G | Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR4 | eVGA RTX 2080 Super XC | Samsung 970 Evo Plus 500GB | Corsair RM750x | NZXT H510i White | ID Cooling SE-224-XT White | Samsung CHG90 49" | Apple Macbook Air M1 |
-
sh4d0w
félisten
-
Devid_81
félisten
Ezt itt hagyom nektek a reggeli megemesztesehez...
Is it a bluff? Some in Hungary and Poland talk of EU pullout
...
-
Balinov
titán
Halistennek, nem. Tegnap ráadásul voltunk a gyerkoccel woodiesba, harvey normanba lakáshoz cuccokat venni, annyian voltak a retail outletnel, mint covid előtt sem
-
Yeffy
veterán
válasz sh4d0w #33176 üzenetére
+ vegtelen, en bloc.
a lecsukas hianya meg foleg, egyszeruen fel nem fogom, az, ami 2016 ota tortenik, az miert nem hazaarulas.szoros analogiat velek felfedezni egy masik allammal. tok jo, h az ember azert jott ide elsosorban, mert "aah, a nagy Nyugat, ezek ertenek hozza, ezt mondja mindenki, tanultak, itt nem nyer teret az ostoba, atlatszo, gyulolkodo demagogia, erre tessek.
es akor ne bassza fel az embert, plane, ha hosszu tavra tervez.Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
sh4d0w
félisten
Ezt meg én +-olom. A legelső alkalommal, amikor Farage megemlítette valakinek a Brexitet, azonnal egy 4 négyzetméteres magánzárkába kellett volna zárni, aztán ráértek volna egyéb vádakat is találni a hazaárulás mellé. A britek olyan jók a lehallgatásban, itt miért nem léptek közbe a hírszerzők?
-
sh4d0w
félisten
válasz fojtviki #33186 üzenetére
Itt nincs ügydöntő népszavazás, ha jól tudom, de mivel az emberek vékony többséggel* a kilépés mellett szavaztak, a kormány elfogadta a népakaratot.
* Egészen biztos, hogy azt a néhány %-nyi ingadozót a kínai, orosz és amerikai titkosszolgálatok győzték meg a kilépés mellett. A stabil szavazókat nem tudod meggyőzni és nem is őket kell, hanem a bizonytalanokat, az ingadozókat.
-
moleculez
veterán
A BREXIT valami furmanyos módon biztos nagyon jó valakinek. Ezért verték végig. Ennyi. 🤑💷💰
Amúgy onnantól, hogy van settled status engem érint az, hogy az anyaország már nem lenne EU-s?
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
moleculez
veterán
Attól tartok, hamarosan itt nekiállnak a benzint leszivni egymás kocsijából az éj leple alatt
Kíváncsi vagyok mikor állnak neki lázadni. A helyieket ismerve még pár napig száraz a Range Rover tankja, azt megindulnak.
[ Szerkesztve ]
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Apollyon
Korrektor
válasz Devid_81 #33181 üzenetére
No offense, de oké, hogy most a briteket "szidjuk" mert itt élünk, de látod, ez itt a jó példa hogy van sokkal rosszabb is.
Én világéletemben budapesti voltam, laktam belső és külső kerületekben is. Azt kell mondjam, hogy London sokkal tisztább és jobb a levegő, nem úgy mint Budapesten, ahol mindenen is spórolnak, és nyomják ezerrel az egyliteres turbódízelt a másfél, közel két tonnás autókra, mer' a dízel az ócsó, meg az is külön öröm, hogy a csuklós buszok amik üresen ~15 tonnásak szintén hétliteres, spórolós dízellel tolják. Ami nem erre a terhelésre lett kitalálva, és okádja a füstöt, mint a szemét,
és etc etc... mindenen ez van, ez az elavult, elmaradott, és változtatásra nem képes mindset a magyar népben. Aztán a végén még a magyar nép is ki lesz téve eu-ból és nem hiszem, hogy utána bármi szólni fog UK ellen, mert EU nélkül Magyarországból is Kínát fog csinálni a "magyar" kormány (éhbér, diktatorikus kommunista terror és barátai).
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Yeffy
veterán
válasz fojtviki #33186 üzenetére
sh4d0w megvalaszolta helyettem. biztos, h ruszki, kinai, stb szarkavaras benne volt, ahogy a trampli megvalasztasaban is USA-ban. vagy csak nezz be egy random fide$$ FB kommentszekcioba, irsz valami ellenvelemenyt, tomegevel ugranak rad a kamu profilos trollok.
az egesz azert volt kb, h a ukip patkanyok vitorlajabol kifogja a szelet, miutan kezdtek csalodott szavazok ataramlani hozzajuk. ez csak egy advisory nepszavazas volt, nem kotelezo ervenyu. siman lehetett volna vagy egy "vegegesitot" intezni, vagy hagyni a picsaba az egeszet.
de akkor ezek a korrupt tetvek hogy vinnek lejjebb a munkajogokat, standardokat, bereket, tennenek ezaltal szert nagyobb profitra, amit tax heaven-okbe mozgatnanak at? es pházzd meg (pardon my French), az ordinary people nem igaz, h nem latja ezt at.fuu, de felidegesit ez az egesz. nem tudom, mar, mit remeljek, vagy ne remeljek. bar csak egy rovid tavu vergodes lenne ,aztan vissza az egesz. de erosen ketlem.
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
zone
őstag
-
Maxxy10
addikt
válasz Tajrexi #33194 üzenetére
Egyértelműen látszik, hogy UK színvonala süllyed de senki nem mondja azt, hogy itt kell maradni
Számomra nem változott pár éve azzal a tudattal jöttem ki, hogy UK egy ugródeszka lesz számomra a nagy világba. Ezzel most is így vagyok még max egy 5 év és megyek tovább remélhetőleg Kanada vagy Új Zéland lesz a célállomás de persze ez még változhat de az biztos, hogy nem akarok maradni.
-
GreenGoblin
őstag
Itt mindenki úgy beszél a dobbantásról mintha annyira könnyű lenne...
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest